reklama
kataszaone
nowa mama
Jak dochód na osobę nie przekracza ok 500 zł to się dostaje drugiego tysiaka od miasta
jupikajej!
Kochane, wszystkie dostaniemy 1000zl becikowego od panstwa. Te, ktorych dochod nie przekracza bodajże 507 zł na osobe w rodzinie dostana drugi tysiac od panstwa. A becikowe od miasta owszem i jest, ale tylko w niektorych miastach w Polsce. To zalezy od gminy. I kwota tez jest rozna. U mnie np nie ma czegos takiego.
Tak jest poki co, i bedzie az znow czegos "madrego" nie wymysla. Ja tylko caly czas sie modle o to, zeby jednak nie zlikwidowali becikowego, az ja urodze, bo tysiak po drodze nie chodzi. A ja bede miala chociaz na chrzciny. Zawsze to cos.
Tak jest poki co, i bedzie az znow czegos "madrego" nie wymysla. Ja tylko caly czas sie modle o to, zeby jednak nie zlikwidowali becikowego, az ja urodze, bo tysiak po drodze nie chodzi. A ja bede miala chociaz na chrzciny. Zawsze to cos.
E
eliza18
Gość
witam wszystkich...mam taką sytuację że jestem w 32 tygodniu i już w grudniu mam termin zgłosiłam się do lekarza w 14 tyg. a kartę założyli mi w 18 tyg, to znaczy, że nie otrzymam becikowego?
reklama
http://biznes.interia.pl/news/po-1-listopada-becikowe-tylko-z-zaswiadczeniem,1387939
Tu napisali, żeby poprosic lekarza na ostatniej wizycie lub po porodzie o takie zaświadczenie do becikowego i ze wydawane jest bezpłatnie.
Tu napisali, żeby poprosic lekarza na ostatniej wizycie lub po porodzie o takie zaświadczenie do becikowego i ze wydawane jest bezpłatnie.