reklama
kataszaone
nowa mama
Jak dochód na osobę nie przekracza ok 500 zł to się dostaje drugiego tysiaka od miasta![]()
jupikajej!
Kochane, wszystkie dostaniemy 1000zl becikowego od panstwa. Te, ktorych dochod nie przekracza bodajże 507 zł na osobe w rodzinie dostana drugi tysiac od panstwa. A becikowe od miasta owszem i jest, ale tylko w niektorych miastach w Polsce. To zalezy od gminy. I kwota tez jest rozna. U mnie np nie ma czegos takiego.
Tak jest poki co, i bedzie az znow czegos "madrego" nie wymysla. Ja tylko caly czas sie modle o to, zeby jednak nie zlikwidowali becikowego, az ja urodze, bo tysiak po drodze nie chodzi. A ja bede miala chociaz na chrzciny. Zawsze to cos.
Tak jest poki co, i bedzie az znow czegos "madrego" nie wymysla. Ja tylko caly czas sie modle o to, zeby jednak nie zlikwidowali becikowego, az ja urodze, bo tysiak po drodze nie chodzi. A ja bede miala chociaz na chrzciny. Zawsze to cos.
E
eliza18
Gość
witam wszystkich...mam taką sytuację że jestem w 32 tygodniu i już w grudniu mam termin zgłosiłam się do lekarza w 14 tyg. a kartę założyli mi w 18 tyg, to znaczy, że nie otrzymam becikowego?
reklama
http://biznes.interia.pl/news/po-1-listopada-becikowe-tylko-z-zaswiadczeniem,1387939
Tu napisali, żeby poprosic lekarza na ostatniej wizycie lub po porodzie o takie zaświadczenie do becikowego i ze wydawane jest bezpłatnie.
Tu napisali, żeby poprosic lekarza na ostatniej wizycie lub po porodzie o takie zaświadczenie do becikowego i ze wydawane jest bezpłatnie.