reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja się 2 lata leczyłam u hematologa, bo miałam tak bardzo złe wyniki morfologii. Nawet miałam podejrzenie białaczki 🤦🏻‍♀️ ale na szczęście badania to wykluczyły i okazało się, że mam tylko problem z przyswajaniem witamin. Jutro znowu idę na morfologię i inne badania.. mam nadzieje, że wyniki będą w normie 😏

reklama
a mój brat miał też operacje na żylaki i pamiętam, ze miał pół uda dosłownie czarne, takie sine :O
Po ablacji przez miesiąc chodziłam o kulach, na nogę nie mogłam stanąć. Nie mówię już o zasinienie. Zrobił mi się jakiś guz,/krwiak w miejscu wejścia do tętnicy. Pojechałam na SoR u siebie, bo mówiono mi w Wawie że jak coś takiego będzie to od razu jazda na SOR. A u mnie chcieli odesłać mnie z kwitkiem, bo zabieg nie robiony u nich i mam jechać 300 km do Warszawy z ewentualnym krwiakiem/ tętniakiem. Przeciez rejonizacji w szpitalach nie ma 🤦Powiedziałam, że robią mi USG Dopplera aby sprawdzić co się dzieje, albo dają oświadczenie o niewykonaniu badania i na ich odpowiedzialność tłukę się tyle km do szpitala w Warszawie a jak coś się stanie to oni bekna. Od razu zrobili co trzeba i wynik telefonicznie już konsultowałam z profesorem który przeprowadzał zabieg.

Ps. U siebie nawet bym nie zrobiła ablacji, bo te 7 lat temu ich tu nie wykonywali. Ba jak zobaczyli moje wyniki to powiedzieli, że oni leczyć mnie nie będą 🤦

Okropne to jest i średnio przyjemny zabieg, gdy jesteś przytomny i widzisz w rendgenie nad sobą jak Ci gmerają w sercu 🤣 Najlepsze, że po zabiegu lekarz powiedział mi, że nie zlikwidowali wszystkiego, bo im się serce zatrzymało i myśleli że zaraz rozrusznik będą mi wkładać 😱 Póki co na kolejną nie decyduje się.
No mojemu bratu też w miejscowym robili i mówi, że dziiiiiwnie

Ja się 2 lata leczyłam u hematologa, bo miałam tak bardzo złe wyniki morfologii. Nawet miałam podejrzenie białaczki 🤦🏻‍♀️ ale na szczęście badania to wykluczyły i okazało się, że mam tylko problem z przyswajaniem witamin. Jutro znowu idę na morfologię i inne badania.. mam nadzieje, że wyniki będą w normie 😏
Na czym polegało leczenie?

No mojemu bratu też w miejscowym robili i mówi, że dziiiiiwnie
Lepiej byłoby spać i wstać po wszystkim. Później jeszcze chyba z 8 czy 10h leżenia plackiem na plechach z opatrunkiem z obciązeniem uciskającym tętnice a tu ci jeszcze kroplówki lądują. Jak po tym czasie mąż pomógł mi dostać się to toalety to myślałam że pęcherz mi eksploduje 🤣

A jak brat po zabiegu, lepiej się czuje?

Ostatnia edycja:
Na czym polegało leczenie?
Musiałam zmienić nawyki żywieniowe i mieć konkretną dietę która miała w sobie dużo witamin ale zarazem z mniejszą ilością żelaza ponieważ miałam go w nadmiarze. Do tego miałam suplementację witamin w sumie do teraz mam 💁🏻‍♀️ I co jakiś czas chodziłam na kroplówkę witaminową żeby uzupełnić ich brak.

A kto sprawdza czy serio jest menstruacja? 😆
W sumie to trochę jak u mnie na W-Fie... Można było zgłosić 1 niedyspozycję na miesiąc. Zgłaszałam kiedy nie miałam ochoty ćwiczyć, po prostu. Prawo do "urlopu" zaczęło się od V klasy, a ja zaczęłam miesiączkować dopiero w VIII, ale korzystałam wcześniej... Pani zapisywała tylko, czy to w różnych miesiącach ;-)

reklama
Ja to jak ktoś mnie pyta bezpośrednio (a mało kto to robi) to odpowiadam "nie możemy mieć dzieci". Wiem, że odważnie i mało osób by tak odpowiedziało.. Ale dzięki temu drugiej stronie robi się głupio i temat jest ucięty.
Eee, no ale przecież nie jest tak, że nie możecie oficjalnie!

Do góry