reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Mam 29 lat, mąż 26. Staramy się od września ubiegłego roku (z czego 2 miesiące odpuściliśmy). Jeśli to ma znaczenie, jestem w remisji przewlekłej choroby nerek, z której bujałam się całe dzieciństwo (nefrolog i ginekolog dali mi zielone światło do starań).
Dlaczego myślę, że mogę stracić szansę na ciąże? Dlatego, że jestem nienormalną, nieracjonalną panikarą, a (uwaga, po tym fragmencie przestaniecie mnie uważać za rozsądną) jasnowidzka, którą poznałam przy okazji wolontariatu na rzecz szukania osób zaginionych, powiedziała mi od serca, że powinnam się wziąć za starania, bo później mogą być problemy i któreś z nas nie będzie mogło. Trochę wierząc, trochę nie wzięłam się za starania, żeby nie ryzykować brakiem dziecka. No i cóż, problemy z zajściem w ciąże dają mi do myślenia, że coś może jest na rzeczy.

Jak już się pośmiejecie z ciemnej idiotki, to powiedzcie mi, czy podwyższony cholesterol całkowity i wystrzelone w kosmos triglicerydy u starego mogą mieć jakiś wpływ na starania? Dobra wiadomość jest taka, że bierzemy się za jego zdrowie i w końcu diagnostykę.
A jakie ma dokładnie te wyniki cholesterolu?

reklama
bierzesz przez całą ciążę czy masz określone jakoś do którego tygodnia?
Ja.mam na razie brać. Jedynie w 24 tyg mam odstawic na 2 tyg i w 26 zrobić krzywa...
całą. Nie wiem czy nie będziemy odstawiać jak będzie już donoszona.
Moja lekarka karze mi brać też przy badaniach (przy krzywej również), bo mówi, że skoro całą ciążę jestem na lekach to jaki sens robić badania bez, trzeba przecież sprawdzać czy jest ok w bieżącej sytuacji. Dla mnie to logiczne, więc się nie kłócę:)

O cholesterolu nic nie wiem, ale wiem ze na pewno nie jestes idiotka! Mysle ze kazda z nas, ktora by cos takiego od wrozki uslyszala, niewazne czy wierzy czy nie, zestresowala sie taka informacja.
A czy w twojej branzy brak etatu to standard? Rozgladalas sie czy sa jakies podobne ogloszenia itp?
Moze nie tyle standard, co jest to bardzo powszechnie- szczególnie w trybie zdalnym. Oczywiście szukałam czegoś q branży, z umową o pracę ale nie udało mi się takiej dostać. Pojawiła się nadzieja, że jeśli ten facet, z którym dziś rozmawiałam zdecyduje się zaproponować mi pracę, to ponegocnujemy umowę.

Moze nie tyle standard, co jest to bardzo powszechnie- szczególnie w trybie zdalnym. Oczywiście szukałam czegoś q branży, z umową o pracę ale nie udało mi się takiej dostać. Pojawiła się nadzieja, że jeśli ten facet, z którym dziś rozmawiałam zdecyduje się zaproponować mi pracę, to ponegocnujemy umowę.
IT jeśli dobrze pamiętam?
Ja się trzymam umowy o pracę rękami i nogami ale to prawda, że b2b w tej branży to norma... Więcej kasy netto zostaje w kieszeni.

reklama
Do góry