reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Który masz dzień cyklu!? Bo ja jako ze po północy to już 3, chyba jakoś podobnie jedziemy w tym miesiącu 😂😂😂
Nie no ja dopiero na 30 czerwca mam termin okresu :D
I dlatego pierniczę hybrydy
Bądź co bądź trzymaly sie 3 tyg bez zadnego zarzutu :p
Siema laski !! Jak tam słoneczna sobota ?
Chce się pochwalić !!! Uwaga !
Zawsze miałam liche włosy, strasznie przerzedzone, jak się patrzyło od góry to takie prześwity. Wypadały mi garściami. Oczywiście cuda na kiju na nie stosowałam.
Kupiłam ostatnio wcierke do włosów, i wiem, ze to nie tylko przez nią bo za krótko ( podejrzewam ze wyleczenie helikobakter tez dużo dalo) ale…mam niwe włosy !! Normalnie już takie ni urosły od czubka głowy do oczu! Wiecie jak się jaram ?! Nowe baby włoski ! ❤️
A jakiej wcierki uzywasz? Ja używałam jantara, teraz anwen i satvy ale jakis super efektów nie widze :/

reklama
A jak nie spełniasz tych wszystkich wymogów to jest jakaś inna opcja ogarnięcia mieszkania? Bo zakładam że większość studentów, stażystów i obcokrajowców ich nie spełnia.
Najczęstsza opcja to ludzki i wyrozumiały właściciel, który się zlituje... W przypadku wszystkich wymienionych musi się znaleźć jakiś żyrant - ale np. niektórzy tolerują w postaci gwarancji pensję mamy z Polski ;-) Można próbować wbić na jakąś stancję do innych studentów. Mnie w każdym razie nic takiego się nigdy nie udało i przez pewien czas musiałam mieszkać u kogoś. Zapisałam się też na studia, żeby mieć akademik. Rozwiązaniem na dłużej okazały się puste mieszkania służbowe przy szkole, w której pracowałam. Z zasady mieszkają tam za darmo (!!!) pracownicy typu dyrektor, zastępca czy panie sprzątające. A mnie coś takiego wynajęto za sympatyczną kwotę i było fajnie ;-) A teraz wynajmujemy z mężem mieszkanie przez agencję, mimo że mamy dochód wystarczający, jego rodzice musieli zostać oboje naszymi żyrantami, bo ja mam umowę roczną...

reklama
Najczęstsza opcja to ludzki i wyrozumiały właściciel, który się zlituje... W przypadku wszystkich wymienionych musi się znaleźć jakiś żyrant - ale np. niektórzy tolerują w postaci gwarancji pensję mamy z Polski ;-) Można próbować wbić na jakąś stancję do innych studentów. Mnie w każdym razie nic takiego się nigdy nie udało i przez pewien czas musiałam mieszkać u kogoś. Zapisałam się też na studia, żeby mieć akademik. Rozwiązaniem na dłużej okazały się puste mieszkania służbowe przy szkole, w której pracowałam. Z zasady mieszkają tam za darmo (!!!) pracownicy typu dyrektor, zastępca czy panie sprzątające. A mnie coś takiego wynajęto za sympatyczną kwotę i było fajnie ;-) A teraz wynajmujemy z mężem mieszkanie przez agencję, mimo że mamy dochód wystarczający, jego rodzice musieli zostać oboje naszymi żyrantami, bo ja mam umowę roczną...
O kurczę, to na prawdę nieciekawie dla takich ludzi, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w dorosłość.

A generalnie większość ludzi wynajmuje mieszkania, czy jest tak jak w Polsce - większość bierze kredyt na 30 lat, żeby mieć swoje? Bo nieraz czytałam że na zachodzie wynajem przez całe życie to jest normą i nikt się wcale nie kwapi do takich kredytów.

Do góry