reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Robię kolejny krok w stronę nienawidzenia ludzi. Zwalnia mi się od lipca kawalerka na wynajem. Wiedziałam wczesniej więc był czas na spokojnie znaleźć nowego najemcę. I wiecie co? Cały ten czas zmarnowałam, bo ludzie umawiają się na oglądanie (i wtedy im rezerwuję do tego momentu) I nawet nie piszą, że rezygnują i nie przyjdą. Przestają odbierać telefon, cisza. Teraz miałam chętną babkę, zdecydowała się 1.5 tygodnia temu i taka była zachwycona,wszystko jej odpowiadało...poszłam jej na rękę, że umowę podpiszemy w ostatnie dni czerwca, bo chciała dać mi kaucję z kaucji odebranej z poprzednio wynajmowanego mieszkania. I zgadnijcie co. Od wczoraj nie odpisuje, nie odbiera. A widziałam jej komentarz na lokalnym spotted, czyli żyje i ma dostęp do neta. Po prostu tracę pieniądze, przez to że ludziom jest ciężko napisać "przepraszam, jednak rezygnuję". Koniec ***** mojej dobroci, od razu umowa płatne miesiąc z góry i z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
Wizyty powinny być płatne ;-)
Mój mąż wynajmuje swoją kawalerkę, jest z tym sporo zachodu, ale ludzie raczej poważni (to głównie rodzice wynajmujący dla studentów). Często przyjeżdżają z daleka, więc są słowni.
Ale tak w ogóle cały proces jest tutaj o wiele poważniejszy z zasady - żeby wynająć mieszkanie, trzeba zebrać dokumenty jak do wzięcia kredytu! Przedstawić właścicielowi pełne dochody, mieć żyrantów...

Hej!
Muszę nadrobić 30 stron, ale nie wiem kiedy. Dzisiaj egzamin, jutro egzamin, na który muszę jechać do Łodzi i tak się "uczę"...
Widziałam wczoraj wpis Janka Klimenta, że zostanie ojcem. I jak ciężko było mu przez lata znosić pytania o dziecko, podczas kiedy oni bardzo go chcieli, ale to nie takie proste. Jak ja bardzo go rozumiem i cieszę się, że lata walki przyniosły w końcu efekt... Piękni, bogaci, sławni, ale jak widać nieplodnosc nie wybiera...
Trzymam kciuki za egzaminy!

Ja kocham Gruzję jako kraj, ich kulturę, ich kuchnię i oczywiscie ich wino. Moje niespełnione marzenie to podróż do Gruzji.
Koleżanka z pracy była na jakiejś specyficznej wycieczce tamże... Jechali przez kraj konno na przykład... i spali u mieszkańców - to były wakacje organizowane, przez biuro! Opowiadała, że gdy docierali gdzieś na noc, cała wioska przynosiła z każdego domu coś do jedzenia i biesiadowali :-D

Wizyty powinny być płatne ;-)
Mój mąż wynajmuje swoją kawalerkę, jest z tym sporo zachodu, ale ludzie raczej poważni (to głównie rodzice wynajmujący dla studentów). Często przyjeżdżają z daleka, więc są słowni.
Ale tak w ogóle cały proces jest tutaj o wiele poważniejszy z zasady - żeby wynająć mieszkanie, trzeba zebrać dokumenty jak do wzięcia kredytu! Przedstawić właścicielowi pełne dochody, mieć żyrantów...
W Holandii też tak jest, nie wiem jak w innych krajach. W PL też by to mogło być...
W Holandii ponoć to właściciel robi listę chętnych na wynajem, potem sprawdza zaswiadczenie o zarobkach itd i on wybiera najlepszego kandydata 😄

Koleżanka z pracy była na jakiejś specyficznej wycieczce tamże... Jechali przez kraj konno na przykład... i spali u mieszkańców - to były wakacje organizowane, przez biuro! Opowiadała, że gdy docierali gdzieś na noc, cała wioska przynosiła z każdego domu coś do jedzenia i biesiadowali :-D
No właśnie i ja to na maksa podziwiam.

reklama
Musisz zatrudnić agenta nieruchomosci😄 to on będzie przychodził na spotkania i czekał bez skutku na ludzi, którzy nie przychodzą
To kawalerka w małym mieście za 1000 zł najmu, z czego płacę podatek do skarbówki. Już nie ma z czego dzielić jeszcze na agenta nieruchomości. Mieliśmy ostatnio szczęście bo wynajmowała od nas para naszych bliskich znajomych, ale teraz niestety spokój się skończył.

Do góry