reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

I tak się zastanawiam czy ja mam jakieś swoje żenujące ulubione rzeczy i nic nie przychodzi mi do głowy. Ale ja nie mam tv i nie lubię jak mi coś brzęczy w tle - mam duża wrażliwość na dźwięki czy migające obrazy i . Kiedys na studiach wkręciłam się w Plotkare i to chyba mój najbardziej żenujący sekret 😂 a zbuntowanego anioła uwielbiała jak byłam nastolatka i leciał w tv i w ogóle Natalię Oreiro uwielbiam - miałam jej płytę i non stop jej słuchałam 😂
Tak samo, kocham Natalię ♥️ oglądałam każdego tasiemca a Zbuntowanego Aniola ze 3 razy, dla niej i dla Ivo 🥰🤷

reklama
Tak, torbiele z niepęknietego pęcherzyka zazwyczaj same się wchłaniają. A dlaczego uważasz, że pęcherzyk nie pęknie? Co prawda naturalnie pęknie zapewne tylko jeden a reszta się wchłonie ale powinien pęknąć jeśli nie miałaś problemu z pękaniem tylko ogólnie wzrostem pęcherzyków.
Dziękuję!
Wiesz co nie zakładam, że nie pęknie, tylko się boję, że może tak być. Przy pierwszej i jak dotąd jedynej stymulacji urósł tylko jeden pęcherzyk i po ovi pękł i się zapłodnił. Ogólnie właśnie mam problem z samym wzrostem pęcherzyków

Dziękuję!
Wiesz co nie zakładam, że nie pęknie, tylko się boję, że może tak być. Przy pierwszej i jak dotąd jedynej stymulacji urósł tylko jeden pęcherzyk i po ovi pękł i się zapłodnił. Ogólnie właśnie mam problem z samym wzrostem pęcherzyków
Myślę, że i bez ovi powinien pęknąć jeśli ładnie urośnie po stymulacji i odpowiednio dojrzeje. 🙂

To ja mam poważniejsze pytanie, ale z serii głupich.

Też następny cykl to dla mnie stymulacja i mam dostać zastrzyk ovitrelle wiem, że po nim można mieć pozytywne testy i to dość długo, ale zastanawia mnie czy ten poziom hcg po nim się waha czy sukcesywnie spada?
W sensie przykładowo 7 dni po zrobię betę, która będzie wynosiła np. 6 czy tam 4 i jeżeli po 48h będzie np. 16 to znaczy, że to już ciąża? Czy nadal taki wzrost można uznać za ovi skoro nie minęło 10 czy więcej dni od zastrzyku?
Ja cierpliwie czekałam co najmniej 11 dni na testowanie... i na krwi nigdy nie byłam. Więc trudno rzec...

Nie no, normalny okres mi się zaczyna 😁
Witam w 1 dc 😂 to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?
Ja tak biorę bo nie mam mozliwosci monitoringu I tylko robię testy owulacyjne. Też sie boje tej torbieli ale chyba nic sie złego nie dzieje 🤞 Teraz jestem na końcówce 2 cyklu i cały czas mam nadzieje ze coś wyszlo tym razem 🤓 Plan jest taki że jak nie to wracam na drogę badań i wszystkiego na NHS (odpowiednik NFZ w UK). Wtedy już będzie monitorowane mam nadzieję.

Ja tak biorę bo nie mam mozliwosci monitoringu I tylko robię testy owulacyjne. Też sie boje tej torbieli ale chyba nic sie złego nie dzieje 🤞 Teraz jestem na końcówce 2 cyklu i cały czas mam nadzieje ze coś wyszlo tym razem 🤓 Plan jest taki że jak nie to wracam na drogę badań i wszystkiego na NHS (odpowiednik NFZ w UK). Wtedy już będzie monitorowane mam nadzieję.
To trzymam mocno kciuki!
Kiedy testujesz?

Wszystko to suplementuje, ale czegos widocznie brakuje :) dziękuję, będę walczyć 😎💪
To ja pociągnę dalej temat - a kontrolujesz wyniki? Dopytuje bo mi się wydawało, że wcześniej tez suplementowałam - wit. D przez praktycznie rok tyle ze w dawcę 2 tys. jednostek i mialm poziom 19. Ferrytynę po małej dawce żelaza byłam w stanie podnieść do żenującego poziomu 23 i koniec (3 miesiące suplementacji i stała w miejscu), witamina b12 to samo - dopiero metyle mi ja ruszyły na poziom górnej granicy.

To ja pociągnę dalej temat - a kontrolujesz wyniki? Dopytuje bo mi się wydawało, że wcześniej tez suplementowałam - wit. D przez praktycznie rok tyle ze w dawcę 2 tys. jednostek i mialm poziom 19. Ferrytynę po małej dawce żelaza byłam w stanie podnieść do żenującego poziomu 23 i koniec (3 miesiące suplementacji i stała w miejscu), witamina b12 to samo - dopiero metyle mi ja ruszyły na poziom górnej granicy.
No ja zdaje sobie sprawę z tego, że suplementacja wcale nie musi przynosić efektów, w tabletce więcej dopełniaczy niż rzeczywistej witaminy.
Moja koleżanka bierze suplementy dla konia, ponieważ konie wcale nie są okazem zdrowia (wedle tego "zdrowy jak koń") i potrzebują konkretne dawki witamin. I te suplementy dla koni to czyste witaminy.

reklama
Tylko wiele, jak to określiła @Brakujemiwiary, "siedzi w krzakach"😉. Jestem w jednym kalendarzu sama jedyna, reszta listy to porody i daty urodzeń 😉. Dziewczyny z "badań przed in vitro" też mnie przegoniły (w timingu, nie: z grupy 😅), bo i badania zdążyły zrobić i procedury zacząć... No a IUI to w ogóle wątek ekspress, bo albo sie udaje i są mamami albo szybko przechodzą na IVF.
A bo jak ja się mam wpisać do jakiegoś kalendarza jak wiem tylko że będę mieć wizytę jak dostanę okres :D. Zresztą ja to jestem z tych co byli na Iui, nic z tego nie wyszło więc jedziemy z tym koksem od razu...

To ja mam poważniejsze pytanie, ale z serii głupich.

Też następny cykl to dla mnie stymulacja i mam dostać zastrzyk ovitrelle wiem, że po nim można mieć pozytywne testy i to dość długo, ale zastanawia mnie czy ten poziom hcg po nim się waha czy sukcesywnie spada?
W sensie przykładowo 7 dni po zrobię betę, która będzie wynosiła np. 6 czy tam 4 i jeżeli po 48h będzie np. 16 to znaczy, że to już ciąża? Czy nadal taki wzrost można uznać za ovi skoro nie minęło 10 czy więcej dni od zastrzyku?
7 dni po to myślę że wynik jeszcze jest bardzo wysoki bo ja 11 dni po zastrzyku miałam betę rzędu 5 :p. Ale tak jak dziewczyny napisały, powinno spadać.
Nie no, normalny okres mi się zaczyna 😁
Witam w 1 dc 😂 to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?
Byłam cztery cykle stymulowana bez zastrzyku na pęknięcie i nic się nie stało, wszystko samo pękało :).

Do góry