reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jestem po wizycie u gina i od jutra biorę clo i jak uda mi się wychodować pecherzyk to strzelamy pregnylem. Powiedział, ze jak będą dwa pecherzyki to tez działamy a jak trzy to moja decyzja, ale ja nigdy nie miałam więcej niż jednego wiec wątpię, chociaż kto wie :) stary jak usłyszał o bliźniakach to wylądował prawie pod sufitem i teraz chodzi i mamrocze jakby było super mieć dwóch chłopców naraz, kim by zostali, jak by wyglądali 🥹🥹🥺 i jak tu nie czuć presji 🤦🏻‍♀️ Jadę na piwo póki jeszcze mogę!
U mnie stary jak mu wytlumaczylam co oznaczaja 2 pecherzyki to stwierdzil ze ochujeje 😆 wiec mowie ze mozemy odpuścić i nie ryzykować, ale mowi no gdzieeeee! Działamy! 😁😁

reklama
I tak się zastanawiam czy ja mam jakieś swoje żenujące ulubione rzeczy i nic nie przychodzi mi do głowy. Ale ja nie mam tv i nie lubię jak mi coś brzęczy w tle - mam duża wrażliwość na dźwięki czy migające obrazy i . Kiedys na studiach wkręciłam się w Plotkare i to chyba mój najbardziej żenujący sekret 😂 a zbuntowanego anioła uwielbiała jak byłam nastolatka i leciał w tv i w ogóle Natalię Oreiro uwielbiam - miałam jej płytę i non stop jej słuchałam 😂
Ja tez nie odpalam TV, za to stary jak tylko przekroczy prog domu to tv już gra. Ja to sobie lubię rozwiązać krzyżówkę 🤣 wiem, ze jak stara babcia ale głowa mi przy tym odpoczywa 🤷🏻‍♀️ A z żenady, czy raczej guilty pleasure to oglądałam z zapartych tchem na netflix Love is blind (te dramy!!!😱😂) i czasem ze starym oglądamy Pierwsza Miłość na Polsacie 😀 no i naprawdę lubie bajki Disneya, Pixara itd ale to już chyba nie aż taka żenada 😛

Jestem po wizycie u gina i od jutra biorę clo i jak uda mi się wychodować pecherzyk to strzelamy pregnylem. Powiedział, ze jak będą dwa pecherzyki to tez działamy a jak trzy to moja decyzja, ale ja nigdy nie miałam więcej niż jednego wiec wątpię, chociaż kto wie :) stary jak usłyszał o bliźniakach to wylądował prawie pod sufitem i teraz chodzi i mamrocze jakby było super mieć dwóch chłopców naraz, kim by zostali, jak by wyglądali 🥹🥹🥺 i jak tu nie czuć presji 🤦🏻‍♀️ Jadę na piwo póki jeszcze mogę!
Brakuje mi tu reakcji "przytulam" 🤗

U mnie stary jak mu wytlumaczylam co oznaczaja 2 pecherzyki to stwierdzil ze ochujeje 😆 wiec mowie ze mozemy odpuścić i nie ryzykować, ale mowi no gdzieeeee! Działamy! 😁😁
Mój wyglądał tak:
Surprise Love GIF by TINDER

Opryszczka to wirus HSV wiec brzmi prawie tak samo
Dzwoniło? Dzwoniło 🤣 Austria, Australia to przecież blisko 😂

Ja tez nie odpalam TV, za to stary jak tylko przekroczy prog domu to tv już gra. Ja to sobie lubię rozwiązać krzyżówkę 🤣 wiem, ze jak stara babcia ale głowa mnie przy tym odpoczywa 🤷🏻‍♀️ A z żenady, czy raczej guilty pleasure to oglądałam z zapartych tchem na netflix Love is blind (te dramy!!!😱😂) i czasem ze starym oglądamy Pierwsza Miłość na Polsacie 😀 no i naprawdę lubie bajki Disneya, Pixara itd ale to już chyba nie aż taka żenada 😛
Oooo tak! Bajki tez uwielbiam :) ale to żadna żenada :)
I z krzyżówkami - piąteczka, tez bardzo lubię. My ze Starym jeszcze uwielbiamy gry - nasze ulubione to scrabble, rumikub i azul. Całą jesień w zasadzie tak spędzamy wieczory ;) z nas to totalne dziady 😂

Hejka, nie było mnie trochę, ale non stop coś na głowie. Wczoraj byłam na domówce, pierwszy raz paliłam szisze 😁 zajebiste, ale piłam wino do tego i tak się dzisiaj źle czuje, że nie mam na nic sił. Dodatkowo 22 dc a ja dostałam jakiegoś plamienia, chyba okres się wcześniej zaczyna...

To ja mam poważniejsze pytanie, ale z serii głupich.

Też następny cykl to dla mnie stymulacja i mam dostać zastrzyk ovitrelle wiem, że po nim można mieć pozytywne testy i to dość długo, ale zastanawia mnie czy ten poziom hcg po nim się waha czy sukcesywnie spada?
W sensie przykładowo 7 dni po zrobię betę, która będzie wynosiła np. 6 czy tam 4 i jeżeli po 48h będzie np. 16 to znaczy, że to już ciąża? Czy nadal taki wzrost można uznać za ovi skoro nie minęło 10 czy więcej dni od zastrzyku?

reklama
To ja mam poważniejsze pytanie, ale z serii głupich.

Też następny cykl to dla mnie stymulacja i mam dostać zastrzyk ovitrelle wiem, że po nim można mieć pozytywne testy i to dość długo, ale zastanawia mnie czy ten poziom hcg po nim się waha czy sukcesywnie spada?
W sensie przykładowo 7 dni po zrobię betę, która będzie wynosiła np. 6 czy tam 4 i jeżeli po 48h będzie np. 16 to znaczy, że to już ciąża? Czy nadal taki wzrost można uznać za ovi skoro nie minęło 10 czy więcej dni od zastrzyku?
Pod koniec beta napewno tylko spada bo kiedyś sprawdzałam. Więc jeśli będzie wzrost to jest to ciąża. 😉

Do góry