reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

To ja mam poważniejsze pytanie, ale z serii głupich.

Też następny cykl to dla mnie stymulacja i mam dostać zastrzyk ovitrelle wiem, że po nim można mieć pozytywne testy i to dość długo, ale zastanawia mnie czy ten poziom hcg po nim się waha czy sukcesywnie spada?
W sensie przykładowo 7 dni po zrobię betę, która będzie wynosiła np. 6 czy tam 4 i jeżeli po 48h będzie np. 16 to znaczy, że to już ciąża? Czy nadal taki wzrost można uznać za ovi skoro nie minęło 10 czy więcej dni od zastrzyku?
Tak, jeśli będzie rosnąć, to ciąża. Nie będzie się wahać.
Ja np. Robiąc testy najpierw były mocne, potem coraz bledsze, aż w końcu cień cienia. Za 2 dni były coraz mocniejsze 😉

reklama
Moze tak być a może plamienie implantacyjne a może coś innego...
A może poprostu zbadaj poziom proga dziś? 🙂
Dziś niestety już żadne labo u mnie nieczynne🙈 implantacyjne to chyba nie, sądzę, że miesiączka się zaczyna, bo chyba pomału przybiera kolor czerwony. W sumie cieszę się, że jest nowy cykl, bo od tego cyklu zamierzam się na porządnie brać za wszystko 😃

Dziś niestety już żadne labo u mnie nieczynne🙈 implantacyjne to chyba nie, sądzę, że miesiączka się zaczyna, bo chyba pomału przybiera kolor czerwony. W sumie cieszę się, że jest nowy cykl, bo od tego cyklu zamierzam się na porządnie brać za wszystko 😃

A badałaś kiedyś proga 7 dni po owu?
Bo to chyba po tym można najprędzej stwierdzić jak jest

Nie no, normalny okres mi się zaczyna 😁
Witam w 1 dc 😂 to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?

Nie no, normalny okres mi się zaczyna 😁
Witam w 1 dc 😂 to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?
Tak, torbiele z niepęknietego pęcherzyka zazwyczaj same się wchłaniają. A dlaczego uważasz, że pęcherzyk nie pęknie? Co prawda naturalnie pęknie zapewne tylko jeden a reszta się wchłonie ale powinien pęknąć jeśli nie miałaś problemu z pękaniem tylko ogólnie wzrostem pęcherzyków.

Ja kiedyś tez miałam problem i z opryszczka i z aftami. Od jakiegoś czasu rzeczywiście mam spokój - ale w miedzy czasie uzupełniłam moje wszelkie niedobory - b12, wit. D, cynku, żelaza (ferrytyny). Do tego suplementuje magnez. Mam wrażenie, że u mnie to pomogło. A tak doraźnie to zawsze używałam tabletek hascovir i maści - i tu najlepiej działała vratizolin.
Wszystko to suplementuje, ale czegos widocznie brakuje :) dziękuję, będę walczyć 😎💪

reklama
Do góry