reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Dziewczyny tak znikąd pytanie, ale być może macie problem nawracających opryszczek na ustach? Robi mi się trzecia w ciągu miesiąca i rozkładam już ręce. Nie wiem jak to dobrze zaleczyć 🥺 macie sprawdzone metody i leki? Biorę tylko Heviran
Ja kiedyś tez miałam problem i z opryszczka i z aftami. Od jakiegoś czasu rzeczywiście mam spokój - ale w miedzy czasie uzupełniłam moje wszelkie niedobory - b12, wit. D, cynku, żelaza (ferrytyny). Do tego suplementuje magnez. Mam wrażenie, że u mnie to pomogło. A tak doraźnie to zawsze używałam tabletek hascovir i maści - i tu najlepiej działała vratizolin.

reklama
U mnie weekend lenistwa ;) siedzimy ze Starym i psami na działeczce - pewnie tez wjedzie na obiad grill. Planuje się trochę poopalać i wymoczyć tyłek w basenie ;) z bardziej ambitnych planów to napisać cv i lm po angielsku do mojej pracy marzeń ;) w miedzy czasie wybrać grzejniki bo z tym mamy największy problem - grzejniki które mi się podobają są tak drogie, że to chyba głupota je kupować i trzeba pojsc na jakiś kompromis. No i zamawiamy dziś wszystkie sprzęty do kuchni bo jest super promocja a ze uwielbiam gotować to jaram się wizja nowego piekarnika ;)
Miłego dnia!

Mnie to na naszym wątku wogóle nie dotykało i pasowało że dziewczyny którym się właśnie udało były jeszcze z nami, mi osobiście to dawało taką nadzieję że może być jeszcze dobrze :) Natomiast jak na wątku ciąża po poronieniu wcześniej temat był bardziej o czasie bezpośrednio po poronieniu, to tam wszystkie dziewczyny pozachodziły, też nie chciały iść na wątek dla mam i zrobił się temat typowo ciążowy i jak czytałam tylko o tym to też się po prostu usunęłam bo mi to wogóle nie odpowiadało.
No to ja miałam to samo na ciaza po poronieniu i czułam, że zawijam się z forum bo kompletnie mnie tam już nic nie interesowało i przestało mi to cokolwiek dawać.
I jak już miałam zamykać babyboom raz na zawsze to pomyślałam - a zobacze jakie są jeszcze wątki - tak trafiłam na staraczki i przepadałam 😂

A ja uważam, że każdy ma prawo do swojej wrażliwości. Głupio jest tak kogoś obgadywać za plecami, ale wystarczy znać jej historię i to już jest dla mnie wystarczający czynnik powodujący to, że ona ma prawo nie chcieć czytać takich żartów i być w grupie kobiet na tym samym etapie co ona. Skoro grupa się zmieniła, nie jest jej z tym po drodze to po prostu się usunęła może na zawsze, może na jakiś czas. Ja mam tylko nadzieję, że jak się jej kiedyś uda, to się jakoś o tym dowiemy bo nie ukrywam, że trzymam tu za nią bardzo mocno kciuki. Bardziej niż za siebie ;)
100% racji. Mam tylko nadzieje, ze jednak albo wróci albo tak jak piszesz jakoś da nam znać, ze się im udało 😊😊

Dziewczyny tak znikąd pytanie, ale być może macie problem nawracających opryszczek na ustach? Robi mi się trzecia w ciągu miesiąca i rozkładam już ręce. Nie wiem jak to dobrze zaleczyć 🥺 macie sprawdzone metody i leki? Biorę tylko Heviran
Robiłaś badanie na obecność wirusa brodawczaka? On chyba odpowiada za opryszczki 🤔🤔

Jesli masz na myśli HPV to to inna bajka. ALE bardzo często idą w parze, ja tak mam 🤷🏽‍♀️
O no, o to. A to coś musiałam pokręcić, bo właśnie gdzieś mi dzwoni, ze jak się robią opryszczki to od tego wirusa. Ja akurat nigdy nie miałam opryszczki wiec szczerze mówiąc to strzelam w ciemno ;)

I tak się zastanawiam czy ja mam jakieś swoje żenujące ulubione rzeczy i nic nie przychodzi mi do głowy. Ale ja nie mam tv i nie lubię jak mi coś brzęczy w tle - mam duża wrażliwość na dźwięki czy migające obrazy i . Kiedys na studiach wkręciłam się w Plotkare i to chyba mój najbardziej żenujący sekret 😂 a zbuntowanego anioła uwielbiała jak byłam nastolatka i leciał w tv i w ogóle Natalię Oreiro uwielbiam - miałam jej płytę i non stop jej słuchałam 😂

reklama
Jestem po wizycie u gina i od jutra biorę clo i jak uda mi się wychodować pecherzyk to strzelamy pregnylem. Powiedział, ze jak będą dwa pecherzyki to tez działamy a jak trzy to moja decyzja, ale ja nigdy nie miałam więcej niż jednego wiec wątpię, chociaż kto wie :) stary jak usłyszał o bliźniakach to wylądował prawie pod sufitem i teraz chodzi i mamrocze jakby było super mieć dwóch chłopców naraz, kim by zostali, jak by wyglądali 🥹🥹🥺 i jak tu nie czuć presji 🤦🏻‍♀️ Jadę na piwo póki jeszcze mogę!

Do góry