reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A ja zawsze miałam mega problem z opalaniem się. Ciągle cała blada jak dupa starego @LadyCaro 😄 i jak zaczęłam suplementowac wit d3 to nagle się pięknie opalam. I to nie tylko na dekolcie i rękach ale nawet nogi i brzuch 😮 myślicie ze wit d3 pomaga w opalaniu? Miałam mega niski poziom jak badałam, przed suplementacja bo tylko 19

reklama
Ja miałam w LO koleżankę, która miała ogólnie dość ciemną własną karnację ale i tak kochała jeszcze solarkę. Poza tym wiecie, tamte lata to solarium to był sztos :D No i kiedyś poszła i przesadziła xD problem w tym, że najbardziej sobie zjarała tyłek i nie była wstanie całej lekcji wysiedzieć :D

ja kiedys bardzo lubiłam się opalać. Spędzałam na balkonie najgorsze mozliwe godziny. Bez żadnych filtrów a za to z przyspieszaczami. No i latem byłam Mega zjarana zawsze. Skóra po pierwszym opalaniu zawsze schodziła, ale czego się nie robi dla opalnizny. Pamiętam jak jednego roku była to końcówka kwietnia i wyszłam na balkon, czytalam książkę. Slonca jakiegos nie było, raczej takie zamglone. Dziewczyny wieczorem myslalam że się wścieknę. Tak sie spaliłam że nie moglam sobie ze sobą poradzić dreszcze na zmianę z gorączka. Ja przez tydzień nie mogłam wychodzić z domu w dzień bo Mnie paliło. I od tego momentu zrobilo mi się bardzo dużo przebarwień na dekolcie i twarzy bo tylko to było zjarane bo ja nawet nie leżałam wtedy.
I teraz jestem juz mądrzejsza. Do tego jeszcze z wiekiem mi sie jakas skóra taka podatna zrobiła że już wiosna jak tylko troche słońce przyświeci to od razu mam jakies przebarwienia. Więc juz zakupiłam krem 50 i smaruje się pod makijaz na twarz. Nawet dzisiaj to zrobilam a tak naprawdę z domu nie wychodziłam, ale musi mi to wejść w krew ze nie mam 20 lat i trzeba myśleć.
Widzisz, ja na codzien tez uzywam 50 pod makijaz, ogolnie sie nie opalam nawet ale moje wyczekane wakacje i cos mi odjebalo po prostu

Widzisz, ja na codzien tez uzywam 50 pod makijaz, ogolnie sie nie opalam nawet ale moje wyczekane wakacje i cos mi odjebalo po prostu
Mądry Polak po szkodzie :D Każdy musi zaliczyć taką wtopę :D Ja będąc na Teneryfie pare lat temu zapomniałam się posmarować filtrem, przypomniałam sobie po godzinie. Efekt tego był taki że następnego dnia, nogi od poparzenia spuchły mi jak balony i każdy krok sprawiał mi taki ból, że nie zapomnę go do końca życia.. najgorsze, że skutki swojego debilizmu odczuwałam przez dwa tygodnie, dlatego teraz 50 zawsze, po paru dniach 30 :D

@LadyCaro dobrze, że nie opalacie się nago :D to seksy mogą być :D to co miało zostać niespalone pozostało nienaruszone :D

Ketonal w niczym nie przeszkadza. Większość leków utrzymuje się stosunkowo krótko w organizmie i nie mają wpływu na starania.

Ja jestem tą rozsądną 😁 Ale to z miłości do starego bo on bioły. Ja za to mam śniadą karnację i jestem w stanie się troszkę przypiec tylko za granicą, ale wieczorem lub max nast dnia już jestem brązowa (jak się nie posmaruje kremem).

O kurczę, nigdy bym nie pomyślała żeby brać przeciwbólowe na spalenie :O Zapamiętam!

Ooo to tak podobnie wygląda mój stary po prawie każdym kontakcie ze słońcem. Dlatego na wakajkach to ja go ciągle i ciągle smaruję 50, z tej miłości żeby biedak nie musiał cierpieć. Bo siebie to smaruję pierwsze 2-3 dni, w Polsce chyba prawie wogóle :p No zaczęłam dbać bardziej o twarz, no to buzię posmaruję i ramiona bo kiedyś się tak spaliłam blisko równika że do tej pory widac różnicę w skórze na ramionach. I innym razem też w ciepłych krajach jeszcze jak byłam nastolatką i chciałam się mega zjarać i też wtedy jeden jedyny raz miałam dreszcze, chyba gorączkę i mi niedobrze było. Oj to była nauczka, już tak nie robię, teraz preferuję cień, leżaczek i parasol 😎
Ej, ja kocham te Twoje zbiorcze odpowiedzi xD serio, zawsze na to czekam i zawsze jest tak samo, z tym Cię kojarzę 😂❤️

20220614_221424.jpg

Nie pozdrawiam siebie

Ketonal w niczym nie przeszkadza. Większość leków utrzymuje się stosunkowo krótko w organizmie i nie mają wpływu na starania.
Tylko to chodzi o to ze mnie zwyczajnie pobolewa ta niedrozna strona, mimo ketonalu i nie dalabym rady teraz sexu uprawiać to raz, a dwa stary by się bał, ze może mi sprawić jeszcze dodatkowy ból 😔 no ale i tak wraca dopiero w piątek, powinno mi już przejść ale może byc też po owu 🤷‍♀️

reklama
Do góry