Wezu
Fanka BB :)
nas jest 60 wiec zdecydowanie więcejTo myśmy mieli najpierw pisemny (apelacje) i jak zdaliśmy to wtedy był egzamin ustny. Ale nas było 11 na roku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nas jest 60 wiec zdecydowanie więcejTo myśmy mieli najpierw pisemny (apelacje) i jak zdaliśmy to wtedy był egzamin ustny. Ale nas było 11 na roku
A rośniemy w siłę, dziś 22+2.
Od 3 dni już nie mam mdłości (polecam ciążę na progesteronie… nadal -2kg względem początku.
Młody rozwija się świetnie, ja znacznie gorzej, lekarka sie śmieje, ze idę na rekord wskazań do cięcia (mam już 4).
Generalnie jesteśmy na etapie szukania miejsca do porodu - Belgia i Dania nas olaly, chociaż mogły pomoc, także pewnie zostaje prywatne cięcie w Polsce (nie narażę sie na ryzyko randomowego personelu) czyli jedyne 16,5tys w medicoverze.
Tez jestem na działalności, więc pracuję, mimo, ze fizycznie nie daję rady.
A, bo większość z Was pewnie nie wie/nie pamięta/nie kojarzy - jestem w związku jednopłciowym i dlatego tak z Żoną walczymy. Ponieważ w naszym cudownym kraju nie mamy żadnych praw (znaczy długi możemy dziedziczyć ), a w dodatku musimy nasze dziecko okłamywać od początku udając, ze ma ojca. Nie wiem czy wiecie, ale od 2014r w każdym akcie urodzenia musi być wpisany ojciec. Jeśli go nie ma to i tak musi być - i całe życie ta fikcyjna postać sie za dzieckiem ciągnie. I Tlumacz mu co jest takiego złego w tym, ze ma dwie mamy? Co takiego strasznego, ze aż w oficjalnych dokumentach trzeba kłamać, ze ma ojca?
@Moonstone nie myślałaś, żeby sie zajmować obrona i ochroną par jednopłciowych w Polsce? Zmuszanie nas do kłamstwa w dokumentach powinno być karane
O cholera, przykro miBo wracamy do koncepcji ze mam wadę macicy i dostałam skierowanie na rezonans. Badanie mam umówione na 16.07, na opis czeka się kolejnej dwa tygodnie. Po wynikach decyzja co dalej. Czy jeszcze raz histeroskopia - i tak sobie cykl za cyklem poleci
Ojej, trzymam kciuki żeby było ok :*Ale może odkryją coś co pozwoli pchnąć starania do przodu. Mocno trzymam za to kciuki
Ja wprawdzie nie mam w tym cyklu porównania z pinkiem, bo od razu poleciałam na krew, ale facelle wyłapał mi bete 16. Także też nie mogę narzekać na niego
Tak sobie tez to tłumacze. Pociesza mnie myśl, że może to ograniczyć ryzyko kolejnego poronienia. Ale tak czy siak się tym dziś podłamałamAle może odkryją coś co pozwoli pchnąć starania do przodu. Mocno trzymam za to kciuki
Dawaj linkWiesz, to wszystko jest strasznie trudne. Myśle ze Polska jeszcze musi do wielu spraw dojrzeć.
Mogę się za to pochwalić działalnością pro bono dla kobiet protestujących po zaostrzeniu prawa aborcyjnego. Na youtubie nawet jest nasz filmik z tamtych czasów
Współczuję bardzo i ściskam mocnoTak sobie tez to tłumacze. Pociesza mnie myśl, że może to ograniczyć ryzyko kolejnego poronienia. Ale tak czy siak się tym dziś podłamałam
tu miałam odpowiedzieć a nie wyżej.. trzymam kciuk, żeby było ok!A ja mam dziś wkurwa, że musimy zawiesić starania do sierpnia a najpewniej do września jak nie dłużej