reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Patrząc na Twój nick, zastanawiam się czy mój Stary się tu nie zalogował pod przykrywką 🤣
hahaha :D nieeee jak byłam mała to zamiast wezmę mówiłam WEZE i tak chodziłam mówiąc weze to weze tamto, czekaj tylko to weze... i tak zostałam WEZĄ WEZULEŃKĄ ale ten nick był zajęty więc zostało wezu :D

Ale wiesz jak chcesz mogę i być Twoim starym :D hahaha

reklama
A tak w ogóle to myślę, że testy facelle też są spoko. Jak byłam w ciąży to lepiej się wybarwial, mam wrażenie że szybciej łapią niż pinki
To prawda. Kiedyś wam chyba pokazywałam, ale…

B56E1558-18F7-4F9B-9740-2A6B582DC639.jpeg

No pewnie ❤️ co tam u Ciebie słychać?
A rośniemy w siłę, dziś 22+2.
Od 3 dni już nie mam mdłości (polecam ciążę na progesteronie… nadal -2kg względem początku.
Młody rozwija się świetnie, ja znacznie gorzej, lekarka sie śmieje, ze idę na rekord wskazań do cięcia (mam już 4).
Generalnie jesteśmy na etapie szukania miejsca do porodu - Belgia i Dania nas olaly, chociaż mogły pomoc, także pewnie zostaje prywatne cięcie w Polsce (nie narażę sie na ryzyko randomowego personelu) czyli jedyne 16,5tys w medicoverze.
Tez jestem na działalności, więc pracuję, mimo, ze fizycznie nie daję rady.
A, bo większość z Was pewnie nie wie/nie pamięta/nie kojarzy - jestem w związku jednopłciowym i dlatego tak z Żoną walczymy. Ponieważ w naszym cudownym kraju nie mamy żadnych praw (znaczy długi możemy dziedziczyć ;)), a w dodatku musimy nasze dziecko okłamywać od początku udając, ze ma ojca. Nie wiem czy wiecie, ale od 2014r w każdym akcie urodzenia musi być wpisany ojciec. Jeśli go nie ma to i tak musi być - i całe życie ta fikcyjna postać sie za dzieckiem ciągnie. I Tlumacz mu co jest takiego złego w tym, ze ma dwie mamy? Co takiego strasznego, ze aż w oficjalnych dokumentach trzeba kłamać, ze ma ojca?
@Moonstone nie myślałaś, żeby sie zajmować obrona i ochroną par jednopłciowych w Polsce? Zmuszanie nas do kłamstwa w dokumentach powinno być karane:(

no to zdecydowanie zielony :D Ja blondynka naturalna - ale nie jasna, bardziej złotowłosa, więc też pasuje :D Ale do togi jeszcze trochę, kończę dopiero 2 rok. Najpierw skończyłam jedne studia w trakcie zaczęłam prawo i tak w sumie mam 31 lat i jestem aplikantką :D
Drugi rok był fajny bo był cywil, a ja z karnym miałam wtedy kosę.

Jak to życie wszystko śmiesznie weryfikuje :D

Nie ja nie z tych co już od 7dpo robia( nie obrażając tych co tak robia☺) poprostu nie czuje tego wcześniejszego testowania. Poczekam do termin planowanej@ spozni sie dzień to wtedy zadzialam😬 chod jiz milion doszukiwan się i wgl .. próbuje się czymś innym zająć ale ciezko

Zazdro! Tez bym chciała taka wytrwalosc, poki co trzymam się ze 10 dpo najwcześniej testuje
Nie no, mojego Pawła nie interesują sporty chyba ze ekstremalne. Lubi wędrówki wysokogórskie, wspinaczke, narty. Potrafi w zimie przepłynąć jezioro i takie podobne klimaty :)

To może sobie przybic pione z moim gorolazem wspinaczem. Po górach tez chodzę z nim ale wspinaczka to tylko na wędkę. Jakos mnie przeraża wiszenie na skalę a potem zjadłam w dół...
Ale na narty mnie namówił i po wielkim falstarcie początkowym jakos sie udalo i cos tam jeżdżę.
Ja kocham tematy z dupy. Pozwalają nie zwariować w tych staraniach
Dokladnie to to ;)

reklama
A rośniemy w siłę, dziś 22+2.
Od 3 dni już nie mam mdłości (polecam ciążę na progesteronie… nadal -2kg względem początku.
Młody rozwija się świetnie, ja znacznie gorzej, lekarka sie śmieje, ze idę na rekord wskazań do cięcia (mam już 4).
Generalnie jesteśmy na etapie szukania miejsca do porodu - Belgia i Dania nas olaly, chociaż mogły pomoc, także pewnie zostaje prywatne cięcie w Polsce (nie narażę sie na ryzyko randomowego personelu) czyli jedyne 16,5tys w medicoverze.
Tez jestem na działalności, więc pracuję, mimo, ze fizycznie nie daję rady.
A, bo większość z Was pewnie nie wie/nie pamięta/nie kojarzy - jestem w związku jednopłciowym i dlatego tak z Żoną walczymy. Ponieważ w naszym cudownym kraju nie mamy żadnych praw (znaczy długi możemy dziedziczyć ;)), a w dodatku musimy nasze dziecko okłamywać od początku udając, ze ma ojca. Nie wiem czy wiecie, ale od 2014r w każdym akcie urodzenia musi być wpisany ojciec. Jeśli go nie ma to i tak musi być - i całe życie ta fikcyjna postać sie za dzieckiem ciągnie. I Tlumacz mu co jest takiego złego w tym, ze ma dwie mamy? Co takiego strasznego, ze aż w oficjalnych dokumentach trzeba kłamać, ze ma ojca?
@Moonstone nie myślałaś, żeby sie zajmować obrona i ochroną par jednopłciowych w Polsce? Zmuszanie nas do kłamstwa w dokumentach powinno być karane:(
Wiesz, to wszystko jest strasznie trudne. Myśle ze Polska jeszcze musi do wielu spraw dojrzeć.

Mogę się za to pochwalić działalnością pro bono dla kobiet protestujących po zaostrzeniu prawa aborcyjnego. Na youtubie nawet jest nasz filmik z tamtych czasów :)

Do góry