reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Drugi rok był fajny bo był cywil, a ja z karnym miałam wtedy kosę.

Jak to życie wszystko śmiesznie weryfikuje :D
Tak, dokładnie cywil. Ja niestety mam egzaminy ustne. Izba już od tego roku odchodzi ale jestem ostatnim rocznikiem który ma egzamin ustny. I tak siedzisz przed komisja która z głowy wymyśla kazusy i sobie urządza rozmowy godzinne. Po karnym siedziałam 45 minut wychodząc czułam jakby walec mnie przejechał...

Wiesz, to wszystko jest strasznie trudne. Myśle ze Polska jeszcze musi do wielu spraw dojrzeć.

Mogę się za to pochwalić działalnością pro bono dla kobiet protestujących po zaostrzeniu prawa aborcyjnego. Na youtubie nawet jest nasz filmik z tamtych czasów :)
Ja rozumiem, ze musi dojrzeć, ale to niech pozwolą chociaż wpisać ojciec nieznany, a nie zmuszają do ściemy.
A polityczna jazda jest taka, ze nawet w Holandii odmawiają, żeby nie podpadać polskiemu rządowi…

Tak, dokładnie cywil. Ja niestety mam egzaminy ustne. Izba już od tego roku odchodzi ale jestem ostatnim rocznikiem który ma egzamin ustny. I tak siedzisz przed komisja która z głowy wymyśla kazusy i sobie urządza rozmowy godzinne. Po karnym siedziałam 45 minut wychodząc czułam jakby walec mnie przejechał...
To myśmy mieli najpierw pisemny (apelacje) i jak zdaliśmy to wtedy był egzamin ustny. Ale nas było 11 na roku :)

Owulacyjne! Koleżanki siostry sąsiadki bratu nie pokazały ciąży i się sprawdziło, więc na pewno działa!
ja właśnie te pinki kupiłam ale owulacyjne. Leżą sobie grzecznie. Ja byłam przekonana że owulka będzie w okolicach soboty ale robiłam już w tym tygodniu testy owulacyjne w środę i w czwartek i były mocne kreski, więc wzięłam narzeczonego w obroty. Ogólnie brałam kiedyś tabletki anty. ODstawiłam i wróciło libido. Dni płodne, dotknie mi nogę.. a ja już oczy jak pięć złotych i myślę " HAAANIII AJM REEEDIII'

Bo wracamy do koncepcji ze mam wadę macicy i dostałam skierowanie na rezonans. Badanie mam umówione na 16.07, na opis czeka się kolejnej dwa tygodnie. Po wynikach decyzja co dalej. Czy jeszcze raz histeroskopia - i tak sobie cykl za cyklem poleci :(
Ale może odkryją coś co pozwoli pchnąć starania do przodu. Mocno trzymam za to kciuki :)

reklama
ja właśnie te pinki kupiłam ale owulacyjne. Leżą sobie grzecznie. Ja byłam przekonana że owulka będzie w okolicach soboty ale robiłam już w tym tygodniu testy owulacyjne w środę i w czwartek i były mocne kreski, więc wzięłam narzeczonego w obroty. Ogólnie brałam kiedyś tabletki anty. ODstawiłam i wróciło libido. Dni płodne, dotknie mi nogę.. a ja już oczy jak pięć złotych i myślę " HAAANIII AJM REEEDIII'
Ja sie z owulakami bawię kilka miesięcy z przerwami. Najlepiej mi się barwia i sa cenowo ok te z domowego laboratorium .
Natomiast nie wiem czy one mi rzeczywisxie owu pokazuja i monitoring by mi się przydał.. bonjiz w ty miesiącu mega celowaliśmy bardziej się nie da - i dupa. Wiec zaczelam w to wszystko wątpić

Do góry