reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A Wy pracujecie w malych firmach czy korpo?
Bo (nie chce oczywiscie nikogo urazić) ale jak ktos pracuje w korpo i mówi, że nikt jie ogarnie jego obowiązków to mnie bawi xd moj kolega tak mówił "co oni beze mnie zrobią". No jakoś firma dalej dziala po jego odejsciu :D
Inaczej oczywiscie sie sprawa ma w mniejszych firmach.

reklama
Podziwiam was!
Zawsze marzyłam o tym, żeby (rekreacyjnie) jeździć po świecie. Mieć takie fajne wakacje w pięknych miejscach. W zależności od etapu życia nie mogłam tego realizować albo z powodu finansów albo tego, że nie miałam z kim jechać. Teraz pierwszy raz w życiu mam z kim, mamy trochę oszczędności, stary wstępnie przekonany i nagle okazało się, że część mnie (mimo, że bardzo tego chcę) się boi. Poważnie. Zwykłego wyjazdu z biurem podróży. Nigdy nie byłam na takich wakacjach, boję się bariery językowej, nowych sytuacji, nowych miejsc, tego że nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić. A co dopiero takiego podróżowania jak Ty!

Obiecałam sobie, że jeśli stary dostanie urlop i znajdziemy fajne last minute, to nie schórzę, bo to być może ostatnia szansa: nie mamy kredytu, dzieci, jeszcze sobie radzimy z drożyzną w kraju. Tak czy inaczej, niesamowicie mi to oczy otworzyło na to, jak sama blokuję spełnianie swoich marzeń, jak się kurczowo trzymam strefy komfortu. Niezależnie czy z wyjazdem się uda, jestem cholernie mocno zdeterminowana, żeby z tym walczyć.
będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie, w dobie internetu i translatora dasz radę ze wszystkim :D My byliśmy na Karaibach na Gwadelupie, tam mało kto mówił po angielsku, wszyscy po francusku, to w kanjpach oprocz ''hi' pokazywalam co chce palcem.. gość rozumiał :D Później poproszę rachunek i do widzenia :D W hotelach już trochę lepiej, bo jednak jako tako po angielsku mówili :D

Bo (nie chce oczywiscie nikogo urazić) ale jak ktos pracuje w korpo i mówi, że nikt jie ogarnie jego obowiązków to mnie bawi xd moj kolega tak mówił "co oni beze mnie zrobią". No jakoś firma dalej dziala po jego odejsciu :D
dokładnie tak ja w korpo jak to mówi prezes nie ma ludzi niezastąionyc, to jest prawda ale przez to że ci ludzie do zastąpienia odeszli, dużo rzeczy się sypie i działa jak nie powinno :D Ja wiem, że mogą mnie zastąpić ale bardziej szkoda mi mojej przełożonej która zanim kogoś znajdzie za mnie kto się wdroży to pewnie dostanie załamania nerwowego :D Chociaż ona jest w sumie sama już na skraju. Ja daje sobie kilka miesięcy. Jak nic się nie zmieni w moim życiu to się zwolnię i idę dalej. No i przede wszystkim umowy ale wiem że to chwilowe. Ja sobie dałam trochę czasu,kilka miesięcy i zobaczymy.Przyjdzie pora na zmiany, chyba ze w firmie się coś zmieni (w co wątpie)

Ostatnia edycja:
@Moonstone mega się cieszę! ❤️ Oby tak dalej
@Alabama89 jesteś tak mądra i wspaniałą kobietą, że zasługujesz na to co najlepsze ❤️
@LadyCaro, królowo, pamiętaj, poczniesz dziecko w Grecji to dajesz Posejdon albo Afrodyta 😁 i w ogóle jesteście gołąbki aż rzygam tęczą ❤️
Ujawniłas nasze pozaforumowe stosunki, bo nie wrzucalam tu swoich foteczek 😂

W pełni się z Tobą zgodzę 😁 ja pracuje w baaardzo dużej korpo (dla obecnie drugiego najbogatszego człowieka na swiecie) I szczerze mówiąc lubię mieć świadomość że nie jestem niezastąpiona. mogę iść na urlop spokojnie i nawet nie pomyśleć o pracy, mam backup w praktycznie każdej strefie czasowej wiec godzina 17 zamykam lapka i nara wiertara 😁😁 I do tego wiem że nawet jak stanę na rzęsach to świata nie zbawię wiec nie ma co się wysilać bardziej niż to wymagane 😁 naprawdę, teraz ta praca daje mi dość spory komfort psychiczny mimo że to korpo

W pełni się z Tobą zgodzę 😁 ja pracuje w baaardzo dużej korpo (dla obecnie drugiego najbogatszego człowieka na swiecie) I szczerze mówiąc lubię mieć świadomość że nie jestem niezastąpiona. mogę iść na urlop spokojnie i nawet nie pomyśleć o pracy, mam backup w praktycznie każdej strefie czasowej wiec godzina 17 zamykam lapka i nara wiertara 😁😁 I do tego wiem że nawet jak stanę na rzęsach to świata nie zbawię wiec nie ma co się wysilać bardziej niż to wymagane 😁 naprawdę, teraz ta praca daje mi dość spory komfort psychiczny mimo że to korpo
Zara 😎

reklama
Do góry