Jula19
Fanka BB :)
ja tez jestem szczupła. Raczej u mnie niedowaga występuje. I ja od liceum odżywiam się zdrowo. Zero fast foodów, słodyczy, regularne posiłki, zero cukru, słodkiego picia itd. Owszem zle sie czułam, często nie miałam siły. Nasiliło mi sie to po poronieniu. Zwalalam na stres związany ze staraniami i ogólnie życiem. Poszłam w grudniu zrobic krzywa i niespodzianka. Insulina za wysoka mimo dobrego wyniku na czczo. Zadzwoniłam do lekarza rodzinnego z tymi wynikami. A ona do mnie z tekstem ile mam nadwagi. A ja mówię ważę 42 kg. A ona szok i ze trzeba będzie brać metę i w tym czasie absolutnie pomyśleć o antykoncepcji I wstrzymać starania. Załamałam się. No ale szybko ogarnęłam wizytę u endo i kazał się normalnie starac. Zresztą tu na.forum znalazłam wiele wypowiedzi o mecie w.trakcie.staran i.nawet.w.ciazy.No ale miałaś sporo ruchu, pole dance myślę że spała sporo kalorii, bo jest to wysiłkowo-siłowa dyscyplina
Indeks glikemiczny ma każdy produkt, niektóre wyższe, niektóre niższe, a ładunek jest oceniany dla całego dania. I tak wysoki indeks można obniżyć dodając do niego odpowiednie rzeczy i wtedy całościowo ładunek będzie odpowiedni dla osoby z IO. Trzeba trochę o tym poczytać żeby się połapać
Ja też jestem szczupła a mam zaburzenia gospodarki węglowodanowej.
Ja od zwykłego, poprosiłam i dostałam.