reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

No ale miałaś sporo ruchu, pole dance myślę że spała sporo kalorii, bo jest to wysiłkowo-siłowa dyscyplina :)

Indeks glikemiczny ma każdy produkt, niektóre wyższe, niektóre niższe, a ładunek jest oceniany dla całego dania. I tak wysoki indeks można obniżyć dodając do niego odpowiednie rzeczy i wtedy całościowo ładunek będzie odpowiedni dla osoby z IO. Trzeba trochę o tym poczytać żeby się połapać :)

Ja też jestem szczupła a mam zaburzenia gospodarki węglowodanowej.

Ja od zwykłego, poprosiłam i dostałam.
ja tez jestem szczupła. Raczej u mnie niedowaga występuje. I ja od liceum odżywiam się zdrowo. Zero fast foodów, słodyczy, regularne posiłki, zero cukru, słodkiego picia itd. Owszem zle sie czułam, często nie miałam siły. Nasiliło mi sie to po poronieniu. Zwalalam na stres związany ze staraniami i ogólnie życiem. Poszłam w grudniu zrobic krzywa i niespodzianka. Insulina za wysoka mimo dobrego wyniku na czczo. Zadzwoniłam do lekarza rodzinnego z tymi wynikami. A ona do mnie z tekstem ile mam nadwagi. A ja mówię ważę 42 kg. A ona szok i ze trzeba będzie brać metę i w tym czasie absolutnie pomyśleć o antykoncepcji I wstrzymać starania. Załamałam się. No ale szybko ogarnęłam wizytę u endo i kazał się normalnie starac. Zresztą tu na.forum znalazłam wiele wypowiedzi o mecie w.trakcie.staran i.nawet.w.ciazy.

Załączniki

• 9fb634db-7f49-4b67-8332-adff73c18c6c.jpg
    9fb634db-7f49-4b67-8332-adff73c18c6c.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Co do IO to i u mnie po porodzie została stwierdzona. Jeden diabetolog dał Metę a drugi powiedział, żebym dieta walczyła. Nie mam nadwagi, jestem aktywna i nie ma sensu ładować leku. Najlepsze że przez problemy ze str serca okazuje się że choćbym chciała to nie mogę brać swoich leków z Metą bo wchodzą w reakcje 🤷

ja tez jestem szczupła. Raczej u mnie niedowaga występuje. I ja od liceum odżywiam się zdrowo. Zero fast foodów, słodyczy, regularne posiłki, zero cukru, słodkiego picia itd. Owszem zle sie czułam, często nie miałam siły. Nasiliło mi sie to po poronieniu. Zwalalam na stres związany ze staraniami i ogólnie życiem. Poszłam w grudniu zrobic krzywa i niespodzianka. Insulina za wysoka mimo dobrego wyniku na czczo. Zadzwoniłam do lekarza rodzinnego z tymi wynikami. A ona do mnie z tekstem ile mam nadwagi. A ja mówię ważę 42 kg. A ona szok i ze trzeba będzie brać metę i w tym czasie absolutnie pomyśleć o antykoncepcji I wstrzymać starania. Załamałam się. No ale szybko ogarnęłam wizytę u endo i kazał się normalnie starac. Zresztą tu na.forum znalazłam wiele wypowiedzi o mecie w.trakcie.staran i.nawet.w.ciazy.
kurcze ten arbuz miał być do posta Bibi z jogurtem I orzechami 😉

Na krzywej w ciąży i tej pociązowej wogóle wyszła mi hipoglikemia reaktywna. Pierwsza ciąża bez cukrzycy a druga już z cukrzycą. Niby człowiek zdrowy a na przestrzeni lat potrafi coś się przyplątać.

Jezuniu tak bym się piwa dzis napiła ale robie detox bo w czwartek ide robić te badania od hematologa i tam jest jedno którym się stwierdza chorobę alkoholową a ja w weekend sobie pozwoliłam i się cykam ze zrobią ze mnie alkoholika 🤣🤣🤣🤣🤣🤡

Dzisiaj czytałam artykuł o 15 latce co miała prawie 5 promili :o

reklama
Do góry