reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
To ja mam dzisiaj granatowe 😂 Zrobiłam research ciuszków, które biorę na urlop, cześć w praniu, cześć wyprana i odłożona, a na wierzchu mam ciuchy do wynoszenia do wyjazdu 😂
Tez granatowe 😂 w czw i pt miałam w pracy białe spodnie i białe majtki i w sumie od czwartku czuje ze dostanę okres wiec biegam z wkładkami, myślałam ze właśnie na te białe majtki i spodnie dostanę 😂 ale nic. W sb obsral mnie ptak wiec puściłam totka bo się zmienie do mojego starego ze mam większe szanse na wygrana w totka niż na ciąże 🤭 ale w totka tez nie wygrałam 😂
No i czekam na nią, kupiłam dwa testy wiec pewnie to ją wywoła bo zawsze jak kupię to albo dostaje chwile przed zrobieniem testu albo zaraz po tym jak nasikam 😂🤭

Cześć Dziewczyny 😊Przepraszam, że tak wyskakuje z zupełnie innym wątkiem niz ten bieżący w Waszej rozmowie, ale od jakiegoś czasu jestem taka cicha czytelniczka m.in. tego wątku i w koncu postanowiłam się odezwać, bo chciałabym Was o cos spytac. Czy zdarzyło Wam się w którymś cyklu plamic krótko po owulacji, przy jednoczesnym koszmarnym bólu piersi? Ja w ubiegly piątek byłam na usg- monitoringu, ginekolog powiedziała mi, że owulacja nastąpi w sobotę, a od niedzieli strasznie bolą mnie piersi. Dodatkowo dzisiaj będąc w pracy pobolewało mnie dziwnie podbrzusze, a kiedy poszłam do toalety okazało się że delikatnie krwawie/plamię. Myślicie, że to krwawienie można jeszcze podciągnąć pod krwawienie owulacyjne? Miałyście kiedyś podobne symptomy?
No ja tak miałam kilka razy, ale owulki nawet nie było. Myślę, że u mnie to zabrzenia hormonalne. Nie znaczy to jednak, że u Ciebie to nie objawy owulacji 😉

Cześć Dziewczyny 😊Przepraszam, że tak wyskakuje z zupełnie innym wątkiem niz ten bieżący w Waszej rozmowie, ale od jakiegoś czasu jestem taka cicha czytelniczka m.in. tego wątku i w koncu postanowiłam się odezwać, bo chciałabym Was o cos spytac. Czy zdarzyło Wam się w którymś cyklu plamic krótko po owulacji, przy jednoczesnym koszmarnym bólu piersi? Ja w ubiegly piątek byłam na usg- monitoringu, ginekolog powiedziała mi, że owulacja nastąpi w sobotę, a od niedzieli strasznie bolą mnie piersi. Dodatkowo dzisiaj będąc w pracy pobolewało mnie dziwnie podbrzusze, a kiedy poszłam do toalety okazało się że delikatnie krwawie/plamię. Myślicie, że to krwawienie można jeszcze podciągnąć pod krwawienie owulacyjne? Miałyście kiedyś podobne symptomy?
Powiem Ci tak: to czy któraś z nas tak miala to niestety w tym momencie nie ma znaczenia. Powodów plamien srodcyklicznych może być wiele. Ale nigdy nie znaczą one nic dobrego. Skonsultuj sie z lekarzem koniecznie.

Powiem Ci tak: to czy któraś z nas tak miala to niestety w tym momencie nie ma znaczenia. Powodów plamien srodcyklicznych może być wiele. Ale nigdy nie znaczą one nic dobrego. Skonsultuj sie z lekarzem koniecznie.

Umówiłam się na wizytę w piątek. Zobaczymy co powie. W kazdym razie dziekuje za odpowiedz.
Ahhh.. to wszystko jest takie frustrujące.. Ja już czasem tracę nadzieję na jakikolwiek happy end 🥺

Umówiłam się na wizytę w piątek. Zobaczymy co powie. W kazdym razie dziekuje za odpowiedz.
Ahhh.. to wszystko jest takie frustrujące.. Ja już czasem tracę nadzieję na jakikolwiek happy end 🥺
Jeśli zdarza Ci się to pierwszy raz to prawdopodobnie nie jest nic strasznego ale dobrze, że się umówiłaś :) będziesz mieć pewność :)

Kochana, każda z nas miewa takie myśli... :( ale potem przychodzi nowa sila. Tobie też przyjdzie. Trzymam kciuki za powodzenie.
Ps. Ja też mam plamienia srodcykliczne i jestem w trakcie diagnostyki.
3 powody plamien o ktorych wiem to niedomoga lutealna, polipy w macicy i IO. Masz to wykluczone?

Jeśli zdarza Ci się to pierwszy raz to prawdopodobnie nie jest nic strasznego ale dobrze, że się umówiłaś :) będziesz mieć pewność :)

Tak, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Dlatego właśnie jestem zaniepokojona. Oczywiście nie mogłabym wytrzymać do samej wizyty, wiecie jak to jest 🙈dlatego musiałam napisać tutaj do Was, bo stwierdziłam, że może któraś z Was miała podobnie i podsunie mi prawdopodobna przyczynę tego plamienia 🙈 ale tak jak mówicie, wstrzymam się do piątku i wtedy będę miała konkretną diagnozę

Tak, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Dlatego właśnie jestem zaniepokojona. Oczywiście nie mogłabym wytrzymać do samej wizyty, wiecie jak to jest 🙈dlatego musiałam napisać tutaj do Was, bo stwierdziłam, że może któraś z Was miała podobnie i podsunie mi prawdopodobna przyczynę tego plamienia 🙈 ale tak jak mówicie, wstrzymam się do piątku i wtedy będę miała konkretną diagnozę
Trzymam kciuki zebys rzeczywiscie miala juz w piatek diagnozę. Ale nastaw sie ze to dopiero początek badan zeby zobaczyć co sie dzieje. Jak dziewczyny pisaly przyczyn plamien jest dużo i lekarz nie poda ci rozstrzygajacej diagnozy na 1 wizycie.

reklama
Kochana, każda z nas miewa takie myśli... :( ale potem przychodzi nowa sila. Tobie też przyjdzie. Trzymam kciuki za powodzenie.
Ps. Ja też mam plamienia srodcykliczne i jestem w trakcie diagnostyki.
3 powody plamien o ktorych wiem to niedomoga lutealna, polipy w macicy i IO. Masz to wykluczone?

Jeśli chodzi o IO, to mam ją wykluczoną, polipów też nie mam, a co do niedomogi lutealnej to nie wiem co to jest 🙈 musze wygooglowac.
Zastanawiam się czy na to plamienie nie może mieć też wpływu przyjmowanie Dostinex'u. W maju endokrynolog po analizie moich wyników hormonalnych stwierdziła, że mam minimalnie podwyższona prolaktyne i przepisała mi, jak to stwierdziła, trochę na wyrost, właśnie ten Dostinex.

Do góry