reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

u mnie dla chłopca Mikołaj :) i jak dla dziewczynki zastępstwo bym znalazła, to dla chłopca ciężko :D mało mi się męskich podoba :D
Ja dla dziewczynki mam od zawsze wybrane ;) i powiedzialam mojemu ze bedzie Gabrysia i nie ma dyskusji.
Za to dla chłopca nie wiem, serio... za dużo tych byłych. Jedyne co mi się podoba to Filip i Antek ale to mojemu sie średnio podoba...

reklama
A u mnie co do imion to mam wybrane od początku starań (ponad 4 lata- na początku starania z kimś innym) a z moim jak się poznałam to jak zaczęliśmy o tym rozmawiać i go zapytałam o imiona to napisał dosłownie te same co miałam wybrane (nie znał moich typów) więc problemu nie będzie. 😅

A tak mi teraz przyszło na myśl (ja nie jestem pewna odpowiedzi na to pytanie u siebie) poważne pytanie. Czy z uwagi na taki problem z pierwsza ciaza - zajściem czy poronieniami - gdyby się w końcu udało - będziecie mieć siłe na staranie się o kolejne dziecko? Bo ja zawsze w głowie chcialam mieć dwójkę ale mam wrażenie ze u mnie jedno będzie już cudem i ja myśle ze na tym zakończę.
Ja myślę ze bym probowala. Ale jiz na większym luzie.
Ale tez jakos od zawsze mam przeczucie dziwne ze bede miala bliźniaki... wiec wtedy nysle ze bedzie dość 😃

Mnie z leksza przeraża na jakie imiona jest teraz moda :) jest tyle ładnych imion choćby te które podałyście
ja jestem nie na bieżąco jeśli chodzi o imiona. Ostatnio jedyne co mi zapadło w pamięci i mam wrażenie że to takie teraz " modne " imię to Kornel.
Ja na tą chwilę nie wiem. Dla dziewczynki to Iga, Michalina, Maria, Liliana, ( Julia i Łucja to takie rezerwowe bo są już w bardzo bliskiej rodzinie, ale nie wykluczam ich wyboru ). A dla chłopca zdecydowanie mniej mam typów: Jgnacy, Aleksander, Mikołaj. Chociaż nie do końca do mnie przemawiają, ale coś będzie trzeba wybrać.

ja jestem nie na bieżąco jeśli chodzi o imiona. Ostatnio jedyne co mi zapadło w pamięci i mam wrażenie że to takie teraz " modne " imię to Kornel.
Ja na tą chwilę nie wiem. Dla dziewczynki to Iga, Michalina, Maria, Liliana, ( Julia i Łucja to takie rezerwowe bo są już w bardzo bliskiej rodzinie, ale nie wykluczam ich wyboru ). A dla chłopca zdecydowanie mniej mam typów: Jgnacy, Aleksander, Mikołaj. Chociaż nie do końca do mnie przemawiają, ale coś będzie trzeba wybrać.
No moje to wiecie: Serafin i Oliwia już zaklepane

BECAC0AC-19B4-43BF-AF55-F1392BC556B7.jpeg

reklama
Do góry