reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A tak mi teraz przyszło na myśl (ja nie jestem pewna odpowiedzi na to pytanie u siebie) poważne pytanie. Czy z uwagi na taki problem z pierwsza ciaza - zajściem czy poronieniami - gdyby się w końcu udało - będziecie mieć siłe na staranie się o kolejne dziecko? Bo ja zawsze w głowie chcialam mieć dwójkę ale mam wrażenie ze u mnie jedno będzie już cudem i ja myśle ze na tym zakończę.

A tak mi teraz przyszło na myśl (ja nie jestem pewna odpowiedzi na to pytanie u siebie) poważne pytanie. Czy z uwagi na taki problem z pierwsza ciaza - zajściem czy poronieniami - gdyby się w końcu udało - będziecie mieć siłe na staranie się o kolejne dziecko? Bo ja zawsze w głowie chcialam mieć dwójkę ale mam wrażenie ze u mnie jedno będzie już cudem i ja myśle ze na tym zakończę.
powiem Ci, ze ja nawet o tym nie myślę. Jestem skupiona na pierwszym, a co będzie potem - nie mam pojęcia.
Powiem coś kontrowersyjnego i wiem, że wiele dziewczyn ma inne zdanie i szanuję to.
No ale jednak z mojej perspektywy (może kiedyś to się zmeni) jak ma się jedno dziecko to łatwiej starać się o kolejne. WIEM że to moze być gadanie potłuczonej głowy, wiem, dziewczyny. Ale teraz tak czuję.
Że ja nigdy w życiu nie trzymałam dzieciątka w rękach, nie widziałam uśmiechu, pierwszych kroków.
Ale to są myśli niepłodnej głowy, która nigy nie była w ciąży. Bo mam też inne opinie, które wiem, ze neguje wiele dziewczyn. Pewnie jakbym miała inne przeżycia, gadałabym inaczej.

reklama
Ooo widze temat imion 😁 Ja bym chciała dla dziewczynki Melisa albo Melania ale nie wiem czy stary by się zgodził a dla chłopca jedyne sensowne narazie to Leo (nie Leon, nie Leonardo, po prostu Leo) ale mi się to zmienia co dwa dni 🤣🤣

O paniiii to czym Ty się przejmujesz 🤣🤣
Oooo my ze starym tez stanelismy na razie na Melani i Leo. Mi sie wlasnie bardzo podobaja krotkie imiona, wiec Mia (nie mam tak na imie😅, stary go nie akceptuje wiec chociaz tu uzylam), Lea, Gaja, Kaja i kilka innych dziewczecych 😁
Dla chlopca oprócz Leo to jeszcze Ignaś, mowiłabym krotko Igi 😀 ale to sie staremu źle kojarzy i sie nie zgadza😬😬
Bruno tez sliczne tylko brakuje mi jakiegos zdrobienia/skrocenia

Do góry