reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A ile tej soli na kubek? Wsypalam 3 lyzeczki i prawie sie porzygalam🤣🤣
Ja robię na oko :D i czasem jest to nawet więcej, ale ja nie jestem specjalnie normalna :D Ogolnie niby tyle żeby się rozpuściło ale… XD

A tak serio to zobaczysz. Pomoże. Ja musiałam sobie zafundować, bo znowu mnie coś w gardle gniecie (właśnie nawet nie drapie, tylko tak dziwnie mi się przełyka)

Przy becie około 5 (po Ovitrelle) Pink o czułości 25 pokazywał mi jasną kreskę.
O kurcze, widocznie są czułe. 😅 Zrobię jutro taki jaki mam, jeśli coś będzie majaczyło to zrobię betę razem z progiem a jak nie to zrobię sam progesteron a test powtórzę po weekendzie. Poprostu nie chciałam 2 raz pobierać krwi ale też bez sensu badać betę jeśli test będzie całkiem negatywny.

Dziewczyny, jak myślicie? Czy w przypadku bety np 10, najtańszy test ciążowy o czułości 25 pokaże jakiś cień cienia?
Moje samopoczucie w tej chwili przypomina te które miałam w ostatniej ciąży jeszcze przed testami ale z racji, że jutro będę 8/9dpo a mam tylko testy o czułości 25 to się zastanawiam czy on by coś pokazał jeśli to ciąża a beta jest niższa. 🤡
Mi clearblue 25 wyłapał betę, która na drugi dzień wynosiła 15. I wcale nie był to jakiś cien cienia 😁

Mnie też zdarza się robić drzemkę w ciągu dnia ale drzemkę - nie dopuszczam, żeby trwała dłużej niż pół godziny, a przeważnie krócej. Ogólnie miałam fazę na coffee nap - piłam kawę, zasypiałam w trakcie i budziłam się jak nowo narodzona. Był przez jakiś czas bum na to.
@Mmiiaa @Moonstone na gardło polecam płukankę z wodą utlenioną - łyżka stołowa na pół szklanki wody, ja daję czasem ciut więcej, rewelacyjnie odkaża i uśmierza ból

reklama
Ja często śpię w ciągu dnia. Może nie codziennie ale często. Jak się uczę do egzaminu to codzienna drzemka po obiedzie jest obowiązkowa, mózg mi się resetuje do 0 i wtedy czuje się wypoczęta i mogę chłonąc wiedzę 😂 jak mam ciezki dzień w pracy to tez mam drzemkę po pracy, to wpływa na mnie odstresowująco u mnie to tak działa jak środek uspokajający, jedni stresy zajadają, a ja śpię 😂 ale w sumie od dziecka lubiłam spać 😄😁
Drzemki w ciągu dnia pamiętam z okresów sesyjnych. Upał krakowski na stancji ostatniego piętra, egzaminy trwające 4 tygodnie, nauka gdzieś od 6. do północy... W ciągu dnia zaliczałam ze 2 drzemki... pozwalały przeżyć, ale nie jakoś magicznie regenerować :-D

Do góry