reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Cześć i miłej niedzieli:) właśnie dotarłam do tego wątku i przede mną 1000 stron do przeczytania, żeby być z Wami na bieżąco 😂 u mnie duży krok na przód w staraniach, bo w końcu w lipcu zaczęliśmy stymulację owulacji, ale jakoś nie czuje, że ta pierwsza będzie zakończona sukcesem 🥺

Różne źródła podają, że komórka jajowa może być zdolna do zapłodnienia tylko 6h.
Wczoraj zaczął mnie boleć jajnik o 18 a przed 24 przestał...
Tak mi się skojarzyło z tymi 6godzinami.
Nie mam pewności czy ten ból to była na pewno owulacja, może tylko duży pęcherzyk się rozpychał.
Ale uznałam to za ciekawostkę 😄

Różne źródła podają, że komórka jajowa może być zdolna do zapłodnienia tylko 6h.
Wczoraj zaczął mnie boleć jajnik o 18 a przed 24 przestał...
Tak mi się skojarzyło z tymi 6godzinami.
Nie mam pewności czy ten ból to była na pewno owulacja, może tylko duży pęcherzyk się rozpychał.
Ale uznałam to za ciekawostkę 😄
Ja robiłam sobie zastrzyk ovitrelle w sobotę a w poniedziałek od południa do godziny 19 miałam kłujący ból, więc tu też ta ciekawostka by się sprawdziła. A owulację miałam, bo 2 dni później miałam USG

Tylko że kłujący ból niekoniecznie oznacza samą owulację, może występować przed, w trakcie albo po. A komórka jest gotowa do zapłodnienia w jajowodzie a nie w czasie, gdy jajnik kłuje :p.

Tylko że kłujący ból niekoniecznie oznacza samą owulację, może występować przed, w trakcie albo po. A komórka jest gotowa do zapłodnienia w jajowodzie a nie w czasie, gdy jajnik kłuje :p.
Tak wiem, kiedyś byłam na monitoringu w pt i miałam pęcherzyk 18 mm a dzień później ten ból więc nie wiem czy mógł mi już pękać mając 20 mm czy był to ból przed owulacją 😄
Może to przypadek że bolał mnie wczoraj i to 6 h 😊

reklama
Tak wiem, kiedyś byłam na monitoringu w pt i miałam pęcherzyk 18 mm a dzień później ten ból więc nie wiem czy mógł mi już pękać mając 20 mm czy był to ból przed owulacją 😄
Może to przypadek że bolał mnie wczoraj i to 6 h 😊
Ja zauważyłam, że najbardziej kłuje mnie jak rośnie :D. Chociaż nie ma reguły oczywiście.

Do góry