reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja gdzieś czytałam, że inozytole są spoko ale czasem na początku mogą nieźle namieszać. W sensie takim że zaburzyć cykl, i chyba tak właśnie mi zrobiły. Bo jak zaczęłam je brać to okres zniknął. Tak więc może i one potrzebują czasu 🤷‍♀️
Kochana ja jestem specjalistką od inozytoli 😁😁 brałam 3 cykle i w 3 zaszłam. Nic mi się nie rozregulowało. Byłam bardzo zadowolona ale też wiem, że brałam bardzo dobry suplement o odpowiednich proporcjach. Wracam od nowego cyklu do suplementacji w takim razie, to będzie ostatni przed drożnością 🤞

reklama
Kochana ja jestem specjalistką od inozytoli 😁😁 brałam 3 cykle i w 3 zaszłam. Nic mi się nie rozregulowało. Byłam bardzo zadowolona ale też wiem, że brałam bardzo dobry suplement o odpowiednich proporcjach. Wracam od nowego cyklu do suplementacji w takim razie, to będzie ostatni przed drożnością 🤞
Ja też mam dobry :) najpierw piłam inofem 2 szaszetki a teraz ten z Aliness :)
Walczę :)

Ja biorę inozytol z Aliness od wielu miesięcy. Wcześniej brałam jakiś inny. Nic mi się nie rozregulowało. Nie mam pcos. Biorę dwie tabletki dziennie (jedną rano i jedną wieczorem).

A sorka ze tak wtrace się... ten inozytol na co po co ten specyfik?

No ja teraz biorę to sumiennie bo i tak wywołuje okres luteiną, więc wszystko mi jedno. :(
No i mam potwierdzenie od lekarza ginekologa co do luteiny. Mówi, że jak mi owulacja wypada np. w 18 dc a ja od 16 dc biorę luteinę, to tak jakbym sobie zapodała antykoncepcję. Chyba pisałam już tu o tym ale tak mi to w głowie siedzi... Głupia ja, już nie mam złudzeń, że zajdę do jesieni...

To chyba zależy od lekarza, bo mój mówi że to są za małe dawki 🤷‍♀️ ale ja mu nie ufam więc w tym cyklu wzięłam od soboty 18dc, owulacja chyba w 15dc. Ale już odstawiłam tzn. dzisiaj nie brałam. Wczoraj ten progesteron 12 więc dla mnie spadkowy (jak badałam w innych cyklach 7dpo to zwykle był koło 16, a wczoraj 9dpo), beta <0,2 to nie pozostawia szans dla mnie na ciąże. Liczę, że okres będzie do czwartku max.
Od 01.08 jedziemy na urlop to fajnie by już okresu nie było, albo chociaż końcówka

To chyba zależy od lekarza, bo mój mówi że to są za małe dawki 🤷‍♀️ ale ja mu nie ufam więc w tym cyklu wzięłam od soboty 18dc, owulacja chyba w 15dc. Ale już odstawiłam tzn. dzisiaj nie brałam. Wczoraj ten progesteron 12 więc dla mnie spadkowy (jak badałam w innych cyklach 7dpo to zwykle był koło 16, a wczoraj 9dpo), beta <0,2 to nie pozostawia szans dla mnie na ciąże. Liczę, że okres będzie do czwartku max.
Od 01.08 jedziemy na urlop to fajnie by już okresu nie było, albo chociaż końcówka
Ale ja na luteinie :(
Więc to może inaczej niż duphaston

A u Ciebie jak owu była "chyba" to może jednak jest jeszcze nadzieja? :)

Ile dni brałaś teraz? Ja próbowałam podejść lekarza czy mogę brać mniej niż 10 dni, to powiedział, że powinno się brać 10 bo tyle trwa faza lutealna (??? o ile go dobrze zrozumiałam).

Ale ja na luteinie :(
Więc to może inaczej niż duphaston

A u Ciebie jak owu była "chyba" to może jednak jest jeszcze nadzieja? :)

Ile dni brałaś teraz? Ja próbowałam podejść lekarza czy mogę brać mniej niż 10 dni, to powiedział, że powinno się brać 10 bo tyle trwa faza lutealna (??? o ile go dobrze zrozumiałam).

Wydaje mi się, że nie. W sensie to jednak beta - może się mylę, ale nawet gdyby implantacja miała by być dzisiaj lub poniedziałek to jednak beta byłaby większa niż <0,2 (chyba). Nie mówię, że powyżej 5, ale choć z 2 czy 3

Faza lutealna prawidłowa to 10-16 dni.
Ja brałam teraz 7 dni, wczoraj miałam 24dc i to był ostatni dzień, poprzednio okres miałam chyba po 4 dniach więc u mnie i tak wyjdzie dopiero 28dc

Wydaje mi się, że nie. W sensie to jednak beta - może się mylę, ale nawet gdyby implantacja miała by być dzisiaj lub poniedziałek to jednak beta byłaby większa niż <0,2 (chyba). Nie mówię, że powyżej 5, ale choć z 2 czy 3

Faza lutealna prawidłowa to 10-16 dni.
Ja brałam teraz 7 dni, wczoraj miałam 24dc i to był ostatni dzień, poprzednio okres miałam chyba po 4 dniach więc u mnie i tak wyjdzie dopiero 28dc
Beta wydziela się po implantacji więc nie ma opcji, że zaczęłaby rosnąć przez nią ;)

reklama
Do góry