reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Tzn już wogole abstrahując od tego to nie powinno się brać niektórych supli czy witaminy na czczo. Najlepiej od razu po posiłku lub odczekać tylko i zaleca producent. Na czczo bym sie nawet troche bała
no ja na czczo biorę tylko euthyrox, bo trzeba. A inne to bym sie bała, że mi się w żołądek coś stanie

reklama
Aminokwasy, kwasy omega, chrom, wit d, wit e, jod, magnez, cynk - o tych wiem, że nie można w trakcie postu bo go przerywa. W większości przypadku chodzi o to, że lepiej się wchłaniają z jedzeniem, bo np są rozpuszczalne w tłuszczach. Ale niektóre z nich powodują wyrzut insuliny a inne spadek i można wpaść w hipoglikemie.
Źródło moich dzisiejszych nowości to Yemichudne na insta😄

Dokładnie, kiedyś nieco inny styl życia, ale problemy się zdarzały. I teraz też na pewno każda z nas zna, choćby z widzenia, laskę co ma 5-6 dzieci.
Ja rozmawiałam jakiś czas temu z mamą mojej koleżanki (80 lat). Tam różnica wieku między koleżanką a jej bratem jest 15 lat. Ta mama mówiła, że co zaszła w ciążę, to po jakimś czasie... "wypłynęło" 😔 i dopiero za którymś razem się udało. Rozmawiałam też często w pracy z kobietami w wieku około 50-60 lat, to mówią podobnie, że one same u siebie czasem podejrzewają, że może nie raz były w ciąży, bo nagle przyszedł dziwny, obfity okres. Ale wtedy żadna nie szła na betę czy do ginekologa. Kto wie, one się akurat nie starały wtedy, ale może to były problemy z utrzymaniem?

@olka11135 byłam dzisiaj u ginekologa. Mówi, że jak mam swoje cykle 31-33 dniowe, to on by brał tę luteinę nie od 16-25 tylko od 18 dc przez 10 dni. 🤔 I znów jestem w dupie bo nie wiem jak to rozegrać 😶

No ja teraz wzięłam dopiero od soboty bo się bałam, że wcześniej za wcześnie. No i planuję 10 dni brać bo ten cykl już staraniowy to się boję.

Swoją drogą właśnie, może ktoś wie czy np. jakbym odstawiła takiego dupka, a jednak była w ciąży to by to doprowadziło do poronienia? Czy to za małe dawki? No i zakładając, że ja w teorii nie mam niedomogi

No ja teraz wzięłam dopiero od soboty bo się bałam, że wcześniej za wcześnie. No i planuję 10 dni brać bo ten cykl już staraniowy to się boję.

Swoją drogą właśnie, może ktoś wie czy np. jakbym odstawiła takiego dupka, a jednak była w ciąży to by to doprowadziło do poronienia? Czy to za małe dawki? No i zakładając, że ja w teorii nie mam niedomogi
Ja też dziś wziełam pierwszego dupka, powinnam wczoraj ale na w razue czego bo juz nie wiem czy sie nie przesunęła.
Chyba gdzies czytalam ze jesli bedzie ciąża i ladny prog to moza stopniowo schodzic z dawki dupka.

Ostatnia edycja:

Jeśli bierzesz tylko 2 tabletki dziennie dupka to nic się nie stanie.

Dokładnie, kiedyś nieco inny styl życia, ale problemy się zdarzały. I teraz też na pewno każda z nas zna, choćby z widzenia, laskę co ma 5-6 dzieci.
Ja rozmawiałam jakiś czas temu z mamą mojej koleżanki (80 lat). Tam różnica wieku między koleżanką a jej bratem jest 15 lat. Ta mama mówiła, że co zaszła w ciążę, to po jakimś czasie... "wypłynęło" 😔 i dopiero za którymś razem się udało. Rozmawiałam też często w pracy z kobietami w wieku około 50-60 lat, to mówią podobnie, że one same u siebie czasem podejrzewają, że może nie raz były w ciąży, bo nagle przyszedł dziwny, obfity okres. Ale wtedy żadna nie szła na betę czy do ginekologa. Kto wie, one się akurat nie starały wtedy, ale może to były problemy z utrzymaniem?

@olka11135 byłam dzisiaj u ginekologa. Mówi, że jak mam swoje cykle 31-33 dniowe, to on by brał tę luteinę nie od 16-25 tylko od 18 dc przez 10 dni. 🤔 I znów jestem w dupie bo nie wiem jak to rozegrać 😶
Brzmi logicznie i ja bym brała spokojnie od 18. Ja mam cykle 28 i owu 14 dnia, więc się zgadza te 14 dni.

Ja w pierwszej ciąży wydawało mi się że miałam wyjściowo niskiego proga, już nie pamiętam ile ale na pewno sporo poniżej 20,moze 12 czy coś. Ciąża przestała się rozwijać. W drugiej po zastrzyku na pęknięcie i dwóch pęcherzykach miałam proga 110(te same normy!) mimo to dostałam duphaston, ciąża zatrzymała się trochę później. Przestałam brać proga, czekałam na samoistne poronienie i przez 2tygodnie nic się nie wydarzyło, żadnego plamienia, nic. Także myślę że jak ktoś nie ma niedomogi, to zdrowa ciąża utrzymuje wystarczająco wysoki poziom proga i odstawienie go(jeśli się np nie wie o ciąży) nie będzie miało znaczącego wpływu. No jeszcze pewnie zależy od dawki, mówię o takich standardowych, bo są tu też dziewczyny które biorą kosmiczne dawki i tutaj bym się nie wypowiadała.

Właśnie ja pytam w tym kontekście bo oczywiście testuję codziennie, czwartek, sobota, poniedziałek beta. I dopiero wtedy odstawię, ale przy tych moich długich cyklach i tak mam schizę, że mogłabym dostawić za wcześnie

Jako naczelna fanka Pudelka podrzucam wam kolejny artykuł który mnie zaciekawił 😄
Nie wiem kim jest Sylwia Nowak, ale jak napisała swoim obserwatorkom (ma ich 200 tys) żeby nie mówiły do kobiet, które się starają o ciążę "odpuść" to aż ją polubiłam 😄

reklama

Jako naczelna fanka Pudelka podrzucam wam kolejny artykuł który mnie zaciekawił 😄
Nie wiem kim jest Sylwia Nowak, ale jak napisała swoim obserwatorkom (ma ich 200 tys) żeby nie mówiły do kobiet, które się starają o ciążę "odpuść" to aż ją polubiłam 😄
Widzialam ! Szanuje kimkolwiek jest

Do góry