reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Tzn już wogole abstrahując od tego to nie powinno się brać niektórych supli czy witaminy na czczo. Najlepiej od razu po posiłku lub odczekać tylko i zaleca producent. Na czczo bym sie nawet troche bała
no ja na czczo biorę tylko euthyrox, bo trzeba. A inne to bym sie bała, że mi się w żołądek coś stanie

reklama
Aminokwasy, kwasy omega, chrom, wit d, wit e, jod, magnez, cynk - o tych wiem, że nie można w trakcie postu bo go przerywa. W większości przypadku chodzi o to, że lepiej się wchłaniają z jedzeniem, bo np są rozpuszczalne w tłuszczach. Ale niektóre z nich powodują wyrzut insuliny a inne spadek i można wpaść w hipoglikemie.
Źródło moich dzisiejszych nowości to Yemichudne na insta😄

Dokładnie, kiedyś nieco inny styl życia, ale problemy się zdarzały. I teraz też na pewno każda z nas zna, choćby z widzenia, laskę co ma 5-6 dzieci.
Ja rozmawiałam jakiś czas temu z mamą mojej koleżanki (80 lat). Tam różnica wieku między koleżanką a jej bratem jest 15 lat. Ta mama mówiła, że co zaszła w ciążę, to po jakimś czasie... "wypłynęło" 😔 i dopiero za którymś razem się udało. Rozmawiałam też często w pracy z kobietami w wieku około 50-60 lat, to mówią podobnie, że one same u siebie czasem podejrzewają, że może nie raz były w ciąży, bo nagle przyszedł dziwny, obfity okres. Ale wtedy żadna nie szła na betę czy do ginekologa. Kto wie, one się akurat nie starały wtedy, ale może to były problemy z utrzymaniem?

@olka11135 byłam dzisiaj u ginekologa. Mówi, że jak mam swoje cykle 31-33 dniowe, to on by brał tę luteinę nie od 16-25 tylko od 18 dc przez 10 dni. 🤔 I znów jestem w dupie bo nie wiem jak to rozegrać 😶

No ja teraz wzięłam dopiero od soboty bo się bałam, że wcześniej za wcześnie. No i planuję 10 dni brać bo ten cykl już staraniowy to się boję.

Swoją drogą właśnie, może ktoś wie czy np. jakbym odstawiła takiego dupka, a jednak była w ciąży to by to doprowadziło do poronienia? Czy to za małe dawki? No i zakładając, że ja w teorii nie mam niedomogi

No ja teraz wzięłam dopiero od soboty bo się bałam, że wcześniej za wcześnie. No i planuję 10 dni brać bo ten cykl już staraniowy to się boję.

Swoją drogą właśnie, może ktoś wie czy np. jakbym odstawiła takiego dupka, a jednak była w ciąży to by to doprowadziło do poronienia? Czy to za małe dawki? No i zakładając, że ja w teorii nie mam niedomogi
Ja też dziś wziełam pierwszego dupka, powinnam wczoraj ale na w razue czego bo juz nie wiem czy sie nie przesunęła.
Chyba gdzies czytalam ze jesli bedzie ciąża i ladny prog to moza stopniowo schodzic z dawki dupka.

Ostatnia edycja:

Jeśli bierzesz tylko 2 tabletki dziennie dupka to nic się nie stanie.

Dokładnie, kiedyś nieco inny styl życia, ale problemy się zdarzały. I teraz też na pewno każda z nas zna, choćby z widzenia, laskę co ma 5-6 dzieci.
Ja rozmawiałam jakiś czas temu z mamą mojej koleżanki (80 lat). Tam różnica wieku między koleżanką a jej bratem jest 15 lat. Ta mama mówiła, że co zaszła w ciążę, to po jakimś czasie... "wypłynęło" 😔 i dopiero za którymś razem się udało. Rozmawiałam też często w pracy z kobietami w wieku około 50-60 lat, to mówią podobnie, że one same u siebie czasem podejrzewają, że może nie raz były w ciąży, bo nagle przyszedł dziwny, obfity okres. Ale wtedy żadna nie szła na betę czy do ginekologa. Kto wie, one się akurat nie starały wtedy, ale może to były problemy z utrzymaniem?

@olka11135 byłam dzisiaj u ginekologa. Mówi, że jak mam swoje cykle 31-33 dniowe, to on by brał tę luteinę nie od 16-25 tylko od 18 dc przez 10 dni. 🤔 I znów jestem w dupie bo nie wiem jak to rozegrać 😶
Brzmi logicznie i ja bym brała spokojnie od 18. Ja mam cykle 28 i owu 14 dnia, więc się zgadza te 14 dni.

Ja w pierwszej ciąży wydawało mi się że miałam wyjściowo niskiego proga, już nie pamiętam ile ale na pewno sporo poniżej 20,moze 12 czy coś. Ciąża przestała się rozwijać. W drugiej po zastrzyku na pęknięcie i dwóch pęcherzykach miałam proga 110(te same normy!) mimo to dostałam duphaston, ciąża zatrzymała się trochę później. Przestałam brać proga, czekałam na samoistne poronienie i przez 2tygodnie nic się nie wydarzyło, żadnego plamienia, nic. Także myślę że jak ktoś nie ma niedomogi, to zdrowa ciąża utrzymuje wystarczająco wysoki poziom proga i odstawienie go(jeśli się np nie wie o ciąży) nie będzie miało znaczącego wpływu. No jeszcze pewnie zależy od dawki, mówię o takich standardowych, bo są tu też dziewczyny które biorą kosmiczne dawki i tutaj bym się nie wypowiadała.

Właśnie ja pytam w tym kontekście bo oczywiście testuję codziennie, czwartek, sobota, poniedziałek beta. I dopiero wtedy odstawię, ale przy tych moich długich cyklach i tak mam schizę, że mogłabym dostawić za wcześnie

Jako naczelna fanka Pudelka podrzucam wam kolejny artykuł który mnie zaciekawił 😄
Nie wiem kim jest Sylwia Nowak, ale jak napisała swoim obserwatorkom (ma ich 200 tys) żeby nie mówiły do kobiet, które się starają o ciążę "odpuść" to aż ją polubiłam 😄

reklama

Jako naczelna fanka Pudelka podrzucam wam kolejny artykuł który mnie zaciekawił 😄
Nie wiem kim jest Sylwia Nowak, ale jak napisała swoim obserwatorkom (ma ich 200 tys) żeby nie mówiły do kobiet, które się starają o ciążę "odpuść" to aż ją polubiłam 😄
Widzialam ! Szanuje kimkolwiek jest

Do góry