reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzieciaczkowe menu

Dziewczyny jak to jest z tym glutenem
2-3g produktu glutenowego na 100 ml posiłku raz dziennie. Mam to rozumiec ze jak wiecej posiłku np. 150 ml to zwiekszam dawke glutenu czy zawsze 2-3 g dodaje. Bo juz zgłupiałam:baffled:, a od soboty chce zaczasc i nie chce zle zrobic

reklama
Kasik ja ci niestety nie pomoge bo moja lekarka w niemczech nie slyszala o czyms takim jak wyliczanie glutenu w gramach, oni maja inne teorie na temat glutenu. Porostu kazala mi kupic sloiczki z glutenem i co jakis czas dawac i obserwowac czy dziecko nie ma biegunki i nie robi cuchnacych kup. Teraz ja juz daje na kolacje cala miseczke kaszy manny z glutenem, podaje tez ciasteczka od 7 m-ca. Ale to sa zalecenia mojej lekarki a kazdy lekarz mowi co innego.

ja też tam jakoś specjalnie nie wyliczam glutenu tylko od czasu do czasu gotuję do zupki małego kaszkę manną i jak narazie wszystko jest ok a mały uwielbia takie zupki :-)

Mam pytanie o tę kaszkę mannę, taką zwykłą kupujecie czy jest jakaś dla dzieci, bo ostatnio oglądałam w sklepie z jedzeniem dla dzieci a tam same produkty bezglutenowe.

Hej, jestem równiez jak wy mamą wrześniową chociaż miałam być październikową ale mała troszke sie pośpieszyła :) Moja córcia od początku jest na mleku modyfikowanym i od pierwszych dni życia zawsze jadła o stałych porach. W miare jak mała zjadała więcej zmniejszałam liczbe porcji na dobę. W tym momencie jesteśmy na etapie 4-3 posiłków mlecznych a reszta to inne jedzonko.
Moja mała zjada:
2.00 - mleko ( tylko wtedy kiedy na dobre sie obudzi, a raczej przesypia juz noce)
6.00 - 6.30 - kaszka do picia
9.00 - jogurcik lub deserek
12.00 - zupka
15.00 - mleko
17.00 - owoce
20.00 - kaszka do picia
Zastanawiam się czy nie przejadam dziecka, a może dostaje za mało? Jak to wygląda u was? :)

reklama
Do góry