reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzieciaczkowe menu

Dziewczyny jak to jest z tym glutenem
2-3g produktu glutenowego na 100 ml posiłku raz dziennie. Mam to rozumiec ze jak wiecej posiłku np. 150 ml to zwiekszam dawke glutenu czy zawsze 2-3 g dodaje. Bo juz zgłupiałam:baffled:, a od soboty chce zaczasc i nie chce zle zrobic

reklama
Kasik ja ci niestety nie pomoge bo moja lekarka w niemczech nie slyszala o czyms takim jak wyliczanie glutenu w gramach, oni maja inne teorie na temat glutenu. Porostu kazala mi kupic sloiczki z glutenem i co jakis czas dawac i obserwowac czy dziecko nie ma biegunki i nie robi cuchnacych kup. Teraz ja juz daje na kolacje cala miseczke kaszy manny z glutenem, podaje tez ciasteczka od 7 m-ca. Ale to sa zalecenia mojej lekarki a kazdy lekarz mowi co innego.

ja też tam jakoś specjalnie nie wyliczam glutenu tylko od czasu do czasu gotuję do zupki małego kaszkę manną i jak narazie wszystko jest ok a mały uwielbia takie zupki :-)

Mam pytanie o tę kaszkę mannę, taką zwykłą kupujecie czy jest jakaś dla dzieci, bo ostatnio oglądałam w sklepie z jedzeniem dla dzieci a tam same produkty bezglutenowe.

Hej, jestem równiez jak wy mamą wrześniową chociaż miałam być październikową ale mała troszke sie pośpieszyła :) Moja córcia od początku jest na mleku modyfikowanym i od pierwszych dni życia zawsze jadła o stałych porach. W miare jak mała zjadała więcej zmniejszałam liczbe porcji na dobę. W tym momencie jesteśmy na etapie 4-3 posiłków mlecznych a reszta to inne jedzonko.
Moja mała zjada:
2.00 - mleko ( tylko wtedy kiedy na dobre sie obudzi, a raczej przesypia juz noce)
6.00 - 6.30 - kaszka do picia
9.00 - jogurcik lub deserek
12.00 - zupka
15.00 - mleko
17.00 - owoce
20.00 - kaszka do picia
Zastanawiam się czy nie przejadam dziecka, a może dostaje za mało? Jak to wygląda u was? :)

reklama
Do góry