reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

do wszystkich mam-pomóżcie!!!

Pismo musisz kierować do kierownika kuratorium w twoim mieście bądź województwie. W piśmie musisz opisać całą zaistniałą sytuację i podać nazwiska pań odpowiedzialnych za tą sytuację w przedszkolu.
Co do przedszkola - fakt temat rzeka.
Ja zrobiłam tak że poszłam do przedszkola złożyłam podanie za córkę i... nie dostała się w pierwszym naborze. Zaraz po tym poszłam do dyrektorki i poprosiłam ładnie że bardzo mi zależy na przedszkolu dla córki, że mam maluszka w domu, chcę otworzyć własną firmę i będzie mi ciężko z dwójką dzieci w domu cokolwiek zrobić. Pani dyrektor poprosiła o nazwisko i wzięła chyba sobie moją prośbę do serca bo z drugiego naboru dostało się tylko troje z osiemnaściorga dzieci - w tym moja mała. Na dodatek zrobiłam aferę na samym początku bo dali Karolę do 1 grupy zamiast do wyższej jak chciałam. pierwszego dnia była w drugiej grupie a następnego w trzeciej (Kaja umie już liczyć i potrafi się bardzo ładnie zorganizować z nauką literek i czytania i pisania) i ostatecznie została w trzeciej bo panie stwierdziły że doskonale sobie radzi i nie ma z tym problemów. Jest jedyną trzylatką w grupie - wszyscy są o rok, dwa starsi od niej. Jednym słowem zamieszałam jak w kotle pierwszego dnia przedszkola i nikt, ale to nikt przez to nie potraktował źle mojego dziecka.

Dzieci w tym wieku nie potrafią się bronić, ba - nawet nie powinny umieć bo to znaczy o patologii. Walcz o zdrowie psychiczne swoich dzieci - trzymam kciuki :tak:

reklama
Do góry