reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
Pięknie dziękuję :)
Dziewczyny na dentyste wydaje krocie a i tak co chwile mam problem z zębami. Zaczęło sie w 3 ciąży trwa do teraz :( Co chwile któryś boli, leczenie kanalowe, albo jakis ząb pęknie. Upokarzajace dla mnie jest wyciaganie z buzi kawałka zeba który mi pękł :( dentysci skwitowali mi to zdaniem ze zęby zależą od odżywiania, genetyki i higieny. O zeby dbam od zawsze a efekt mam jak powyzej. Moja mama miala 35 lat(4 dzieci) i wstawila sobie pelne protezy i widze ze pomimo dbania i wydawania pieniedzy będę miec tak samo :((

Współczuję kłopotów z zębami :( Nie dość, że to bolesne to jeszcze daje po kieszeni. A jak czujesz się w tej ciąży?

Cześć. Mam 29 lat i troje dzieci: Franka 5 lat, Jadzie 3 lata i Mariankę ktora niedawno skończyła roczek. Teraz jestem w 10 tyg ciąży. Czy moge się do Was przyłączyć?
Pięknie dziękuję :)
Dziewczyny na dentyste wydaje krocie a i tak co chwile mam problem z zębami. Zaczęło sie w 3 ciąży trwa do teraz :( Co chwile któryś boli, leczenie kanalowe, albo jakis ząb pęknie. Upokarzajace dla mnie jest wyciaganie z buzi kawałka zeba który mi pękł :( dentysci skwitowali mi to zdaniem ze zęby zależą od odżywiania, genetyki i higieny. O zeby dbam od zawsze a efekt mam jak powyzej. Moja mama miala 35 lat(4 dzieci) i wstawila sobie pelne protezy i widze ze pomimo dbania i wydawania pieniedzy będę miec tak samo :((
Witaj ;) czyzby termin na lipiec jeszcze? ;) czy sierpień?

współczuję kłopotów z zębami. Moje też ciągle lecze, ale nie pękają, przynajmniej te wyleczone. Może jakaś diagnostyka? Niedobory? Co dentysta poleca?

Termin mam na 4 sierpnia. Bylo duzo mdłości na początku i plamienia ale od 2 tygodni czuje sie tak jakbym nie byla w ciąży. Dobrze jest, maluszek rośnie a ja moge zająć się moją trójeczka.
Pękają mi zęby po leczeniu kanałowym. Za duze wypelnienia mam i rozsadzają mi korone zęba. Na to jest jedyna rada: sztuczna korona ze wstawką do korzenia za 1500zl. Jeden raz na jeden ząb to założyłam. Po roku pękł mi korzeń i trzeba bylo i tak wyrwać. I teraz nie chce ryzykowac kolejnego takiego wydatku żeby za rok i tak wyrwać ząb :( Zastanawiam sie czy po prostu kazdy ząb ktory boli od razu wyrwac? Jak tu inwestować w drogie leczenie skoro i tak w ciagu jakiegos czasu musze ząb wyrwac? Kilka razy juz zmienialam dentyste bo sądziłam że źle mi leczy i pewnie dlatego tak mi te zęby pękają. Nasze dzieci na szczęście mają piękne zęby zupelnie jak mój mąż(on ma tylko 1 wypełnienie a jest starszy ode mnie). Jak sprawdzic niedobory witamin?

Na pewno nie wyrywałabym zęba tylko dlatego, że boli. Jak nie ma szans na porządną odbudowę a korzenie słabe to może inwestycja w implant?
Badania... Pewnie lekarz by coś doradził. wapń, wit D, ferrytyna może

reklama
Do góry