Zaczne od tego, że spiesze sie troszeczke...mamy wizyte z Patryczkiem u ortopedy..przepraszam więc z góry za jakiekolwiek błędy
Zaczęła troszkę dziwnie, wiec pragnę kilka rzeczy wyjasnic i poproszę Was o opinię..
Jestem młodą mama, mialam 21 lat, gdy urodziłam synka...i brak oczytania, zwiazanego z dieta dziecka...rozne przeoczenia ....oczywiscie to bylo wtedy...teraz jestem juz starsza o wiek mojego szczescia i duuuuzo czytalam.
Błedy, które spędzaja mi sen z powiek:
1.kupowanie Kubusia zgrzewkami...w sumie po ukonczeniu roku pil go bardzo duzo do ok 2 roku zycia!!!PORAŻKA!!
2.herbatki hipp rowniez byly na porzadku dziennnym...ile kasy na nie wydalam!!PORAŻKA!!
3.Ogromna porazka, to nie przyzwyczajanie dziecka do picia wody9 w moim oczywiscie przypadku....); do tej pory z tym walcze...ale powoli go uczę!!Nie chce pic nieslodkich rzeczy...a jak mial 3 miesiace, to pil wode bez niczego...karmilam tylko 3 miesiace!!
4. W sumie jadl glownie dania za sloiczkow, tu powod moje studia, męża praca i studia...ale to tylko glupie wytlumaczenia....
Gdy jezdzilam do mamusi...to wtedy przecieralysmy mu zupki z wzrzywek z jej ogrodka...TO PLUS!
5. Duzo oglonie sokow jablkowych...takie to slodki!!potrafil 1,5 litra wypic dziennie!!PORAŻKA!!
6.Podkarmianie go slodyczami przez dziadkow...byl moment, ze mieskalismy wspolnie, ok rok...
7.platki kukurydziane cherios( moze byc pomylka w pisowni!), ktorych nawet dorosli nie powinni jesc-jadl ok rok!!
8.zbyt duze ilosci miodu!!nie wiem, jak to moze wplynac...tzn, jak staralam sie odstawic hippa to robilam mu cytrynke z miodem na caaly dzien i tak codziennie; ok 5 lyzek miodu dziennie!!
--------------------------------------------------------------------
Od roku zmiana odzywiania calej mojej trzyosobowej rodzinki:
1.chleb tylko pelnoziarnisty organiczny
2.platki dla dzieci do 2 lat bez soli i cukru plus owsianka
3.makaron i ryz tylko brazowy
4 warzywa i owoce organiczne
5.woda filtrowana
6.gotowanie zupek na warzywach..a nie na miesie
7.glownie piers z kurczaka w diecie
8.duzo ryb/;losos, makrela, dorsz, halibut
9.zupka pomidorowa z organicznym koncentratem
10.oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia , organiczna
11.orzechy: wloskie, brazylijskie, nerkowce., migdaly, wszystkie organiczne
12. ziemniaki organiczne
13jogurty robione przeze mnie z serka wiejskiego plus owoce
14.mleko organiczne
15.wszyscy bierzemy omega-3....ale bez przesady
16.kasz gryczana, ziemniaki organiczne
17.miod organiczny, jeam organiczny
Nie pamietam teraz wszystkiego!!!I tak sie zastanawiam, bo nadal daje malemu mleczko bebiko , na zmiane z normalnym???!!!
Od swieta ciasteczka organiczne przeznaczone dla rocznych dzieci z mleczkiem!!
Mieszkamy w Dublinie...staram sie jak najlepiej dobrac nam zdrowoa diete!!
Oboje z mezem cwiczymy na silowni...wiec dieta nas obowiazuje...czy powinnam malemu troche zmienic diete??
Ogolnie jestem zalamana tym, jakich spustoszen w organizmie mojego dziecka, moglo dokonac nieodpowiednie odzywianie!!!
CZEKAM NA WASZE OPINIE!!:-(
Zaczęła troszkę dziwnie, wiec pragnę kilka rzeczy wyjasnic i poproszę Was o opinię..
Jestem młodą mama, mialam 21 lat, gdy urodziłam synka...i brak oczytania, zwiazanego z dieta dziecka...rozne przeoczenia ....oczywiscie to bylo wtedy...teraz jestem juz starsza o wiek mojego szczescia i duuuuzo czytalam.
Błedy, które spędzaja mi sen z powiek:
1.kupowanie Kubusia zgrzewkami...w sumie po ukonczeniu roku pil go bardzo duzo do ok 2 roku zycia!!!PORAŻKA!!
2.herbatki hipp rowniez byly na porzadku dziennnym...ile kasy na nie wydalam!!PORAŻKA!!
3.Ogromna porazka, to nie przyzwyczajanie dziecka do picia wody9 w moim oczywiscie przypadku....); do tej pory z tym walcze...ale powoli go uczę!!Nie chce pic nieslodkich rzeczy...a jak mial 3 miesiace, to pil wode bez niczego...karmilam tylko 3 miesiace!!
4. W sumie jadl glownie dania za sloiczkow, tu powod moje studia, męża praca i studia...ale to tylko glupie wytlumaczenia....
Gdy jezdzilam do mamusi...to wtedy przecieralysmy mu zupki z wzrzywek z jej ogrodka...TO PLUS!
5. Duzo oglonie sokow jablkowych...takie to slodki!!potrafil 1,5 litra wypic dziennie!!PORAŻKA!!
6.Podkarmianie go slodyczami przez dziadkow...byl moment, ze mieskalismy wspolnie, ok rok...
7.platki kukurydziane cherios( moze byc pomylka w pisowni!), ktorych nawet dorosli nie powinni jesc-jadl ok rok!!
8.zbyt duze ilosci miodu!!nie wiem, jak to moze wplynac...tzn, jak staralam sie odstawic hippa to robilam mu cytrynke z miodem na caaly dzien i tak codziennie; ok 5 lyzek miodu dziennie!!
--------------------------------------------------------------------
Od roku zmiana odzywiania calej mojej trzyosobowej rodzinki:
1.chleb tylko pelnoziarnisty organiczny
2.platki dla dzieci do 2 lat bez soli i cukru plus owsianka
3.makaron i ryz tylko brazowy
4 warzywa i owoce organiczne
5.woda filtrowana
6.gotowanie zupek na warzywach..a nie na miesie
7.glownie piers z kurczaka w diecie
8.duzo ryb/;losos, makrela, dorsz, halibut
9.zupka pomidorowa z organicznym koncentratem
10.oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia , organiczna
11.orzechy: wloskie, brazylijskie, nerkowce., migdaly, wszystkie organiczne
12. ziemniaki organiczne
13jogurty robione przeze mnie z serka wiejskiego plus owoce
14.mleko organiczne
15.wszyscy bierzemy omega-3....ale bez przesady
16.kasz gryczana, ziemniaki organiczne
17.miod organiczny, jeam organiczny
Nie pamietam teraz wszystkiego!!!I tak sie zastanawiam, bo nadal daje malemu mleczko bebiko , na zmiane z normalnym???!!!
Od swieta ciasteczka organiczne przeznaczone dla rocznych dzieci z mleczkiem!!
Mieszkamy w Dublinie...staram sie jak najlepiej dobrac nam zdrowoa diete!!
Oboje z mezem cwiczymy na silowni...wiec dieta nas obowiazuje...czy powinnam malemu troche zmienic diete??
Ogolnie jestem zalamana tym, jakich spustoszen w organizmie mojego dziecka, moglo dokonac nieodpowiednie odzywianie!!!
CZEKAM NA WASZE OPINIE!!:-(