Elżbietka
mother of two sons&angel
z firmowych wód, to byłą akcja z żywiec zdrój, że kranówa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Popieram w 100 %Czyli aż do dorosłości waszych dzieci będziecie wydzielać im słodycze?To ja już sobie wyobrażam co będzie się działo jak dziecko zobaczy w przedszkolu czekoladę w rękach innego dziecka...
Dodam jeszcze,że znam osobę,która jako niemowlak była na diecie bezglutenowej z ograniczoną ilością węglowodanów i teraz jako dorosła osoba jest bardzo otyła.I niby otyłość zależy od cukrów?
Zresztą każda mama swój rozum ma i wie,co dla jej dziecka jest najlepsze.Nikt nikogo nie musi pouczać,co ma dawać,a co nie.
Najprawdopodobniej nie chce pic juz wody ponieważ jest "uzależnione" od cukru i nie smakuje jej juz bez cukru. Gdybyś na początku podawała wodę to pewnie nie byloby problemu. Nie przekonamy cie juz i tylePopieram w 100 %
A jeśli chodzi o zamiłowanie dzieci do słodkich rzeczy - to maluchy naturalnie lubią
I naprawdę nie każde dziecko lubi wodę, moja w ogóle nie chce pić, dlatego dosypuję jej do dużego kubka (ok.300 ml) łyżeczkę herbatki. I wolę coś takiego dawać do picia, niż te wszystkie słodkie soczki dla dzieci (bo powiem Wam że mnie samą zemdliło jak kiedyś trochę tego soku wypiłam;-)).
I nie dajmy się zwariować - nie ustrzeżemy naszych pociech przed wszystkim.
Pamiętajcie,że "uzależnienie" od słodkiego smaku następuje znacznie wcześniej,bo już w brzuszku.Wody płodowe mają również słodki smak i ten jest bardziej tolerowany przez płód,ponieważ połyka je, gdy są słodsze, a zaprzestaje pić, gdy są gorzkie czy kwaśneNajprawdopodobniej nie chce pic juz wody ponieważ jest "uzależnione" od cukru i nie smakuje jej juz bez cukru. Gdybyś na początku podawała wodę to pewnie nie byloby problemu.