reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Hej. Godzinkę temu wróciłam od gina i wszystko jest ok. Miałam tylko badanie ginekologiczne i umówił mnie na USG połówkowe za 5 tygodni bo mam trochę brzuszka ( czyt. tłuszczyk) i powiedział że wtedy najlepiej będzie widać płeć maluszka :)

reklama
Key ja dzisiaj kończę 19 tydzień i miałam robione USG. Na wydruku AC wynosi 140m. Też sie zdziwiłam że dużo, nawet zapytałam gina czy to długość dzidzi a on że nie że to jest obwód brzuszka. Ale podobno wszystko jest wporządku. A twój dzidziuś ile miał??

ja mam termin na 13 stycznia ! u mnie AC 127mm i powiedział że to jest dziwnie dużo i ze miejmy nadzieję że wód się opiło ! martwić się czy nie? :szok:

Malta usypiając syna wpadłam na coś jeszcze. A może oni uznali w moim przypadku i w przypadku moich koleżanek okoliczności łagodzące, tzn. nasz zawód - jesteśmy chemikami!! dlatego nie czepiali się bo podciągnęli to pod niebezpieczny zawód, (ha, ha)?

a mi z usg wyszedł termin na 8 stycznia a mam 140mm czyli wychodzi porównywalnie. Chyba Cię gin niepotrzebnie nastraszył. Ja idę jeszcze do innego lekarza w piątek na Usg i zobaczę co ten powie.

Malta usypiając syna wpadłam na coś jeszcze. A może oni uznali w moim przypadku i w przypadku moich koleżanek okoliczności łagodzące, tzn. nasz zawód - jesteśmy chemikami!! dlatego nie czepiali się bo podciągnęli to pod niebezpieczny zawód, (ha, ha)?

Hmmm....mozliwe. W każdym badź razie zapytam jutro w NFZ w Szczecinie. Tak czy inaczej 300 zł to dla mie bardzo duzo i gdyby jednak zaszła pomyłka i możliwy byłby zwrot to byłoby na ...łożeczko dla dzidziusia:happy:, chociaz raczej nie licze na "cud" ze strony państwa:szok:
Pozdrawiam

Też mi się wydaje, że miałam po prostu szczęście. Ale nie daje mi to spokoju. przyjęto mnie ze skierowaniem do genetyka, z kolejnym skierowaniem na usg i jeszcze kolejnym na badania krwi i nigdzie nie czepiali się mojego wieku. Jednej babce przyczepili sie tylko do skierowania od prv. gina.

Dziewczyny ja z innej beczki. Ostatnio boli mnie cięcie po ostatnim porodzie (dosyć znacznie popękałam wtedy). Nie wiem czy się martwić czy to normalne?

Kwin może lepiej żebys to skonsultowała z lekarzem.
Jesli o mnie chodzi to mam bardzo nabrzmiałe wargi srmowe i nie wiem czy to normalne, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam, może któraś tez tak ma?

reklama
Hej Dziewczyny.
Własnie rozmawiałam z panią z NFZ-tu i pytałam odnośnie tych badań prenatalnych u kobiet po 35tym roku zycia. Potwierdziła że trzeba mieć ukończone 35 lat. Jeżeli ma się wyznaczony termin badania na tydzień a nawet jeden dzień przed 35 tymi urodzinami, to trzeba zapłacić. Ja właśnie tak miałam:tak:Oni (NFZ)sprawdzają to wg PESELu. No trudno, chociaż uważam że to niesprawiedliwe:no:. Badania nie mogłam przełożyć gdyż przezierność karkową określa się w 12-12 tyg ciąży, i 3 tygodnie później, kiedy ukończyłabym już swoje magiczne 35 lat, byłoby już za późno:wściekła/y:

Do góry