reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Hej. Godzinkę temu wróciłam od gina i wszystko jest ok. Miałam tylko badanie ginekologiczne i umówił mnie na USG połówkowe za 5 tygodni bo mam trochę brzuszka ( czyt. tłuszczyk) i powiedział że wtedy najlepiej będzie widać płeć maluszka :)

reklama
Key ja dzisiaj kończę 19 tydzień i miałam robione USG. Na wydruku AC wynosi 140m. Też sie zdziwiłam że dużo, nawet zapytałam gina czy to długość dzidzi a on że nie że to jest obwód brzuszka. Ale podobno wszystko jest wporządku. A twój dzidziuś ile miał??

ja mam termin na 13 stycznia ! u mnie AC 127mm i powiedział że to jest dziwnie dużo i ze miejmy nadzieję że wód się opiło ! martwić się czy nie? :szok:

Malta usypiając syna wpadłam na coś jeszcze. A może oni uznali w moim przypadku i w przypadku moich koleżanek okoliczności łagodzące, tzn. nasz zawód - jesteśmy chemikami!! dlatego nie czepiali się bo podciągnęli to pod niebezpieczny zawód, (ha, ha)?

a mi z usg wyszedł termin na 8 stycznia a mam 140mm czyli wychodzi porównywalnie. Chyba Cię gin niepotrzebnie nastraszył. Ja idę jeszcze do innego lekarza w piątek na Usg i zobaczę co ten powie.

Malta usypiając syna wpadłam na coś jeszcze. A może oni uznali w moim przypadku i w przypadku moich koleżanek okoliczności łagodzące, tzn. nasz zawód - jesteśmy chemikami!! dlatego nie czepiali się bo podciągnęli to pod niebezpieczny zawód, (ha, ha)?

Hmmm....mozliwe. W każdym badź razie zapytam jutro w NFZ w Szczecinie. Tak czy inaczej 300 zł to dla mie bardzo duzo i gdyby jednak zaszła pomyłka i możliwy byłby zwrot to byłoby na ...łożeczko dla dzidziusia:happy:, chociaz raczej nie licze na "cud" ze strony państwa:szok:
Pozdrawiam

Też mi się wydaje, że miałam po prostu szczęście. Ale nie daje mi to spokoju. przyjęto mnie ze skierowaniem do genetyka, z kolejnym skierowaniem na usg i jeszcze kolejnym na badania krwi i nigdzie nie czepiali się mojego wieku. Jednej babce przyczepili sie tylko do skierowania od prv. gina.

Dziewczyny ja z innej beczki. Ostatnio boli mnie cięcie po ostatnim porodzie (dosyć znacznie popękałam wtedy). Nie wiem czy się martwić czy to normalne?

Kwin może lepiej żebys to skonsultowała z lekarzem.
Jesli o mnie chodzi to mam bardzo nabrzmiałe wargi srmowe i nie wiem czy to normalne, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam, może któraś tez tak ma?

reklama
Hej Dziewczyny.
Własnie rozmawiałam z panią z NFZ-tu i pytałam odnośnie tych badań prenatalnych u kobiet po 35tym roku zycia. Potwierdziła że trzeba mieć ukończone 35 lat. Jeżeli ma się wyznaczony termin badania na tydzień a nawet jeden dzień przed 35 tymi urodzinami, to trzeba zapłacić. Ja właśnie tak miałam:tak:Oni (NFZ)sprawdzają to wg PESELu. No trudno, chociaż uważam że to niesprawiedliwe:no:. Badania nie mogłam przełożyć gdyż przezierność karkową określa się w 12-12 tyg ciąży, i 3 tygodnie później, kiedy ukończyłabym już swoje magiczne 35 lat, byłoby już za późno:wściekła/y:

Do góry