giovannessa
Fanka BB :)
Claudia - wyniki USG masz od razu na bieżąco, a jeśli będziesz robić test Pappa, to kompletne wyniki za jakieś dwa tygodnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jedynie biorę apap, ale tylko o połowę zmniejsza ból ;(
Mi robili tydzień temu już przez brzuch
Dzięki,sic - połóż się z zimnym ręcznikiem na czole. tylko nie miej głowy na płasko. Ja miewam migreny i bez ketanolu nie ujdzie - a teraz musi !!!
Odpocznij i nie schylaj się po nic - nie wiem jak przy innym bólu, ale przy migrenie nawet patrzenie w dół jest zabójcze.
Między 11 a 14 tygodniem robi się tak jakby pierwszą część badań prenatalnych, a potem w 20 tygodniu drugą. Ta pierwsza wykazuje część wad genetycznych - np. badanie przezierności karkowej wychodzi tylko mniej więcej w 12 tygodniu, potem już jest niewiarygodne. A za to na tym drugim USG już widać serce, płuca, nerki - i wtedy się już co innego sprawdza.To te prenatalne przez brzuch od ktorego tygodnia juz można??? Bo ja ide w 20tyg. tak mi ginka tutaj powiedziała, że te sie robi od 20tyg. właśnie i już się zakręciłam troszke