reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Karolcia - dobrze że jesteś znów z nami. Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie a na pewno będzie dobrze. Twoja córcia będzie duża i silna :)
Ja dostałam dzisiaj wyniki biopsji - jest dobrze i nie trzeba ciąć bo to tylko mięśniak, ale i tak mi przeszkadza - choć najważniejsze że nie jest niebezpieczny :)

reklama
damquelle a nie mówiłam że wszystko będzie dobrze, w większości przypadków jest taka diagnoza. Cieszę się że i u Ciebie nie było to nic groźnego!

Hej dziewczyny,
wiecie co wczoraj zauważyłam... pępek mi zaczyna wychodzic, juz mi sie ta dziurka pępkowa o polowe zmiejszyla i rozszerzyla, jak stoje to moge zobaczyc kawaleczek tego wiązania w pępku. Ale dziwnie. hmm.. a wogole to nie za wcześnie?

Monia

Ja niedawno farbowałam sobie włosy...
zdania sa podzielone..
ale nikt nie udowodnil szkodliwosc dla płodu
wieszkosc jest za tym ze mozna włosy farbowac
ja sobie kupiłam taka lekka farbe bez amoniaku - casting

Witam Was wszystkie.
Cieszę się że u Was wszystko w porządku. Ja mam jutro wizytę u gin , też nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje maleństwo.

Podzielam zdanie elfa75 , opinie na temat farbowania są podzielone. Też miałam spore obawy przed farbowaniem teraz odrostów ale się zdecydowałam wziełam też farbę Casting bez amoniaku, tylko krócej ją trzymałam bo faktycznie trochę inaczej mi włosy zareagowały.

damqelle no musi być zdrowiutka bo poprostu niema innej opcji:tak:
Bardzo sie ciesze, ze jest dobrze, a ten mieśniak jakoś się sam u Ciebie wchlonie???czy jak to jest??? Mam nadziej, że zniknie szybciutko i niębędzie Ci juz przeszkadzał bo pewnie i tak troche stresik jest puki on nie zniknie ale musi być dobrze:tak::-D

Patrycja ja myśle, ze na pewno nie jest za wcześnie;-) Mój się troszke rozciągnął i mam taki brązowy w środku:-p

Moniu
ja myśle, ze tak...teraz sa bardzo delikatne farby i można naprawde kupić jak dziewczyny piszą bez amoniaku;-) Wogóle nawet nie jest udowodnione by takie farby szkodziły więc myśle, że można:tak: Ja przyznam, ze przy obu ciążach nie farbowałam bo sie bałam ale teraz i czytałam troche i sie fryzjerki pytałam to myśle, że śmiało można:-)

doris jak po wizycie??? mam nadziej, ze sobie długo mogłaś maluszka pooglądać na usg:tak::-D:-D:-D

Mam pytanie długo się czeka na wyniki badań prenatalnych??
idę w przyszłym tygodniu 1 dzień przed wizytą u gina

Claudio więc nam powiedzieli, że na całkowity wynik trzeba czekać 3 tygodnie... ale oni już po 3 dniach moga stwierdzić czy będzie dobrze... choć to i tak najpierw hodowac w labolatorium muszą byśmy dokładnie wszystko wiedzieli;-)

A będziesz miała biopsje?? czy cos innego???

A w ten sam dzień nic mi nie powie - chociaż może na USG coś zobaczę - bo USG też się wtedy robi??

reklama
Ale to to jak u Ciebie z tymi prenatalnymi lekarz planuje coś zrobić???? Bo jak ja miałamkonkretnie termin na biopsje to przed musiał wykonac usg czy wogole może mi się wbić np. do łożyska bo jak cos by tam nie tak było to nawet niebędzie ryzykował. Ale nic więcej jak o zdrowie chodzi...tylko pleć zobaczył i czy wymiary sa dobre i serduszko prawidłowo bije, i zaraz miałam biopsje. A takie usg prenatalne czy maluszek optycznie zdrowy czy np. niema wady serca wykonuje sie w 20tc.
A w ten sam dzień sie NAPEWNO nie dowiesz bo np. przy biopsji ten materiał co pobiora muszą w labolatorium hodowac i on tam rośnie itp i na tej podstawie lekarze potrafia stwierdzic czy dzidzia jest zdrowa.

Do góry