reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
A ja to bym chciala czasem żeby moja powisiala na cycu a ona taka antycyckowa jest. Co ją położę do karmienia to wrzeszczy i się odpycha. Moglaby godzinami nie jeść. Może martwię się na zapas ale trochę sie boję że szybko odrzuci cyca.
A to prawda że im bobo starsze tym szybciej się najada tzn szybciej i efektywniej ssie? I kiedy to mbiej więcej następuje?

Zawsze czuję mrowienie w drugiej. Normalne, mleko napływa:tak:
Floriana synek mojej koleżanki od początku wyrabiał się w 7 minutach, teraz wystarczają mu 4 minuty. Ma 16m-cy i dalej się karmią, także nie widzę związku szybkiego jedzenia z szybką rezygnacją z piersi

moja Ola prawie zawsze w 5 min się najadała i półtorej roku karmiłam i nadal bym mogła karmić, tylko że już nie chciałam ja: raz że już zmęczona byłam, bo ona w nocy się budziła co max 3h, dwa że w ciążę zajść nie mogłam. tak więc potwierdzam, że długość ssania ni jak się ma do długości czy efektywności karmienia

reklama
Do góry