reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
A ja to bym chciala czasem żeby moja powisiala na cycu a ona taka antycyckowa jest. Co ją położę do karmienia to wrzeszczy i się odpycha. Moglaby godzinami nie jeść. Może martwię się na zapas ale trochę sie boję że szybko odrzuci cyca.
A to prawda że im bobo starsze tym szybciej się najada tzn szybciej i efektywniej ssie? I kiedy to mbiej więcej następuje?

Zawsze czuję mrowienie w drugiej. Normalne, mleko napływa:tak:
Floriana synek mojej koleżanki od początku wyrabiał się w 7 minutach, teraz wystarczają mu 4 minuty. Ma 16m-cy i dalej się karmią, także nie widzę związku szybkiego jedzenia z szybką rezygnacją z piersi

moja Ola prawie zawsze w 5 min się najadała i półtorej roku karmiłam i nadal bym mogła karmić, tylko że już nie chciałam ja: raz że już zmęczona byłam, bo ona w nocy się budziła co max 3h, dwa że w ciążę zajść nie mogłam. tak więc potwierdzam, że długość ssania ni jak się ma do długości czy efektywności karmienia

reklama
Do góry