reklama
Lilla My
Fanka BB :)
karmilam Zole o 7 z obu piersi, a potem kolo 8 dalam jej cycka 'na uspokojenie' i spala pozniej do 12 Teraz po zmianie pieluchy, je. Ciekawe czy dalej bedzie tak spać ładnie. Zaczyna mi się podobać 5-6h przerwy
makota89
Dziewczyny, chciałabym jescze raz poruszyć kwestie kupy bo zaczęło mnie to martwić.
Jak zmieniam pieluszke to kupa wyglada fajnie, jest w kolorze musztardowym. Zauważyłam w niej jedbak grudki, w kolorze ciut ciemniejszym. To wyglada troche jak gile z nosa. Nie wiem czy to sluz? Czy moze wlasnie konsystencja jajecznicy (nie mam pojęcia jak zinterpretować wygląd jajecznicy).
Natomiast gdy kupa wychodzi podczas zmiany pieluszki to widze jak z pupy wydobywa sie piana. Z reszta nawet gdy mały strzela kupe podczas jedzenia to slychc wystrzał jak z armaty wiec pewnie tez wychodzi z piana. Jak zmieniam mu potem pieluchę to tej piany oczywiscie noe widać bo wsiąka w pieluszke.
I nawet nie wiem czy wczesniej trz tak było bo dotychczas myślałam ze ta kupa wyglada prawidłowo.
Naczytałam sie jedbak o nietolerancji laktozy i zaczęłam panikować....
to normalne, ALE jeżeli kupa jest częsta, wodnista, bardzo jasna i się pieni - wtedy jest rozwolnienie.
kiedy mi się unormuje laktacja ?? w nocy mam piersi jak kamienie!
tej nocy walczyłam z prawą, bo była twarda i pokarm nie chciał odchodzić... zrobiłam ciepły okład, powalczyłam z lakatorem i udało się ją wyzwolić...
malgorzatkar
mają grudki, w trochę innym kolorze niż reszta
limonka8721
Hej
Przepraszam ze o sobie tylko ale mam doslownie chwile. Kiedy przystawiacie dziecko do drugiej piersi?? Po jakimś czasie czy jak dziecko niespokojne?? Jula do tej pory jechała na jednej bo zawsze jak nacisne to leci:/ tyle ze wierci się strasznie pod koniec i teraz dalam jej druga i wcina,wiec nie wiem. Aha i przy następnym karmieniu zaczynacie od piersi ktora była druga w poprzednim karmieniu??
Dzięki z gory za pomoc
Przepraszam ze o sobie tylko ale mam doslownie chwile. Kiedy przystawiacie dziecko do drugiej piersi?? Po jakimś czasie czy jak dziecko niespokojne?? Jula do tej pory jechała na jednej bo zawsze jak nacisne to leci:/ tyle ze wierci się strasznie pod koniec i teraz dalam jej druga i wcina,wiec nie wiem. Aha i przy następnym karmieniu zaczynacie od piersi ktora była druga w poprzednim karmieniu??
Dzięki z gory za pomoc
NOOOO,dorwałam się do mężowskiego komputera bo mój niestety ciągle w mocnej niedyspozycji.
Pola, grudki w kupie to norma, niestrawiony pokarm, Śluz to raczej ciągnące nitki.
Moja córka miała śluz w kupie od początku aż do chwili wprowadzania stałych pokarmów. Kombinacje dietetyczne nic nie pomogły więc ostatecznie uznałam,że " ten typ tak ma i juz"
Teraz z nastawieniem,że będę jeść wszystko po tyg musiałam zmienić podejście bo dzieć niespokojny się zrobił i kupka i bączki z jeczeniem produkował.
Czy wasze dzieci też robią milion kupek? U nas ciągle jakieś kleksy i pupa odparzona bo nie zawsze zauważę na czas, a poza tym jak spi 3h to nie nasłu****e i nie wybudzam co 10 min,żeby sprawdzic. Ot taka wyrodna matka ze mnie....
I jeszcze jedno ,też tyle gazów produkują? Czy to moje błędy dietetyczne?
Mam wrażenie,że ciagle mu się w brzuszku przelewa, no ale jak ma pełno mleka to się i przelewa?
Pola, grudki w kupie to norma, niestrawiony pokarm, Śluz to raczej ciągnące nitki.
Moja córka miała śluz w kupie od początku aż do chwili wprowadzania stałych pokarmów. Kombinacje dietetyczne nic nie pomogły więc ostatecznie uznałam,że " ten typ tak ma i juz"
Teraz z nastawieniem,że będę jeść wszystko po tyg musiałam zmienić podejście bo dzieć niespokojny się zrobił i kupka i bączki z jeczeniem produkował.
Czy wasze dzieci też robią milion kupek? U nas ciągle jakieś kleksy i pupa odparzona bo nie zawsze zauważę na czas, a poza tym jak spi 3h to nie nasłu****e i nie wybudzam co 10 min,żeby sprawdzic. Ot taka wyrodna matka ze mnie....
I jeszcze jedno ,też tyle gazów produkują? Czy to moje błędy dietetyczne?
Mam wrażenie,że ciagle mu się w brzuszku przelewa, no ale jak ma pełno mleka to się i przelewa?
Lilla My
ja już od dwóch tygodni mam miękkie piersi więc laktacja unormowana.to normalne, ALE jeżeli kupa jest częsta, wodnista, bardzo jasna i się pieni - wtedy jest rozwolnienie.
kiedy mi się unormuje laktacja ?? w nocy mam piersi jak kamienie!
tej nocy walczyłam z prawą, bo była twarda i pokarm nie chciał odchodzić... zrobiłam ciepły okład, powalczyłam z lakatorem i udało się ją wyzwolić...
Hej, Zola pije z jednej piersi i widzę, że przysypia to staram się ją budzić, jak bróbuje ją odciągnąć od cycka i się zasysa to nadal trzymam, dopiero jak sama jej piers wypadnie to konczymy karmienie ta piersia. jesli w czasie gdy ja zapinam latke na piersi sie obudzi to przystawiam do drugiej, ktora zazwyczaj ssie krocej i zasypia. Potem oczywiscie zaczynam karmienie od drugiej piersi tj tej ostatniej w poprzednim karmieniu.Hej
Dzięki z gory za pomoc
malgorzatkar
moja też pełno kleksów robi, wczoraj pisałam, że papersów idzie mi na dzień tyle, że szok... no nic, z kieszonkowego odliczę!
bąków nie puszcza non stop, jak Ola puszczała, to musiałam przejść na białe bułki na jakiś tydzień i przeszło
Limonka, ja daję drugą pierś jak właśnie jest niespokojna przy pierwszej, mam wrażenie, że ona napić się chce na koniec, bo trochę pociągnie i zasypia. następne karmienie od tej drugiej zaczynam
bąków nie puszcza non stop, jak Ola puszczała, to musiałam przejść na białe bułki na jakiś tydzień i przeszło
Limonka, ja daję drugą pierś jak właśnie jest niespokojna przy pierwszej, mam wrażenie, że ona napić się chce na koniec, bo trochę pociągnie i zasypia. następne karmienie od tej drugiej zaczynam
Tusiaczek2402
Moderatorka
Elifit dziewczyny dobrze radzą. No i kapusta jak najszybciej póki się zapalenie nie zrobi.
Limonka mój najczęściej z jednej je, ale jak czujesz że jest już pusta a dziecko niespokojne chce jeść dalej przystawiam do drugiej. Wtedy kolejne karmienie zaczynamy od tej na której ostatnio skończył.
Mika u nas tez gazów sporo ale małego raczej nie męczą.
Limonka mój najczęściej z jednej je, ale jak czujesz że jest już pusta a dziecko niespokojne chce jeść dalej przystawiam do drugiej. Wtedy kolejne karmienie zaczynamy od tej na której ostatnio skończył.
Mika u nas tez gazów sporo ale małego raczej nie męczą.
reklama
limonka8721
Dzięki Dziewczyny
CO do kupek u nas tez pieluchy idą jak woda. Tzn dużo pierdów i kleksik za kazdym razem. Grudki też nam się zdarzają ale z tego co widzę to jednak to normalne. Ja jednak musze się zastanowić nad tym espumisanem bo wydaje mi się ze te pierdki ją męczą.
CO do kupek u nas tez pieluchy idą jak woda. Tzn dużo pierdów i kleksik za kazdym razem. Grudki też nam się zdarzają ale z tego co widzę to jednak to normalne. Ja jednak musze się zastanowić nad tym espumisanem bo wydaje mi się ze te pierdki ją męczą.