reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Hej,
Jak czytam o waszych zastojach, nawalach i wyciekaniu to mysle ze my robimy cos zle :-( od poczatku z piersi mi nie kapie, nie odczuwam by pomiedzy karmieniami byly wyjatkowo twarde, nie mialam nawalu...
Ale wydaje mi sir ze pokarm jest - ale moze jednak za malo i ona sie nie najada i przez to.tak malo przybiera? :/

reklama
Ostatnio bylysmy u pediatry sie wazyc. W dniu wypisu ze szpitala mala wazyla 3050 a po 10 dniach tylko ns cyckj w domu wazyla 3095. Wiec bardzo malo :-( dzis idziemy sie znow wazyc - i nam nadzieje ze jest lepiej chociaz martwi mnie brak twardych piersi :/

Kasiuchna, ja mam jak Ty.
w szpitalu na poczaktu karmilam tylko piersia, ale maly non stop nie spal,krzyczal. na 2 dobe spadl z 3500 na 3200 i pediatra kazala dokarmiac. Do tej pory najpierw maly dostaje obie piersi, dlugo pije, widac, ze lyka, csyli cos tam mam pokarmu. Ale i tak, po godzinnym karmoeniu piersia, wypija jeszcze 70 ml mieszanki do dna. Wtedy dopiero jest spokojny.
Przestalam sie spinac na karmienie wylacznie piersia, bo juz dola zaczynamlam lapac. Na szczescie trafilam na madra polozna, ktpra mi wytlumaczyla, ze tragedii nie bedzie jak bede dokarmiac.

Hubson - moj Adas tak samo spadl z wagi. Ja mialam go dokarmiac odciagnietym pokarmem. Pozniej przybral i mialam go nie dokarmiac. Szczerze tez chcialabym dawac troche mm ale pod kontrola. Meczy mnie cycowanie wiec i Tobiw sie nie dziwie

Ja dzwonilam do laktaorki i idziemy do niej w srode. Ona chcialaby sprawdzic czy adas nie ma refluksa/refluksu :/ pewnie jest ok, ale tak czy siak, dziecko jakies dziwne mi sie zrobilo... Co go odstawie od cyca to spi.... Dawno tak nie bylo...

reklama
Lilla to i u mnie podobnie, czasem zje jednej piersi 20 minut i potrafi spac 2,5 - 3h, a czasem sie z nia bujam okolo 2h karmiac na zmiane :/
Makota dobrze ze sprawdza ten refluks.

My po wazeniu, od czwartku od poludnia przybrala lekko ponad 100g i to zanim polozylam ja na wage to zrobila mega kupe :-D czyli jest lepiej, ale watpliwosci ciagle sa

Do góry