reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Emily może zmien mm, po niektórych dzieci mają zaparcia...

Makota czemu myjesz cycki przed każdym karmieniem? I jak jesteś zmęczona, podaj mm. Ja Oli podawalam zanim sie unormowalo wszystko a i tak dałam radę karmić półtora roku i mogłabym dłużej, tylko już zmęczona byłam i odstawilam. Teraz też mam mm kupione i jak jest kryzys to daję, nie czuję sie przez to gorsza czy coś

Emily może zmien mm, po niektórych dzieci mają zaparcia...

Makota czemu myjesz cycki przed każdym karmieniem? I jak jesteś zmęczona, podaj mm. Ja Oli podawalam zanim sie unormowalo wszystko a i tak dałam radę karmić półtora roku i mogłabym dłużej, tylko już zmęczona byłam i odstawilam. Teraz też mam mm kupione i jak jest kryzys to daję, nie czuję sie przez to gorsza czy coś

Gosiu a jak dajesz mm to dajesz też witaminy KiD?

Wzbraniam sie przed butla, bo nie do konca sie znam na dokarmianiu. poza tym w szpitalu wmawiali, ze to zlo. Raz dalismy malemu mm i mialam wyrzuty sumienia, bo nie wiedzialam czy dobrze dobrane itd no i w necie wyczytalam, ze 3 dniowemu dziecku nie powinno sie dawac smoczka i butli i zdurnialam na tym punkcie.

Malgorzatka, myje, bo mi lakatorka powiedziala, ze to zapobiega plesniawkom, a poza tym jak daje takiego umytego to mniej mnie boli jak maly ssie

Makota nie czytaj tyle Tylko rób to.co ci mówi intuicją i skonsultuj z kims mądrym. Bo mm tp nie samo zloile dzieciaków je a co dokarmoania to ja małemu w szpitalu dawalam bo bu z głodu padł jak nie umiał ssac i ma butelce sie uczyliśmy.mi polozba w szpitalu mówiła zeby wyluzowac jak trzeba to i sztucznym dokarmoc jak mały słabo przybiera. Na razie rósł ładnie ale kto wie zresztą jak zmęczeni sie psychicznie karmieniem to też dostanie flache i tyle. Głową do góry.

Pewnie, ze mm nie jest zlem. Lepiej dac niz pozwolic dziecku glodnym być. Jak dziecko rośnie wzorcowo to nie ma potrzeby dokarmiania, ale jak słabo to nic w tym złego podac mleko z butli raz na jakis czas.

Makota, widze, ze juz dalas wpedzic sie w poczucie winy, ze karmoac butelka robisz zle dziecku. A to za przeproszeniem gie prawds. Ja sie tak katowalam przy 1 dziecku, tez udalo im sie mi wmowic, ze bitelka to zlo i brak pokarmu u mnie to brak milosci do dziefka (doslownie takie cos uslyszalam). I przy 2 dzieci mialam traume cyckowa i czulam jak Ty - stres, ze dziecko sie ohudzi i bedzie czas karmienia. Zmadrzalam chyba dopiero teraz i to dzieki poloznnym i lekarce, na ktorych w szpitalu trafilam. Dokarmiam Olka i jestem zdowolona z takiego ukladu. Jemu jest dobrse, bo jest najedzony i mi, bo mam troche tej cyckowej bliskosvi z synkiem.
Jak dziewczyny pisza, porozmawiaj z kims madrym o karmieniu i jak sie z Tym czujesz.

W szpitalach teraz jest terror laktacyjny! U mnie trzeba było mieć wskazanie do dokarmiania albo pisać o zgodę! Bo im niby wytyczne unijne coś tam coś tam zabranialy dawać mm bobasom... Przy Oli tak nie było, tam położne same pokazywały jak dokarmiac, zeby karmić nadal cyckiem, a żeby bobas był zadowolony, i nie kazały mieć poczucia winy. Mówiły, ze najpierw cyc, potem ewentualnie drugi cyc i na koniec butelka, ile potrzeba 30-60ml, czasami nawet 90 dodatkowo Ola potrafiła wciągnąć...
Makota kup mm zamiast chodzić.jak zombie i sie stresowac. Wypoczniesz wyspisz sie i jest szansa, ze pokarmu będzie więcej. Bo ze stresu to tylko coraz mniej będzie...

reklama
Mnie polozna powiedziala, ze odchodzi sie juz od terroru laktacyjnego wlasnie i w naszym szpitalu nie ma nacisku na sn.

Makota, Malgorzatka dobrze pisze, kup malemu jakas mieszanke (ja daje Hipp comfort combiotic, w szpitalu Olek dostawl Bebilon, wazne, zeby byla 1) , daj mu i zobaczysz. Na pewno mu krzywdy nie wyrzadzisz. A po co malutkiemu taka zestresowana mama? Nie ma sensu sie katowac, naprawde.

Do góry