reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Pola i niestety te dziwne coś możesz czuć dopóki będziesz karmić...

Serio? Omg. To wcale nie jest przyjemne uczucie, wręcz bolesne... Myślałam ze to co bolesne w końcu przeminie...
A powiedzcie czy gdy sie laktacja ustabilizuje to przestanę przeciekać? W sensie czy bede w stanie funkcjonować choc przez chwile bez stanika czy tez stanik bedzie moim przyjacielem przez cały okres karmienia?

reklama
Pola ja już jakiś czas nie przeciekam praktycznie. Po domu biegam bez stanika często a nocą to już zawsze
Pola, a ja bez stanika dzisiaj pierwszy raz od porodu i plamy wielkości pomarańczek na koszulce miałam. jak karmię to z drugiej kapie, ja nie karmię to z obu :p Wkładki czasami po 2-3h już są mokre, szczególnie jedna, ale nie pamiętam już która. nie mam pękających w szwach piersi, miękkie i myślałam już, że nie mam mleka. Często też czuję takie mrowienie w kanalikach, jak na dziecko moje patrzę, albo jak mocno płacze. Tak chyba już nas natura stworzyła, żeby cycować jak dziecko płacze.

Jeżeli chodzi o jedzenie z grilla to ja wczoraj zjadłam zwykłego fileta, fileta z mozzarellą i troszkę kiełbaski. I to z takiego normalnego grilla. A co powiecie na temat jedzenia naleśników?

To widzę, że chyba tylko mnie strofują z jedzeniem i każą mi bardzo uważać. Niedługo będą kazali mi jeść ryż, marchewkę i gotowane mięsko tylko i wyłącznie.

Aczkolwiek ja się nie poddaje i staram się buntować. Czasem nawet pepsi sobie popiję :)

reklama
Ja jem wszystko z wyjatkiem fast foodow, duzych ilosci smazonego, orzechow, fasoli, kapusty i takich tam niby wzdymajacych.

Nie pije gazowanych

Nie wiem czy dobrze czynie :p

Do góry