reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

U mnie zawsze dwa cycki idą w ruch. Nigdy mi nie odmówił po tej pierwszej piersi. No, ale grunt, że się najada (chyba:-p). Sika, kupki są. Nie wiem jak z wagą, ale może jutro się dowiem - położne z wagą przyjeżdżają na wizyty patronażowe?

reklama
Makota mam tak jak Ty, tak mnie to cycowanie męczy ze najchętniej wprowadzilabym karmienie mieszane. Moja nie wisi na cycu bo zasypia po 10min ale za to nie śpi dłużej niż 2h. Chociaż przybiera az za nadto.

Makota, ja nie mam parcia na karmienie tylko piersia. Jestem moze samolubna, ale nie zamierzam sie katowac, zeby karmic tylko naturalnie.Robie tak,zeby i dziecko bylo zadowolone i ja. I robie tak - karmie z obu piersi,pi 20 minut max, a jaK Olek dalej glodny, dostaje butelke.
i tak jest dla nas obojga dobrze.
Przeogromna ulga bylo dla mnie jak w szpitalu zabierali mi go na dokarmianie. Jestem wdzieczna poloznym, ze tak mnie wspieraly i nie krytykowaly.

Cycowanie meczy mnie do tego stopnia, ze jak slysze przebudzanie sie synka mam stresa. Musze umyc cycki, troszke odciagnac i dopiero go przystawic. Zanim to wszystko zrobie on jest juz na maksa rozplakany :-(

Hubson - jak mi dokarmiali Adasia w szpitalu, tez bylam wdzieczna, bo spal nawet 6 godzin. Teraz to niemozliwe
Floriana - moj dzis mial faze na 10 min jedzenie, co godzine lub pol.. zasypial na godzine lub pol...
Jagodka - moja polozna przyszla bez wagi, ale laktatorka ma wage

Makota, czemu i co niemozliwe? zeby dokarmiac czy zeby tyle spal?

Ja tam uwazam, ze z karmieniem piersia nie mozna na sile, bo moze to wpedzic w stres, nerwy i poczucie winy.

Leos tez malo przybywal. Wrecz ubyl po 4 dniach od wyjscia. Polozna kazala mi karmic co 2 h... No i tak tez robilam. Przybywal ladnie, ale ja bylam trupem. W nocy nie spalam przez co zasypialam przy karmieniach. Teraz daje mu butelke na noc zeby sie bardziej najadl i nie budzil tak czesto. Martwie sie bo ostatnio mlody ma jakby zaparcia... Spina sie caly i puszcza baki, nie moze usnac. Je, ale czesto mu sie ulewa i wydaje mi sie ze dlatego ze tak napina brzuszek zeby pusic baczka... Martwie sie troche. Jutro ide na wazenie i zobaczymy co i jak

Hubson - zeby tyle spal... Dzis duzo spi, a cyca po 5-10 min. Az temperature mu mierzylam, bo myslalam, ze chory

Dziewczyny nie ma się co męczyć z kp jeśli jesteście oboje niezadowoleni. Kto mówi że nie można tego połączyć?

Makota a czemu nie dasz butli?

Emily dopajasz wodą? Przy mm możliwe są zaparcia

reklama
Do góry