reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta karmiącej mamy

kivi, ja sądzę, że małymi ilościami warto wprowadzac nowe produkty i sprawdzać jak dziecko reaguje... ale decyzję i odpowiedzialnosść musisz podjąć sama... :sorry:

jeśli Marcysia miała spore problemy z brzuszkiem, to ja bym zrobiła jajecznicę bez tłuszczu i zjadła tylko z jednego jajka na początek :tak:

reklama
a ja dodam , że wypijam 4 litry wody dziennie.... plus herbaty, mała kawa... meksyk, ale z córą też odczuwałam takie pragnienie jak karmiłam piersią... poza tym jestem wiecznie głodna:)) wciągnęłabym jakąś czekoladę albo cuś w tym stylu:baffled:...kilka dni temu wypiłam 2 szklanki soku z czarnej porzeczki... mieliśmy jazdę cały dzień, więc uważajcie karmiące mamy, nawet połozna potwierdziła, że sok zaszkodził małemu. No i pożalę Wam się, że moje sutki są w strzępach.... kurcze jak bym, chciał , żeby to się wygoiło, bo inaczej każę wystrugać małżówi jakiś kołek i będę go zagryzała, żeby nie wyć z bólu podczas karmienia:baffled:

A ja od kilku dni piekę ciasteczka owsiane i znikają w takim tępię, iż ostatnio piekłam dwa razy w ciągu dnia:-) ale za to wiem, że mój starszy syn je zdrowszą przekąskę niż herbatniki które mi podjadał od porodu a zrobienie ich zajmuje 5 minut.

to ja was chyba zaskocze ale jem wszystko nawet zaliczylam truskawki (w jogurcie) i ciasteczka z czekolada i wszystko jest okey. nie wiem od czego to zalezy moze jakosc produktow inna, kupuje tylko w sklepach organiczyncyh i ekologicznych. Jesli chodzi o ilosc to trzeba jesc duzo bialka (mieso, sery, mleko) i pic duzo plynow (nawet ponad 4 litry dziennie) i pokarm powinien byc jak nalezy. Na obgryzione sutki stosuje lanoline i dostalam tez takie koleczka silikonowe na brodawki ktore swietnie chlodza i bardzo pomagaja w gojeniu. Po uzyciu trzeba tylko splukac zimna woda i mozna zakladac ponownie, ten chlodek jest bardzo kojacy.
Renatal-te ciasteczka owsiane sa genialne, uwilebiam je i tez bardzo polecam innym dziewczynom.

kochane powiedzcie mi jakie owoce mogę jeść bezpiecznie.. bo juz szału dostaje! jabłka i jabłka

czy można kivi ???? ananasa ???

reklama
jem surowe, ale jak sie zmobilizuje to przed ciąża obieralam i wkrajalam duże kawałki do garnka, dolewalam ciutke wody i pod przykryciem "smazylam" - jesli chcesz mozesz dodać troche cukru :)

Do góry