reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

Gola nie,gondolka jest ta sama - mała na ok 4 m-ce niestety,ale ztego co się orientuję to w x-landerach jest taka sama:sorry2: No ale mieć trzeba.Będę miała na zmianę raz do buzza (jak ja będę jeździć) a raz do speedi (jak m będzie jeździł):-D ,ale burżujstwo:-D Tylko adaptery są inne ,ale też mam.

reklama
Madzia gratuluję udanych zakupów, nie ma jak satysfakcja z owocnych łowów dla naszych pociech!!!
Ja tez staram się wyszukiwać ciekawych ofert, ostatnio kupiłam na Allegro nowiutki kombinezon zimowy za 65 zł wózeczek chyba kupimy nowy, bo nie widziałam używanego w takim zestawie, jaki mi odpowiada.

No to rzeczywiście burżujstwo hehe:laugh2: A powiedz mi , 3 kołowymi się dobrze jeździ? Bo ja już sama nie umiałabym się zdecydować , podobają mi się bardzo też klasyczne wózki jak właśnie Roan Marita, czy Emmaljunga, ale i takie nowoczesne też. Ale słyszałam, że najlepiej się sprawdzają 4 kołowce z pompowanymi kołami. U mnie są takie typy na razie;-): Quinny, Maxi Cosi, Mutsy, X-Lander, Espiro GTX, i po oględzinach wczorajszych wózeczka ponko doszedł Emmaljunga

Angun zestawy zawsze można dokompletować-czasem to się bardziej opłaca:tak:
Powiem wam,ze mam szczęscie do ofert z wózkami - to mój czwarty zakupiony w super cenie:-D i to takiej,ze mogłąbym jeszcze na tym zarobić ;-)
Gola to zależy od kół.Jeśli to przednie jest pompowane to super-tak jak w speedi,tzn ja nie mam porównania z innymi markami,bo w swojej historii miałam tylko Quinny (pomijając parasolkę m&p,ale to inny temat),nie mam też porównania z czterokołowcami,ale mi się wydaje,ze nie ma róznicy,najważniejsze,ze koła sa skrętne,dlatego ja na roana czy tego typu wózek bym sie nie zdecydowała.Speedi jest super zwrotnym wózkiem,jeśli o jazdę chodzi to szczerze polecam.,chyba lepiej byc nie może ;-) Buzz jest ok ale tylko z przednim kołem terenowym (pompowanym),które trzeba zakupić osobno (ok 250 zł).Co do buzza to się tez zastanawiałam czy lepszy będzie ten z trzema ,ale z kółkiem terenowym czy ten z czterema kółkami (chociaż te dwa przednie są wtedy piankowe).Musiałabym wypróbowac w sklepie,bo właśnie w sklepch na śliskich posadzkach te przednie kółko mi się blokowało:wściekła/y:,no i wpadało tez w dziury na chodnikach.
Generalnie trójkowłowce są tak zaprojektowane,ze są stabilne,więc nie ma obawy o wywrotkę ;-) Tu chyba w grę wchodzi tylko kwetsia gustu.
Maxi cosi mura jest też świetny,no i mutsy:tak: Ale jednak Buzz jest trochę mniejszy i zgrabniejszy jeśli o samą spacerówkę chodzi.
W Speedi podoba mi się to,ze gondolka jest tak wysoko,no super-dla mnie wygodne i dla mojego m też ,bo on ma 1,95 m wzrostu.

Ostatnia edycja:
Dzięki Madziu te wózki, które mnie interesują i tak będę musiała na żywca pooglądać w sklepie:-) Boję się, że nie będę umiała jeździć wózkiem ze skrętnymi przednimi kołami - a też większość znajomych je poleca, że łatwiej jest wózeczkiem manewrować :-)

Gola no pewnie,ze łatwiej,bo nie musisz podnościć żeby skręcić i napewno będziesz umiała nimi jeździć,super się prowadzą.Wcale się nie "plątają",jak tylko pchniesz wóżek to sie prostują.Z resztą zawsze można zablokować,chociaż ja blokady używałam tylko właśnie przy Buzzie w sklepach.

Oglądam właśnie wózole na Allegro, i Madzia Quinny nawet używane b. dobrze stoją! Więc naprawdę super zakup Wam się trafił :-)

W x-landerach, przynajmniej tych sprzed 5-ciu lat gondolka nie jest mała. Mój synek urodził się w sierpniu a na spacerówkę przesiadł się dopiero w marcu kolejnego roku.

Leika wydawało mi się ,ze gondolki są prawie takie same,ale nie przypatrywałam się dokładnie tej z x-landera.

reklama
gondola w x-landerze xa ma 75 albo 76cm, czyli raczej mała, ale teraz większość takich jest, nasza ma 81 cm i chyba większych nie ma, orientujecie się ???

Do góry