reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pokoik maluszka.

estera, super ten koszyk. właśnie zastanawiam się nad czymś takim, żeby na noc właśnie stało sobie w sypialni (bo wcisnąć łóżeczko będzie ciężko), a łóżeczko w pokoju. fajne rozwiązanie.

reklama
Gosia śliczny pokoik (nasz Tomek też ma zielony :-) ), a kołyska lub koszyk to naprawdę fajne rozwiązanie szczególnie w duzym mieszkaniu. Spokojnie można kołyską jeździć, albo koszyk przenieść :-) My mamy kołyskę, znaczy będziemy mieli pożyczoną :-)

My narazie nie wiem przez ile ale bedziemy dzielic pokój z dzidzią ponieważ ten pokój co teraz zajmujemy zapewne zostanie przekazany mojemu 10 letniemu bratawnkowi który ma pokój z moją siostrą tzn z jego mamą ,a my pójdziemy do dużego i tam zrobimy kącik maluszka ;)

My będziemy dzielić pokój z dzidzią tak jak było z naszą córcią. Spała w łóżeczku obok nas do 1 roku życia - potem już wyprowadziliśmy ją do jej pokoju.. z drugim maluszkiem chcemy zrobić podobnie, bo mamy jeszcze jeden pokoj wolny ale to wszystko samo wyjdzie w praniu.. Jedyne w sumie co chciałabym zmienić to łóżko nasze na większe bo wiem że córcia będzie chciała z nami leżakować rano jak zobaczy maluszka na łóżku a nie chce jej odtrącać więc na małym byłoby nam we 4 ciasno..

A moje maleństwo nie będzie miało dziecinnego pokoiku bo pokoje już wszystkie są umeblowane więc musi zostać jak jest pokoik bardziej nowoczesny ale taki dla dorosłego:) no cóż myślelismy że już nie doczekamy drugiego dziecka więc został umeblowany pod nas :) a póki co będzie z nami w sypialni .

U nas na razie temat nie był podejmowany :-) Ja myślę o przerobieniu jednego pokoju dla Malucha, jest obok naszego pokoju sypialnio-dziennego. Spać nocą i tak będzie początkowo albo ze mną albo obok w koszyku. Ale na dzienne spanie, rzeczy Szkrabka, przewijanie itp itd wolałabym by miał osobny pokój. Planuję go zrobić w czerwcu/lipcu.

Nie wiem czy zdecyduję się już na łóżeczko dla Maleństwa. U nas jest dom dziwny, który ma dużo poziomów i schodów, wolałabym mieć koszyk, który sobie mogę przenieść.

My będziemy mieć łóżeczko w sypialni. Mamy tylko 2 pokoje i na razie tak musi być.
Sypialnię mam w kolorze cafe latte, a dodatki białe, więc postawiłam na białe łóżeczko.
Tylko gdzieś wyczytalam, że dziecko potrzebuje kolorów żeby rozwijać ciekawość, wyobraźnie i nie wiem czy ten spokojny klimat sypialni będzie ok.
Później się przeniesiemy to i pokoik na pewno zrobimy bardziej na styl dziecięcy, podobają mi się tematyczne, właściwie to mam hopla na punkcie morskich akcentów.

reklama
Do góry