reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

Gola popatrzylam troche po angielskich sklepach w necie teraz i Quinny 3in1 kosztuje tak kolo 2500zl a mutsy 2300zl.
Nie wiem ile one kosztuja w Polsce ,ale znajc zycie pewnie sa tansze. Ja kupilam moj w Angli bo w sumie tylko tam mozna je dostac. Tutaj znalazlam w sklepie moj ,ale by go kupic trzeba zamowic i czekac -do tego policzyli sobie konkretna kaske za sprowadzenie mi go. Obie bedziemy z siostra ( mieszka ona w Anglii) w lipcu samochodami w Pl wiec nie mam zadnego problemu.

Agun ja w tym wozku zakochalam sie od pierwszego wejrzenia ( koleznaka ma). Super lekki ,zwrotny, mega latwy w obsludze -w sumie wszystko jes na klcik. Spacerowke i gondole mozna montowac w obie strony ,idealnie miesci mi sie w bagazniku. Tutaj (Szwecja) chodniki sa ok ,a to ze mieszkam w miescie to jakos wertepy mi raczej nie groza. Do wozka pasuje fotelik Maxi Cosi ktory niestety musze jeszcze zakupic :confused2:

reklama
Gola poszukaj Quinny na allegro.To zależy jeszcze jaki model chcesz.Bardziej praktyczne w prowadzeniu są speedi ale wizualnie lepsze Buzzy.
Ja miałam ten i ten,przy czym ten drugi ciągle czeka na kolejnego brzdąca,tylko gondolkę musze dokupić...ale właśnie wypatrzyłam na naszym opolskim portalu taką ofertę wózek Quinny, Sprzedam, Dla Dziecka, Sprzęt , Wózki itp :-) Niby całość mi nie potrzeba,choć mój m strasznie narzeka na Buzza i pod niebo zachwala Speedi,więc od biedy moglibyśmy mieć dwa stelarze:-D do wyboru,z resztą nie wątpię ,ze w zimie Speedi będzie się lepiej jeździło:tak:
No i za tą cenę:szok: to za sama używaną gondole dałabym więcej:tak: a tu jeszcze ten super śpiworek w komplecie (na którym mi bardzo zależy) i cała reszta.
Już się z babeczką umówiłam,a m kazał kupować:-D

Winki cudny wózeczek,tylko te małe kółka mnie trochę przerażają:sorry: ale mam nadzieję,ze u was lepsze chodniki ;-)
Ponko super,ze pojazd już czeka,no i Emmy to faktycznie dobre wózki,Ciut duże ,ale na zimę jak znalazł:tak: Tylko szkoda,ze kółka nie są skrętne,ale skoro piszesz,zę się dobrze manewruje to luzik ;-)

angun, winki, julieet, Madzia - dzięki laseczki za informacje:) Ten który kupiła ponko też jest śliczny!
Madzia za taką kasę bierz ten wózeczek!! Kolor też bardzo ładny i cena suuper!
Ja już sama nie wiem na jaki się zdecyduje, to trzeba na żywca też pooglądać ;-)
PS a u nas takie zestaw Quinny i Mutsy myślę, że około 3 tyś, więc chyba drożej niż w UK

Gola wydaje mi się,ze koszt ten sam,tu masz link do sklepu w UK gdzie są Buzzy (Speedi u nich w sklepach nie widziałam) Quinny Buzz 3 pushchair - rebel red - Boots ta cena obok wózka to za samą spacerówkę,ale na dole masz fotelik i gondolę osobno - wychodzi ok 650 funtów to ok 3000 zł.To za nówki,ale na angielskim ebuy-u sa super oferty i naprawde można za dobrą cenę używany kupić.Myśmy nasz tak kupili-jak nowy za 90 funtów a do tego nam wepchali gondole w ogóle nie używaną za 20 funtów,po czym sami ją sprzedaliśmy bo mały już jej i tak nie potrzebował za 90 funtów :-) opłacało się ;-)

ponko fajnie ze masz juz wozeczek. Ja wstrzymuje sie do wrzesnia, bo ceny leca w dol z kazda chwila i licze na jakas promocje z Allegro :tak: W zeszlym tygodniu mialm na oku xlandera xa 3w1 za 400zl z odbiorem osobistym, ale pani zrezygnowala ze sprzedarzy :-(
Jakbym znalazla xlandera albo tako jumpera na promocji uzywany to bym pewnie kupila juz teraz ;-) a tak to ogladam sie jeszcze za nówkami :-D

A ja wczoraj kupiłam tego Quinny Speedi:tak:.no niby tylko gondolki mi brakowało do Buzza,ale za tą cenę to bym samą gondolkę kupiła na all,a poza tym K niecierpi Buzza i do dzisiaj mi wypomina,ze sprzedaliśmy Speedi :-p W sumie na zimę będzie lepszy,bo nie wiem czy bym dała radę Buzzem w zaspach pomykać,w tamtym roku bardzo mało jeździliśmy wóżkiem w zimie i nie pamiętam jak to było,ale Speedi napewno sobie poradzi,co nie znaczy,ze Buzza odpuszczam,bo i tak mi sie bardziej podoba :-pA już najbardziej jestem happy ze śpiworka Quinny,bo normalnie jak nowy,a sam ten śpiwór z 200 zł kosztuje:tak:
Patrzyłam na allegro to taki zestaw ale bez gondolki za 450 zł - 700zł jest :szok:A z godnolką i dotakowo z fotelikiem 1000-1800 zł :szok::szok::szok::szok:więc chyba się opłacało:tak: A dodatkow dostałam takiego bączka FP i kilka sztuk śpioszków i kaftaników :-)

Walsnie wczoraj szwagierka mi powiedziala ze Quinni w Angli na wyprzedazy uzywany moze kupic bardzo tanio - cos chyba 50 funtow. Proponowala mi ze cos takiego kupi, ale nie wiem jaki model, ani czy pelny zestaw wiec nie dogadywalam sie z nia co do tematu. Choc ten speedi to i mnie by sie marzyl :)

w ogole jakie tam ceny maja na wyorzedazach to az sie śmiac chce :p
Szwagierka zakupila sobie z 5 laktatorow za grosze. Co mnie cieszy, moze odda mi Medele Swinga, troszke wyuzywany, ale zawsze ;) Co tam skoczy na wyprzedaz to przynosi sobie cudeńka za kilka funtów. Zeby w Polsce tak sie dalo :(

reklama
Madzia to świetny zakup, dokładnie tak jak piszesz Quinny w takich cenach na Allegro się wahają:-) Kolorek też super, a Speedi ma większą godnolkę od Buzza??

Do góry