reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

Ja właśnie na Allegro oglądałam Baby Merc podoba mi si e ;) jest podobny do BabyActive a tańszy o jakieś 300 zł chodzi mi by miał 3 funkcje i aluminiową ramę (lekki) ktoś się orientuje jak z gondolką w tym Baby merc???? czy jest w miarę duża?

reklama
Emy a nie będzie ci przeszkadzać kubełkowe siedzenie w tych wózkach?? bo ja miałam wózek tego typu i właśnie to był jego minus w wersji spacerowej że jak chciałam małego położyć to kładło się całe siedzisko a nie tylko oparcie
nimfii też tak robiłam dlatego się teraz tak bardzo nie martwię , w razie czego kupię sobie wkład z owczej wełny i maluchowi będzie cieplutko :)

Bryszka ja pisalam o tym Baby Merc Q7. U mnie jest popularny w sklepie osiedlowym. Ogladalam go i podobal mi sie. Gondola wydaje sie byc duza, ale on ogolnie rzecz biorac jest masywny jak dla mnie. Jest tez ciezki. Co prawda bardzo funkcjonalny, ale chyba ta jego waga mnie zniecheca.
Jesli mieszkasz w bloku i musialabys go stoczyc po schodach to - wg sprzedawczyni lepiej tego nie robic, bo sie szybko niszcza amortyzatory. Ja poszukuje lekiiego wozka ktoryby sie latwo sprowadzal po schodach.

AniaSm ja wlasnie jestem na etapie licytowania na Allegro roznego typu śpiworków dla dziecka - takze takich na spacer w wozku :tak: Przyznzam ze wlasnie wygralam na aukcji jeden taki za 1zl :-p Różowy jak dla dziewczynki, ale jest cienki wiec raczej posluzy mi w domu niz na spacer.

Bryszka ja pisalam o tym Baby Merc Q7. U mnie jest popularny w sklepie osiedlowym. Ogladalam go i podobal mi sie. Gondola wydaje sie byc duza, ale on ogolnie rzecz biorac jest masywny jak dla mnie. Jest tez ciezki. Co prawda bardzo funkcjonalny, ale chyba ta jego waga mnie zniecheca.
Jesli mieszkasz w bloku i musialabys go stoczyc po schodach to - wg sprzedawczyni lepiej tego nie robic, bo sie szybko niszcza amortyzatory. Ja poszukuje lekiiego wozka ktoryby sie latwo sprowadzal po schodach.

AniaSm ja wlasnie jestem na etapie licytowania na Allegro roznego typu śpiworków dla dziecka - takze takich na spacer w wozku :tak: Przyznzam ze wlasnie wygralam na aukcji jeden taki za 1zl :-p Różowy jak dla dziewczynki, ale jest cienki wiec raczej posluzy mi w domu niz na spacer.
znalazłam info że godnolka ma 80 cm więc to było by zadowalające ale właśnie ta ciężkośc ja jestem taka maleńka....

Ja tez jestem maleńka i dość słaba jak sie okazalo bo starego wózka nie dałam rady zniesc sama po schodach a ważył zaledwie 15kg. W sklepie mi powiedzieli ze pełna waga tego Baby Merc Q7 to 20kg, ale moze sa tez inne modele?

Emy a nie będzie ci przeszkadzać kubełkowe siedzenie w tych wózkach?? bo ja miałam wózek tego typu i właśnie to był jego minus w wersji spacerowej że jak chciałam małego położyć to kładło się całe siedzisko a nie tylko oparcie
Naczytałam się tysiąca opinii, jedni chwalą, drugim się nie podoba, nawet gdzies wyczytałam, ze te kubełkowe siedzenia są zalecane przez lekarzy:szok: na jakiejs brytyjskiej stronie. nie wiem w co wierzyć. To tak jak z tymi fotelikami montowanymi do stelaża, niby też długo nie można, a widzę coraz częściej, ze zamiast gondolek, ludzie wożą młode w fotelikach.
Najlepiej będzie jak zobaczę wózki na żywo, bo tak wirtualnie to ja mogę sobie gdybać...

Oprócz tych myslałam też o concord neo, ale juz nie pamiętam, czy on tez ma kubełkowe siedzisko

agutek ten ecoline bolder całkiem fany, koła pompowane, siedzisko gondola fotelik super lekkie. stelaż z kołami prawie 9kg
I cena super, za zestaw 4w1 1800zł.

Ostatnia edycja:
a my, całkiem przypadkowo będziemy mieli wózek Jane Nomad, o taki o, kolor też ten:
NOMAD%20FORMULA%20REBEL%20H60.jpg

Julieet znam wózki Jane, u mnie b.dużo osób ma je w pracy, zaczęło się od jednej koleżanki :-)
Oni mają chyba Slalom Pro.
Bardzo ładne kolorki- szarości i cytrynka. Dla mnie minusem są tylkodrobne kółka, a jak ze skrętnością kół i długością gondolki?

reklama
kółka mają średnicę ponad 20 cm więc nie są aż tak bardzo małe, czytałam dużo opinii o tym wózku, większość jest pozytywna, z resztą nawet jedna kumpela mi bardzo polecała te wózki, kiedy nawet jeszcze nie byłam w ciąży i nie myślałam o tym, tutaj masz całą speycyfikację, gondola jest dość spora, a co dla mnie najważniejsze jest to jeden z lżejszych wózków, a ja zazwyczaj będę sama go z samochodu, do samochodu itd, dobrze że będziemy mieszkać na parterze

Opis wózka

Ergonomiczna rączka z możliwością czterostopniowej regulacji wysokości.
Wielopozycyjne płynnie regulowane oparcie rozkładane aż do pozycji leżącej.
Ruchomy podnóżek z trzy stopniową regulacją pochylenia Lekka aluminiowa rama.
Regulowana twardość tylnego zawieszenie.
Przednie podwójne koła skrętne z możliwością zablokowania do jazdy na wprost o średnicy 21,5 cm koła wykonane z plastyku pokrytego na zewnątrz czarną pianką bardzo wysokiej jakości.
Tylne koła pompowane o średnicy 25,5 cm z systemem szybkiego demontażu osadzone na stalowych łożyskach kulkowych
Hamulec kół tylnych zintegrowany działający równocześnie na obydwa koła z nowym systemem blokowania położenia
Duży kosz na zakupy
System mocowania Pro-fix. Kompatybilny z gondolą CAPAZO Pro oraz nosidłami, REBEL Pro i MATRIX Pro. oraz najnowszej generacji fotelikiem STRATA
Wymiary rozłożonego wózka 98cm x 102cm x 61cm
Po złożeniu 40cm x 90cm x 61cm
Waga kompletnej spacerówki: 9,30 kg
Wymiary siedziska: szer.35cm , głę.26 cm
Wymiary oparcia: szer. 35 cm ,wys.47 cm
Wymiary ruchomego podnóżka: szer.35 cm zwężony u dołu do 23 cm ,dł. 20 cm
Instrukcja w języku polskim.

Opis gondoli

Nowoczesna luksusowa gondola z systemem regulacji kąta pochylenia zagłówka, w której można w bezpieczny sposób przewozić niemowlę nie tylko w wózku, ale również w samochodzie na tylnej kanapie.
Dodatkowo w kolekcji 2008 została wyposażona w tzn. Spa Music
Wielopozycyjny regulowany zagłówek w gondoli
Rączka do przenoszenia regulowana w trzech pozycjach
Regulowany system wentylacji gondoli
Łatwy montaż gondoli w wózku lub na tylnym siedzeniu samochodu
Szeroki pas zabezpieczający dziecko
Spa music Pozytywka z trzema melodiami zamontowana w gondoli
W przedniej górnej części budki pod zamkiem znajduje się moskitiera
Tylną część budki można łatwo zwinąć a pod nią znajduje się przewiewna siatka
Gondola posiada system mocowania Pro - fix kompatybilna z wózkami Carrera Pro, Solo, Carrera Aniversario, Nomad, Slalom Pro
W wyposażeniu standardowym butka z moskitierą, osłona na nogi, uchwytu do mocowania gondolo w samochodzie,
szeroki pas biodrowy do przypięcia dziecka w gondoli, pozytywka
Wymiary gondoli CAPAZO
szer.40cm dł. 81cm gł.20cm
Waga gondoli CAPAZO 4, 3 kg
Grupa: 0 (od 0 do 10 kg)
Homologacja ECE R44/03

Do góry