reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

No trzeba przyznać, że wypasiony ten wózeczek!
Moja koleżanka chwaliła możliwość przypinania gondoli w samochodzie i wożeniu w niej dziecka, ale dla mnie to jednak kontrowersyjna opcja. Ja jakoś najbardziej wierzę fotelikom, najlepiej mocowanym Iso-Fixem.

reklama
nie, ja dziecka też nie będę wozić w gondoli, jakoś mi się to zupełnie bezpieczne nie wydaje, no chyba że będziemy jechać do mojej sis polną drogą 500 m, ale na pewno nie po mieście i gdzieś w trasę, odpada jak dla mnie, mimo że ma atesty itd

Mialam sie Was pytac czy slyszala ktoras z mam cos na temat testowania wózków od producenta?
Pamietam że na forum mam z lutego 2009 pisaly mamy na ten temat, ale niewiele i tez korzystaly z tego.
Polegalo to mniej wiecej na tym ze wysyla sie swoje zgloszenie i dostaje sie jakis wozek na testowanie na jakis okres czasu (nie wiem jaki), no i trzeba wypisywac im swoje opinie na temat wózka.

Ja też chciałam podpytać czy ktoś słyszła cosik o Tako Warrior??? nam Pan w sklepie polecał gorąco jest troszkę droższy od Jumpera, waga podobna , tylko też gdzieś czytałam że ich foteliki nie mają crash testów i atestów co mnie troszkę zadziwiło a oto akurat pana w sklepie nie zapytałam
U nas nowy 3 wariantowy można kupić za 1200 zł

Mialam sie Was pytac czy slyszala ktoras z mam cos na temat testowania wózków od producenta?
Pamietam że na forum mam z lutego 2009 pisaly mamy na ten temat, ale niewiele i tez korzystaly z tego.
Polegalo to mniej wiecej na tym ze wysyla sie swoje zgloszenie i dostaje sie jakis wozek na testowanie na jakis okres czasu (nie wiem jaki), no i trzeba wypisywac im swoje opinie na temat wózka.
chętnie bym potestowała :tak::-) ale niestety nic nie słyszałam o tym
ja stawiam na fotelik z atestami, w jakiegos noname'a balabym sie wlozyc dziecko
popieram , dlatego nie chce wózka 3w1 jeśli nie ma porządnego fotelika

po namowach mojego męża zdecyduje się chyba na jakiś tutejszy wózek tylko jeszcze nie wiem czy emmaljunga czy może jednak maxi cosi (na pewno używka bo na nowy mnie nie stać)

Ja na 99% będę miała emmaljungę, czytałam bardzo dobre opinie. Racja z tym fotelikiem, ja się nawet boję wziąć używany od znajomej, bo niby zapewnia, że nie miała wypadku ale jednak jak nowe to mam pewność, że nie zużył się w ogóle.

Bryszka z tego co wiem Tako maja foteliki standardowe (ok 200zl), ale ponoc mozna dokupic np maxi cosi z adapterem i do wozka Tako wpiac. Musialabys popytac w sklepie.

Maxi cosi napewno pasują do x-landerów ,do mury i Quinny,ale niestety nie wiem czy do tako.Pamiętam,ze jak znajoma miała zestaw tako to ten fotelik miał jakies dziwne wpięcia do wózka -takie prety metalowe w poprzek fotelika,gdzie maxi cosi mają adaptery po bokach.
a właśnie ostatnio przyfilowałam z balkonu ;-) warriora i się zastanawiam czym rózni się od jumpera?

reklama
Dziewczyny foteliki maxi-cosi mozna zamontować na wielu wózkach, tylko trzeba zapytać sprzedawcy. Oprócz tych co Madzia wymieniła na pewno pasuje też do Jedo.

Do góry