reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

reklama
Agutek, Pepsi my tez zamówimy Jedo. Wersja Freeline jakoś bardziej mi się podoba.
Wózio będzie na czarnym stelażu, kolor 122 (ciemny granat+ czerwień).
Agutek numer 169 był jednym z moich typów :-)

Hej babeczki :-)
Czy możecie wyrazić swoje opinie na temat wózków które mi się podobają.
1. Firma Bebetto model Solaris
2. Firma Navington model Cadet
3. Firma Bebetto model Aquarius
Czy któraś z Was ma może któryś z tych wózków. Jak się sprawdzają ?

pupi 19 - ja nie znam firm o których pisałas więc nie pomogę.
w wyborze wózka kierowałam się opiniami na wielu portalach i forach internetowych.
wózek kupiłam będąc chyba w 3 miesiącu ciąży :-) i nadal uważam że to był najlepszy zakup mojego całego życia.

Kryteria wyboru:
Z racji tego że moja córcia urodzi się w listopadzie, wózek musi spełniać kryteria:

-duże, pompowane koła przednie i tylne
- musi być zwrotny, aby łatwo jeździło się po liściach i śniegu (mieszkam w mieście)
- tzw. trójkołowy bo nie chce przy skręcaniu podnosić całego wózka.
- składany, bo nie mam gdzie go postawić. Na klatce schodowej w bloku nie mogę a mieszkanie mam małe więc nie za bardzo mam gdzie go stawiać.
- wielofunkcyjny - żeby kupić raz i mieć z głowy. później nie będę się martwić
- wygodny dla dziecka, bezpieczny, stabilny
- nie może mieć zbyt mocno wysuniętego przedniego koła bo jeśli będę musiała kogoś prosić o pomoc we wniesieniuto nie chcę tej osoby wybrudzić przednim kołem.
- przednie koło/koła muszą móc się obracać płynnie wokół swojej osi (360stopni)
- kolor nie biały, bo w wakacje muszki lecą do jasnych kolorów

Po sprawdzeniu wielu stron internetowych uznałam że liczą się na rynku trzy firmy: Xlander, MAXI COSI, QUINNY. niestety to dość drogie wózki.

W wakacje byłam w krynicy morskiej. w życiu tyle dzieci nie widziałam co tam. istny żłobek i przeczkole.
dzięki temu mogłam się przyjrzeć jak wyglądają wózki i co mamy wybierają. było dużo xlanderów. mniej quinny. mało maxi cosi. najwięcej było 4kołowych, takich za max. 1000zł za nowy wózek.

Ja jednak postawiłam na Maxi cosi mura. Wersja z blisko osadzonymi kółkami z przodu (czyli chyba nr 3). mam go w domu i bardzo polecam. po mieszkaniu przejechałam nim parę razy i powiem tak: kierowanie-nawet jednym palcem-bardzo płynne. Mój kolega którym absolutnie odradzał mi 3kołowe zupełnie zmienił zdanie i powiedział że za rok jak on będzie starał się o dziecko, to rezerwują ten ode mnie ;)

mnie przekonał głównie jeden bardzo celny wpis na pewnym forum. jedna mama napisała "ten wózek to mercedes wśród wózków". miała rację.

ja zapłaciłam za używany komplet twarda gondola, nosidełko, spacerówka + folie, moskitiery, kocyk z polaru, śpiworek i parasolka 1500zł i uważam że to bardzo mało. nowa sama spacerówka kosztuje nie mniej jak 2000zł, więc jestem szczęśliwa.

dodam jeszcze tylko: przy tym maxi cosi to xlander może się schować ;)
ten mój jest naprawdę rewelacyjny.

aha..jeszcze jedna ważna sprawa: pamiętaj że te gadżety typu obracane siedzisko, regulowana kierownica itd. są fajne (mój wózek spełnia to kryterium), ale w gruncie rzeczy i tak nie będzie to używane. przecież regulujesz kierownicę raz. pod siebie i już. a dzidziaka ustawisz pewnie za każdym razem tak samo, tak jak uważasz że będzie lepiej. więc niezaleznie od wyboru wózka szukaj pamiętaj że akurat takie dodatki nie są ważne. jeśli znajdziesz wózek, który jest wg. ciebie dobry dla dziecka i wygodny dla ciebie, to nie szukaj dalej. to temat-woda.

Jazeera nie do konca sie z toba zgodze regulowana raczka jest bardzo wazna bo jeski wozek bedzie chcial prowadzic ktos inny to sobie wtedy ustawia raczke pod siebie . Moj maz jest duzo wyzszy ode mnie i musialby sie strasznie garbic do mojego ustawienia , obrotowe siedzisko tez jest super jak przechodzisz z gondoli na spacerowke
przekonasz sie jak zaczniesz korzystac z wozka z maluszkiem w srodku ;)

Po sprawdzeniu wielu stron internetowych uznałam że liczą się na rynku trzy firmy: Xlander, MAXI COSI, QUINNY. niestety to dość drogie wózki.
mnie przekonał głównie jeden bardzo celny wpis na pewnym forum. jedna mama napisała "ten wózek to mercedes wśród wózków". miała rację.
ja zapłaciłam za używany komplet twarda gondola, nosidełko, spacerówka + folie, moskitiery, kocyk z polaru, śpiworek i parasolka 1500zł i uważam że to bardzo mało. nowa sama spacerówka kosztuje nie mniej jak 2000zł, więc jestem szczęśliwa.

Z opinią że Quinny jest taki dobry się nie zgadzam. Liczą się również inne firmy, takie jak mutsy,teutonia, emmaljunga(świetne gondole),peg perego oraz b. kontrowersyjny bugaboo. To również są "mercedesy" :tak:.

Cena którą zapłaciłaś jazeera jest b.dobra i powiem szczerze że ja również wolałabym używany a dobrej jakości niż jakiś za 500 zł (spacerówka+gondola+ nie wiem co jeszcze).

Zgadzam się z AniąSm że regulowana rączka to świetna sprawa, mój mąż jest wyższy ode mnie i dla niego mamy inną wysokość-a wiadomo że on czasami też wyjdzie na spacer;))) Siedzisko przód-tył też ważne bo na początku dziecko chce oglądać mamusię( mamusia też woli 6 miesięczne mieć przodem do siebie) a później woli świat go otaczający.

reklama
A ja wlasnie sie dzis zalamalam, w koncu zabralam sie za zamawianie wozka Maxi cosi Mura 4 a tu sie okazuje ze juz nigdzie nie jest dostepny kolor ktory chce (brazowy) i zostaly tylko czerwone i filetowe, bo na 2012 wchodza nowe kolory, normalnie zalamka, nie wiem co teraz robic :-(

Do góry