reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

My zdecydowaliśmy się na Quinny Speedi SX w kolorze czerwonym. Byłam w różnych sklapach, jezdziłam różnymi wózkami i ten najbardziej mi podpasował. Jest bardzo skrętny, ma duże pompowane koła, fajną zgrabną gondolę i do tego udało mi się go kupić na ebay za połowę ceny sklepowej. Jutro ma przyjechac kurier z paczką więc już się nie mogę doczekać ;)))

reklama
Evni jeżeli kupiłaś od razu gondolę i spacerówkę to daj znać proszę czy spacerówkę można na płasko rozłożyć, bo dziś oglądaliśmy wóżki w Świecie Dziecka i oprócz Maxi Cosi Mura 4 i X-landera jeszcze nam Quinny w oko wpadły, ale niestety nie mieli akurat spacerówki tylko gondolkę.

martus.ja dam znać jutro jak już rozpakuję paczkę i posprawdzam to i tamto ;) Bo jak na razie to nie wiem, bo w sumie nastawiamy się, że spacerówkę i tak kupimy inną, jakąś lekką prawdopodobnie Maclarena, ale to dopiero na wiosnę.

Dziewczynki, tak jak pisałam na głównym rodzice zamówili nam wózek dla bobo: Mutsy 4rider, ze stelażem Single Spoke Next - koła pompowane, przednie skrętne, kolor to czerwień wpadający lekko w wiśnię, bordo : Team New Read. (przepraszam kolor College Red, a wygląda tak samo jak Team, tylko wersja jest z M) Po sklepie się lekko prowadziło, ale sam sam wózek nie należy niestety do najlżejszych (wersja z piankowymi kołami dużo lżejsza).
Bardzo łatwo wszystkie części montuje się na stelażu, gondola ma ok 77 cm jakoś tak. Siedzisko można montować i przodem i tyłem do prowadzącego, fotelik też ze śpiworkiem można całkowicie rozłożyć na płasko (spacerówka też się tak rozkłada), rączka ma 4 stopniową regulację i fajne skórzane obszycie.
Mam nadzieję, że będziemy z użytkowania zadowoleni;-) I dzidziowi będzie wygodnie;)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj przyszedł mój wymarzony wózek Quinny Speedi SX i bardzo się cieszę ze swojego wyboru ;) czerwień jest taka żywa a wóżek po domu prowadzi się rewelacyjnie, składa się go łatwo a sam stelaż jest lekki (najcięższe są koła, które można odpinać i wtedy wózek zajmuje jeszcze mniej miejsca) ;) Do tego dostałam w prezencie kocyk polarowy i takie nosidełko, chustę ale z takiego porządnego materiału ;)

martus.ja co do spacerówki to podpórka pod plecy nie rozkłada się całkowicie na płasko, jest podniesiona go góry pod kontem jakiś 15-20 stopni

Ostatnia edycja:
Po obejrzeniu setek wózków w internecie wpisywałam w google hasło "wady" i nazwy wózków, które mi się spodobały. Po tym wstępnym castingu mój ukochany przeprowadził crash testy w hurtowni wózków. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn, kolor wybierzemy, gdy dziecko ujawni nam swoją płeć. Za Jedo przemawia wiele: produkt jest polski, czyli można przypuszczać, że producent zna polskie drogi, które niestety różnią się istotnie od np. holenderskich; poza tym Jedo ma duże gondole (80 cm wewnętrznej długości), więc nawet, gdyby zima trwała długo, to dziecko zmieści się razem ze śpiworkiem, tym bardziej, że w gondoli można podnieść oparcie i pokazać dziecku świat. Siedzisko spacerówki można rozłożyć do pozycji leżącej. Cena też wydaje się przyzwoita. Jakby któraś z Was była ciekawa, to Jedo ma stronę www.jedo.pl.

Wiltova muszę przyznać, że rozsądne podejście :) Wcześniej jakoś nie trafiłam na te wózki.

Po obejrzeniu setek wózków w internecie wpisywałam w google hasło "wady" i nazwy wózków, które mi się spodobały. Po tym wstępnym castingu mój ukochany przeprowadził crash testy w hurtowni wózków. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn, kolor wybierzemy, gdy dziecko ujawni nam swoją płeć. Za Jedo przemawia wiele: produkt jest polski, czyli można przypuszczać, że producent zna polskie drogi, które niestety różnią się istotnie od np. holenderskich; poza tym Jedo ma duże gondole (80 cm wewnętrznej długości), więc nawet, gdyby zima trwała długo, to dziecko zmieści się razem ze śpiworkiem, tym bardziej, że w gondoli można podnieść oparcie i pokazać dziecku świat. Siedzisko spacerówki można rozłożyć do pozycji leżącej. Cena też wydaje się przyzwoita. Jakby któraś z Was była ciekawa, to Jedo ma stronę www.jedo.pl.

nie bardzo rozumiem co mają testy do producenta wózka??? ;D
Kapsuły w polskich wózkach wykonuje jeden producent na zlecenie producentów wózków co do crash testów to przeprowadza je sie pod katem prędkości jazdy a nie stanu dróg , te wykonane w Plosce są do prędkości 50km/h , powyżej przeprowadza je jakaś zagraniczna firma dla wszystkich producentów wózków ...

Gola super prezencik zafundowali rodzice Waszej dzidzi:-)

Bedąc wczoraj w sklepie oczywiscie ślepo sie rozgladałam za moim upatrzonym Jedo Fyn, którego tam nie było :baffled:A już sie napaliłam , ze sobie pooglądam. No ale mój mąż oglądał wszystko co było i bardzo mu sie spodobał jeden wózek, głównie za wzgledu na jego lekkość i dobrą amortyzację. Ja oczywiscie zapatrzona w Jedo i mówię, ze mozemy pomysleć, ale tamten też uszę obejżeć. Po powrocie do domu pooglądalismy ten wózeczek na necie i okazuje sie, ze jest bardzo podobny do Jedo Fyn, a do tego ma chyba wszysto to samo. No a cena o kilka stówek niższa.

Oto on. Co o nim sądzicie?

MIKADO ASTON WÓZEK WIELOFUNKCYJNY + FOTELIK! (1709355320) - Aukcje internetowe Allegro
MIKADO BOSTON + FOTELIK+ŚPIWÓR+PARASOL - PROMOCJA (1715429232) - Aukcje internetowe Allegro

Na pewno przyjżymy się temu Mikado dokładniej, a i Jedo też obejżymy i jak się okażą porównywalne to wybierzemy oczywiscie tańszy ;-)Wtedy tą różnicę bedzie mozna przeznaczyć na lepszy fotelik.

A i przy okazji dowiedziałam się, ze foteliki Be Safe przewyzszyły już jakoscią Maxi Cosi. Facet nam pokazywał i jest super, ale ta cena :szok:

reklama
Do góry