reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

A co Cię odstrasza w spacerówce? Z tego co iem on jest jednym z lżejszych wózków wielofunkcyjnych.
sam w sobie jest bardzo masywny, stelaż zajmuje sporo miejsca i jak dla mnie jest mega ciężki, wersja z gondolą prawie 15 kg, a spacerówka 13 kg, do tego jeszcze dziecko więc jest co dźwigać, jeżeli nie będziesz musiała go wnosić po schodach, albo do komunikacji miejskiej, to może być :) Opcja z gondolą jest o tyle fajna, że gondolka jest obszerna i przy zimowym dziecku się na pewno sprawdzi. Każdy ma swoje preferencje i wiadomo, że kupi to co uważa :)

reklama
Jak porównasz jego wagę z innymi wielofunkcyjnymi to okaże się, że jest jednym z lżejszych. Mówię tu o takich na pompowanych kołach. Niestety wózki wielofunkcyjne są masywne i ciężkie i tego się nie da niestety przeskoczyć.

Ja na razie nastawiłam się na baby merc Q7 bo ma w głębokim fajna wysoką ochronę brzed śniegiem wiatrem a w zime to wiadomo różnie jeszcze do sklepu musimy pójść i na żywca zobaczyć a zakup planujemy we wrześniu razem z łóżeczkiem już po urlopie i wakacjach grubsze zakupy..:-)

Pepsi jestem tego samego zdania. Jedo to jeden z lepszych wózków wielofunkcyjnych gdzie pompowane są wszystkie 4 koła ma dobrą amortyzację (wypytywałam rodziców :)).
Jak mówi Julieet to dobry wózek, jeśli nie trzeba go ciągle dźwigać. Ja właśnie tak będę miała, bo mieszkam co prawda na 4 piętrze i mam windę (no.. chyba że się zepsuje ale mam nadzieje że nie bo to nowy blok ;-)
Inne wózki z wyższej półki, np.BoogaBoo, są lżejsze, ale np.tak gondola jest malutka, "podszyta wiatrem", nie na nasze polskie zimy, a zestaw kosztuje chyba ok.4 tyś złotych jak się nie mylę.
Jak narazie jestem za Jedo.

Jeśli chodzi o dobrze prowadzący się wózek nawet po dziurach czy piasku zarąbisty jest tako jumper, właśnie miałam okazję zobaczyć wózek nie jest ani za bardzo bujany ani sztywny super odbija się z letkością na dziurze tylko kosztuje 1400zł a ja planowałam wydać 1000zł

Jeśli chodzi o dobrze prowadzący się wózek nawet po dziurach czy piasku zarąbisty jest tako jumper, właśnie miałam okazję zobaczyć wózek nie jest ani za bardzo bujany ani sztywny super odbija się z letkością na dziurze tylko kosztuje 1400zł a ja planowałam wydać 1000zł
UUU to dużo u nas (Olsztyn) Tako Jumper kosztuje 1199 zł przed zniżkami a myślę że 10 % spokojnie można utargować ;) Tako Warrior kosztuje 1300 zł przez upustem ... targuj sie ile wlezie
Też myslałam o Baby Merc ale sprzedawca odradził podobno jeden z najczęściej reklamowanych, co do ciężaru to tez podobno nie nalezy się wyłącznie tym kierować pokazano mi baaardzo lekki wózeczek który miał fatalne podbicie i zapewne wjechać na krawężnik było by okropnie ciężko, niestety jak się dowiedziałam nie ma wózka idealnego... lekkiego z dobrym podbiciem dobrej jakości w dobrej cenie itd itp... zawsze coś za coś... mi raczej zalezy by wózek był trwały i dobrze lekko sie prowadził... a jeśli będzie cięzszy niż zakładała o 3-4 kg trudno

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny :) my się zdecydowaliśmy na ten wózek : Tako Cruze+fotelik tylko w innym kolorze
Na początku myśleliśmy o Tako Jumper X , ale czytałam, że ludzie narzekają że w wersji spacerowej ciężko jest coś włożyć do koszyka pod wózkiem, bo jest tak mało miejsca, a ten model ma trochę lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o to :)

bialaa xlander xa widze ze spadl z ceny :tak: a to mnie cieszy. to jest najbardziej popularny wozek w mojej okolicy tak jak Tako Jumper, wiec mysle ze mamom on odpowiada. Z tym ze ja bym polowala raczej na uzywany :tak:

andrzelika Tako Jumper tez spada z ceny. jak porownuje cene sprzed 4 msc a teraz to juz jest z 200zl mniej ;-) Kto wie co bedzie do pazdziernika. No a jak popatrzysz na uzywane to ida z a polowe ceny :tak: Mnie sie Tako podoba nawet bardziej niz xlander wiec bede czychac na jakies okazje :tak:

Bryszka jak bylam w sklepie ogladac ten Baby Merc Q7 to wlasnie jakas pani dzwonila z reklamacja ze cos jej sie z kolem stalo a sprzedawczyni nie umiala jej nic poradzic na to - to tez mnie zniechcecilo do tego wozka. No i jest ciezki, masywny.
A jak chodzi o wage wozka to zastanaow sie czy bedziesz musiala nim zjezdzac po schodac, bo jak tak to wierz mi ze wozek wazacy 15kg jest strasznie ciezki - ja taki mialam i po schodach zawsze musial ktos go ze mna znosic. Dlatego ja stawiam na mniejsza wage jesli sie uda :tak:

reklama
Oglądałam przed chwilą na Allegro wielofunkcyjny MUTSY - wydaje się super, duże pompowane koła, jeszcze nie taki ciężki. Poza tym obczajam też Quinny, X-Landery i Espiro GTX i te z 2011 ;)

Do góry