reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Sa_raa - zazdroszczę, że już się pozbyliście kikuta. U nas lekko podkrwawia już któryś dzień. Dziś w nocy zauważyłam, że się przy przecieraniu lekko już okręca wokół własnej osi. Ale jeszcze trzyma. Czekamy cierpliwie...

Waszym pociechom też tak szybko rosną paznokie? Mikołajowi co 3-4 dni muszę obcinać, bo się strasznie drapie. Rosną jak szalone...:eek:

reklama
Palin anusiakanusia mi też strasznie brakuje bliskości... czekam kiedy w końcu będziemy mogli z mężem trochę zaszaleć :-D
Czekacie 6 tygodni?
mamawikusi super że nie ma jednak tych szmerów :-) ładnie Ci córeczka rośnie :tak:

Palin u nas z paznokciami to samo :-p jak nie obetnę to zaraz sie podrapie...

Kingusia - nie zamierzam czekać tych przepisowych 6 tygodni. Jak tylko nas najdzie - ;-):-p

Mikołaj coś się męczy. Co przyśnie, to zaraz się budzi. Leży mi na ręku z dydolkiem. Zaczyna już ważyć... :baffled:

Była położna.. w sumie obie stwierdziłyśmy, że nie wiadomo, po co, bo ja przy drugim dziecku pewnie wszystko wiem :tak: A wychodząc powiedziała, że przyjedzie za tydzień :baffled:
Pochwaliła nas i powiedziała, że w taką pogodę, gdy wieje i jest chłodno, lepiej z dzieckiem kisić się w domu.. :baffled: A mi wydawało się, że lepiej wychodzić - chociaż na chwilę, ale wychodzić..

Eh co za pogoda - jak leżałam w szpitalu to było 25'C więcej!!:eek:

I u nas to samo z paznokietkami, jak przeoczę nieźle potrafi się pocharcować ;)

Kingusia, sama nie wiem czy czekać 6 tyg.. w sumie jeszcze dwa bym musiała. W zasadzie już nie krwawię, szwy już chyba wszystkie rozpuszczone... Z drugiej strony wolałabym żeby jeszcze mnie gin obejrzała i dała zielone światło :) Cieszę się, że choć pobyliśmy ze sobą na dzień przed porodem, zawsze to coś :D Bo wcześniej to 2 miesiące posucha była ze względu na parcie dzidziusia w dół ;)

Madzia, ja to na pewno z małym chętnie wyjdę przy chłodku.. W te upały ponad 30 nie miałam serca go czasem ciągać.. Przecież się ubiera, okrywa i budka jest..

Hej Dziewczyny!

Palin- nie martw się, u nas nadal pępuch wisi... Wczoraj była położna i kazała zakleić gazikiem jałowym, tak też zrobiłam, ale zaczęło się strasznie ślimaczyć i zdjęłam... Dużo lepiej goi się bez gazika. Co do intymności z mężem, to my mamy to za sobą :) Było super po tylu miesiącach abstynencji, ale strasznie się zdziwiłam, bo pomimo tego, że jestem po cc, to na początku bolało mnie jak nieprzymierzając podczas pierwszego razu :-D Ale później było superrrrrr!!!

Jak oglądam zdjęcia Waszych dzieciaczków, to zazdroszczę, bo wszystkie mają takie ładne buźki, a u naszego Michasia ciągle potówki... Mnie to wygląda tak, jakby miał trądzik, ale to chyba jeszcze trochę za wcześnie :-D Kocham mojego Synka bardzo, ale nie wygląda zbyt wyjściowo:no:

Zazdroszczę Dziewczynom, które śpią w nocy... Do tej pory jakoś udawało mi się zasnąć na dwie, trzy godzinki, ale od kilku nocy jest jakaś MANIANA!!! W dzień jestem sama, więc sprzątanie, obiad i nie ma kiedy spać, a w nocy mąż śpi, bo wstaje rano do pracy, więc też jestem sama... Modlę się, żeby Michaś spał chociaż 3-4 godziny po jedzeniu...

Trzymajcie się mocno! Miłego dnia :)

nasza położna była dwa razy, powiedziała że powinna być 5, ale że jestem ogarnieta to nie będzie mi głowy zawracać, jakby co to mam dzwonić do przychodni i wtedy ona przyjedzie

u ortopedy ok, Artur jest troszkę wiotki, no ale to po mamusi :-/ kurde, akurat miałam nadzieję że nie odziedziczy po mnie elastopatii, ale na szczęście nie jest jakaś mocna
Filip tez ok, usg bioderek zrobione, następna kontrola za 2 miechy, tez jest wszystko ok [wielkie uff, bo ja miałam dysplazję i bałam się że chłopcy tez moga mieć - ani jeden ani drugi]

ortopeda kazał kłaść Filipa na brzuch, jak tylko odpadnie pępowina
ech i już mały skrzeczy...

reklama
Hej
Ja tez mam ogromna ochote na meza:-Dale u mnie w niedziele bedzie dopiero 4 tygodnie i nadal krwawienia mam. Juz takie brudzenia ale sa. Kurcze mam nadzieje, ze bedzie nam dobrze ze soba, zawsze po porodach boje sie, ze bedzie jakas zmiana. Teraz mam stresa bo w sumie normalnego sexu nie mielismy od listopada.

Kingusia a moze na ten prezent to cos z coreczka zwiazane? Jakas koszulka z jej zdjeciem i napisem? Zegarek fajny pomysl ale jak nie lubi to bedzie jak u mnie. Zegarek rok temu kupiony i w sumie lezy:-)

Robaczek u mnie natek tez wrzeszczy jak czas kapieli bo zawsze glodny:-) lubi w wanience polezec ale z pelnym brzuszkiem:-)

Wiecie z czym mam problem...u dziewczynek siku lecialo w dol a jak przebieram natanka to czesto robi mi niespodzianke i siura gdzie popadnie:-) jeszcze o tym zapominam, dzis w nocy podnioslam mu nogi zeby pieluszke podlozyc a tu siur olal siebie po sama szyje:-) 5 rano a musialam do rosolu go rozbierac bo wszystko mokre:-)

Do góry