reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Sa_raa - zazdroszczę, że już się pozbyliście kikuta. U nas lekko podkrwawia już któryś dzień. Dziś w nocy zauważyłam, że się przy przecieraniu lekko już okręca wokół własnej osi. Ale jeszcze trzyma. Czekamy cierpliwie...

Waszym pociechom też tak szybko rosną paznokie? Mikołajowi co 3-4 dni muszę obcinać, bo się strasznie drapie. Rosną jak szalone...:eek:

reklama
Palin anusiakanusia mi też strasznie brakuje bliskości... czekam kiedy w końcu będziemy mogli z mężem trochę zaszaleć :-D
Czekacie 6 tygodni?
mamawikusi super że nie ma jednak tych szmerów :-) ładnie Ci córeczka rośnie :tak:

Palin u nas z paznokciami to samo :-p jak nie obetnę to zaraz sie podrapie...

Kingusia - nie zamierzam czekać tych przepisowych 6 tygodni. Jak tylko nas najdzie - ;-):-p

Mikołaj coś się męczy. Co przyśnie, to zaraz się budzi. Leży mi na ręku z dydolkiem. Zaczyna już ważyć... :baffled:

Była położna.. w sumie obie stwierdziłyśmy, że nie wiadomo, po co, bo ja przy drugim dziecku pewnie wszystko wiem :tak: A wychodząc powiedziała, że przyjedzie za tydzień :baffled:
Pochwaliła nas i powiedziała, że w taką pogodę, gdy wieje i jest chłodno, lepiej z dzieckiem kisić się w domu.. :baffled: A mi wydawało się, że lepiej wychodzić - chociaż na chwilę, ale wychodzić..

Eh co za pogoda - jak leżałam w szpitalu to było 25'C więcej!!:eek:

I u nas to samo z paznokietkami, jak przeoczę nieźle potrafi się pocharcować ;)

Kingusia, sama nie wiem czy czekać 6 tyg.. w sumie jeszcze dwa bym musiała. W zasadzie już nie krwawię, szwy już chyba wszystkie rozpuszczone... Z drugiej strony wolałabym żeby jeszcze mnie gin obejrzała i dała zielone światło :) Cieszę się, że choć pobyliśmy ze sobą na dzień przed porodem, zawsze to coś :D Bo wcześniej to 2 miesiące posucha była ze względu na parcie dzidziusia w dół ;)

Madzia, ja to na pewno z małym chętnie wyjdę przy chłodku.. W te upały ponad 30 nie miałam serca go czasem ciągać.. Przecież się ubiera, okrywa i budka jest..

Hej Dziewczyny!

Palin- nie martw się, u nas nadal pępuch wisi... Wczoraj była położna i kazała zakleić gazikiem jałowym, tak też zrobiłam, ale zaczęło się strasznie ślimaczyć i zdjęłam... Dużo lepiej goi się bez gazika. Co do intymności z mężem, to my mamy to za sobą :) Było super po tylu miesiącach abstynencji, ale strasznie się zdziwiłam, bo pomimo tego, że jestem po cc, to na początku bolało mnie jak nieprzymierzając podczas pierwszego razu :-D Ale później było superrrrrr!!!

Jak oglądam zdjęcia Waszych dzieciaczków, to zazdroszczę, bo wszystkie mają takie ładne buźki, a u naszego Michasia ciągle potówki... Mnie to wygląda tak, jakby miał trądzik, ale to chyba jeszcze trochę za wcześnie :-D Kocham mojego Synka bardzo, ale nie wygląda zbyt wyjściowo:no:

Zazdroszczę Dziewczynom, które śpią w nocy... Do tej pory jakoś udawało mi się zasnąć na dwie, trzy godzinki, ale od kilku nocy jest jakaś MANIANA!!! W dzień jestem sama, więc sprzątanie, obiad i nie ma kiedy spać, a w nocy mąż śpi, bo wstaje rano do pracy, więc też jestem sama... Modlę się, żeby Michaś spał chociaż 3-4 godziny po jedzeniu...

Trzymajcie się mocno! Miłego dnia :)

nasza położna była dwa razy, powiedziała że powinna być 5, ale że jestem ogarnieta to nie będzie mi głowy zawracać, jakby co to mam dzwonić do przychodni i wtedy ona przyjedzie

u ortopedy ok, Artur jest troszkę wiotki, no ale to po mamusi :-/ kurde, akurat miałam nadzieję że nie odziedziczy po mnie elastopatii, ale na szczęście nie jest jakaś mocna
Filip tez ok, usg bioderek zrobione, następna kontrola za 2 miechy, tez jest wszystko ok [wielkie uff, bo ja miałam dysplazję i bałam się że chłopcy tez moga mieć - ani jeden ani drugi]

ortopeda kazał kłaść Filipa na brzuch, jak tylko odpadnie pępowina
ech i już mały skrzeczy...

reklama
Hej
Ja tez mam ogromna ochote na meza:-Dale u mnie w niedziele bedzie dopiero 4 tygodnie i nadal krwawienia mam. Juz takie brudzenia ale sa. Kurcze mam nadzieje, ze bedzie nam dobrze ze soba, zawsze po porodach boje sie, ze bedzie jakas zmiana. Teraz mam stresa bo w sumie normalnego sexu nie mielismy od listopada.

Kingusia a moze na ten prezent to cos z coreczka zwiazane? Jakas koszulka z jej zdjeciem i napisem? Zegarek fajny pomysl ale jak nie lubi to bedzie jak u mnie. Zegarek rok temu kupiony i w sumie lezy:-)

Robaczek u mnie natek tez wrzeszczy jak czas kapieli bo zawsze glodny:-) lubi w wanience polezec ale z pelnym brzuszkiem:-)

Wiecie z czym mam problem...u dziewczynek siku lecialo w dol a jak przebieram natanka to czesto robi mi niespodzianke i siura gdzie popadnie:-) jeszcze o tym zapominam, dzis w nocy podnioslam mu nogi zeby pieluszke podlozyc a tu siur olal siebie po sama szyje:-) 5 rano a musialam do rosolu go rozbierac bo wszystko mokre:-)

Do góry