reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Czesc dziewczyny

Gratuluje rozpakowanym... widze ze zostało was coraz mniej.

U nas narazie super.
Ola rośnie, je za trzech, albo troje jak kto woli :)

Isis ja bym dała już te kropelki.
Krzyś miał tydzien jak była polozna i powiedziała zeby dawac już cos na wzęcia.
Wtedy dawałam esputicon chyba. Ola też na sab simmplex

MatkaEwa proszę, tutaj jest wniosek: WNIOSEK PRACOWNIKA O UDZIELENIE URLOPU RODZICIELSKIEGO - WZÓR, zmiana przepisów działu ósmego Kodeksu pracy
Mam nadzieje, ze ci to wystarczy :)

Korba spokojnie z kupkami. Normuje sie metabolizm. Póki nie robi kupek ze sluzem i nie maja zielonej barwy to nie ma sie czym przejmowac.
Zosia prawie taka jak moja Ola. Z tym ze Ola na mm i kupki robi czasem własnie jak plastelinka.

Zosia też na MM ;) :tak:

reklama
Korba mała jest tylko na mm? A jakie jej kupujesz?
Ja już w szpitalu dawałam małej Hipp bio combiotic i tak już zostało,skoro tak go toleruje...Wydaje mi się,że te problemy z brzuszkiem to nie jest wina mleka,położna mówi,ze to przez jeszcze słabo wykształcony układ pokarmowy...więc póki co przy nim zostaje.Cenowo też nie jest źle,choć co sklep to inna kwota.

Jak pepuszki dlugo nie odpadaja to spirytusem potraktujcie. Ja teraz tez czyscilam tymi gazikami bo wciaz pojawiala sie krew. po dwoch dniach bylo czysto :-)

Krosteczki na twarzy tez Hubi mial kilka dni. Pediatra i polozna powiedzialy by nic z tym nie robic specjalnego. Ja mylam normalnie buzke i smaruje balsamem penatena i juz jest prawie super gladko.

Z kolkami i kupkami u nas na szczescie dobrze.

Przy cycu ssaczek tez mi sie czasem wygina i zlosci ale przyczyna jest chba brak mleczka bo wowczas boli mnie caly cycek. Wowczas dojadamy z drugiego.

Wylicytowalam dzis chste:-) JUz sie nie moge jej doczekac.
Rowniez dzis kupilam smoczek na sytuacje gdzie podanie cyca jest niemozliwe np. gdy prowadze auto...Jaki macie smoczki? ja kupilam aventu. Dobry zakup? nie mam doswiadczenia w smoczkac.

Becikowego jeszcze nie zalatwiam bo czekam na pesel.

KOCHANA DMUCHAWCU OGTOMNE GRATULACJE!!!!!!TRZECIA PSZCZOLKO WITAJ SLICZNOSCI PIEKNE
!!!!!

Juz zaraz czerwcowki beda rozpakkoowane :-)

Witajcie :happy2:

Ja tylko na moment, bo zaraz budzimy Mikołaja do kąpieli (zwykle kąpiemy o 8, ale zasnął dopiero 18.40, więc chciałam mu dać troszkę pospać).

Dmuchawcu - jeszcze raz gratulacje :-)

Matka Ewa - dziewczyny już wrzuciły na temat prawny wniosek, więc chyba nie będę się powielać. Dziś się dowiedziałam, że moja szefowa jeszcze nie dostarczyła papierów do ZUS - bo jej czegoś brakowało (kwitki Aro zawiózł jej tydzień temu; zgodne z tym, co nam powiedzieli w ZUS, ale skoro potrzebuje to jej zawiezie co chce). Mam nadzieję, ze to nie spowoduje u mnie 100/60, bo mnie zależało na 80%.

Nam też pępuch podkrwawia, ale ponoć tak może być - to znaczy, ze już niedługo odpadnie (nie mogę się doczekać kiedy).

Byłam dziś u gina na kontroli - wszystko ładnie się goi, szwy schodzą. "Wszystko w porządku. teraz to się zobaczymy dopiero jak pojawią się znowu dwie kreseczki" - :-D Wątroba też wróciła do normy, ale na 99% przy kolejnej ciąży znów wystąpi cholestaza, może nawet nasilona. Mam zakaz jakiejkolwiek hormonalnej antykoncepcji i już do końca życia uważać na wątrobę (jak mi coś kiedyś wysiądzie to pewnie ona). Jeszcze tydzień i zapala nam się zielone światełko dla czułości (ku uciesze mojej i Ara) - o ile Mikołaj nam pozwoli :-p

No dobra - idziemy się pluskać :happy2:

Korba mała jest tylko na mm? A jakie jej kupujesz?
Ja już w szpitalu dawałam małej Hipp bio combiotic i tak już zostało,skoro tak go toleruje...Wydaje mi się,że te problemy z brzuszkiem to nie jest wina mleka,położna mówi,ze to przez jeszcze słabo wykształcony układ pokarmowy...więc póki co przy nim zostaje.Cenowo też nie jest źle,choć co sklep to inna kwota.

Bebilon kupuję jest na nim od początku i było wszystko ok, dzisiaj też jest w porządku, wczoraj jakiś taki dzień nie wiem dlaczego ...

Palin, Mi babka ostatnio powiedziała w ZUsie że nie mam szans na 80, tylko właśnie 100 i 60 :cool:

Moje dziewczynki chwilowo śpią :tak: Zaraz młodszą głodek obudzi ;-) Kurcze Zosia chyba wie kiedy wchodzę na bb , bo już się kręci ..:-p

Jeśli chodzi o kuki , to wczoraj była plastelinka, dzisiaj troszkę bobków i reszta masełka... więc mam nadzieję , że już będzie spokój z kupką. Zeszło to "twardawe" i mam nadzieję, że będzie już OK ;-)

Ostatnia edycja:
Hej

Witam nowe babaski i gratuluje mamusiom:-)

Dmuchawiec, Helenka sliczna jak kazdy nasz czerwcowy babasek:-)

Kingusia na urodziny meza maze jakis portfel albo lancuszek na szyje? Ja teraz na urodziny ale 29 mam zamiar kupic swojemu mezowi portfel:-)

Robaczek ja mam smoczek taki okragly. Najpierw kupilam taki plaski i nataniel nie chcial, podbijalo go za kazdym razem i denerwowal sie. Kupilam mu okraglu, ktory przypomina mu sutek i ssie jak szalony:-) Mnie to cieszy bo jest to sposob na niego gdy go przebieram albo wlasnioe gdy jedziemy samochodem a mu sie chce juz teraz natychmiast cyca:-) Smoczek zawsze daje mi te ok.10 minut na dotarcie gdzies czy dokonczenie czegos:-)

Palin to co od razu zabieracie sie za rodzenstwo dla mikolaja?:-)

Kari dobrze, ze juz co raz lepiej sie czujesz i ze powoli odnajdujesz w tym wszystkim. Moj maz tez sporo pracuje ale nie az tyle.

Dzisiaj bylam u lekarza z natanielem bo od urodzenia ropieje mu oczko. Raz mnioej raz wiecej ale co dziennie. Skoro po soli fizjologicznej i masowaniu kanalika nie przeszlo to pomyslalam ze bakteria. Dostal jakies krople. Najpierw co 4 godziny po kropli a po 2 dniach do 4 kropli dziennie ograniczyc. Mam nadzieje, ze pomoga.

Korba - My się łapiemy na 80%, bo Mikołaj urodził się w okresie kiedy już można było składać od razu na całość (dzieci urodzone po 4 czerwca już się łapały).

Paulus - Z tym rodzeństwem to poczekamy chociaż ze 2 lata. Chcę nacieszyć się macierzyństwem przy Mikołaju. Jak podrośnie i zatęsknię za takim maluszkiem, to może wtedy ( tylko nie wiem co na to Aro) :-)

Zatkalam maly dziubek na chwile smokiem po kapieli bo jjjak zwykle byl krzyk za cycem. i polkna maly ssak tego smoka az mlaskal ale jak rzucil sie na cyca to myslalam ze go mi urwie:-):-)

Palin szybko o czulosciach myslisz. ja na sama mysl dostaje ciarek bo wciaz blizna boli:-(
Ale zrohil mi sie chyba krwiakk bo mam zgrubienue i przypomnialo mi sie ze lekarz w szpitalu powiedzial ze mam siniaka. Jest troche lepiej niz w zeszlym tyg ale boli :-(

Dobranoc czerwcoweczki zycze dlugich snow dla maluszkow :-):-)

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane!

Tęsknilam, ale nie miałam czasu do Was zajrzeć. Najpierw w weekend rodzina męża przyjechała obejrzeć małego, dodam: BEZ ZAPOWIEDZI!!! :no: Wczoraj i dziś załatwiałam papierkowe sprawy. Dopiero wieczorkiem usiadłam i nadrabiam, ale nie jest to łatwe, bo od 17 czerwca troszku naprodukowałyście. ;-)Jestem na 1938stronie. :rolleyes2:

Dmuchawcu: gratuluję! Helenka śliczna. :tak:

Muszę się pochwalić, że: ważę 1 kg mniej niż przed ciążą!!! :szok: I wlazłam w jeansy sprzed ciąży!!! :-) Sama jestem w szoku. :shocked2:

Adaś dziś spał ładnie, tzn. budził się tak co 2 godziny, ale wypił i spał dalej- bez ekscesów. :-)
Jest taki śliczny i kochany, że nie zamieniłabym go na 5 dziewczynek.:no: Mimo,że o córci marzyłam. :tak:
Mam nadzieję, że będę teraz miała trochę więcej czasu na bb. Opiszę poród, wstawię fotki, ale już nie dziś. Za chwilkę idę spać... Buziaczki!

reklama
Taa u nas jutro miesiąc mija, a kikut ciągle jest. Z klamerka oczywiście bo mi nikt nie powiedział ze można ściągnąć.
Ale widzę nowe czerwone strupki i juz ledwo się trzyma - chyba powinnam zastanowić się nad użyciem słowa juz ;-)

My jutro mamy ortopede rano

Isis mój się nie drze, tylko pręży (płacze jak chce cyca, a ja nie reaguje na mlaskanie) daje mu przed snem Saba 15 kropli, jak są kolki to po 15 kropli do każdego posiłku

A spytam jeszcze- czemu się tak dziewczyny smoków boicie? Ze trudno będzie odzwyczaić czy o zgryz? Ja dawałam Arturowi od urodzenia i jak pojechaliśmy do dentystkibibta nas pochwaliła za smoka to juz nawet nie miałam żadnych wątpliwości by dalej dawać. Sprzedała nam patent jak odzwyczaić, dziurawiac smoka, zmienia się wtedy ciśnienie i dziecko samo odrzuca. Powiedziala by to zrobić jak będzie miał 15 miesięcy bo wcześniej dziecko ma po prostu potrzebę ssania, a lepiej dać smoka niż ma palce ssać - smoka choćby sila zabierzesz, a kciuka juz nie ;-)

Robaczku, zacznij załatwiać papiery, nie wiem czy to od gminy zależy, ale u nas multum makulatury potrzeba: pesel, akt urodzenia, zaświadczenie od us o dochodach za 2011, zaświadczenie od lekarza, zaświadczenie od pracodawców o opłaceniu składek ZUS za 2011, dowody osobiste rodziców, a ze mój maz jest gdzie indziej zameldowany, to zaświadczenie z miodu od niego ze nie pobierał tam becikowego.
Us to dwie wizyty, chyba ze jedziesz z mężem od razu - raz wziąć papierek i w domu podpisać, raz złożyć. Po złożeniu dostałam od ręki zaświadczenie.

Nam juz powoływały zgrupowych i juz prawie kasy nie ma ;-) dziś kupiłam soda stream - kojarzycie syfony? To właśnie taki syfon. Naboj starcza na podobno 80 l wody. A przynajmniej nie trzeba kupować mineralnej gazowanej. W makro są w zestawach z syropami i powiem wam ze pierwszy wyprobowalismy i smakuje jak 7up ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry